حادثه "ال پاسو" نتیجه استفاده رهبران آمریکا از نژادپرستی برای نفوذ قدرت است

تهران - ایرنا - اندیشکده شورای روابط خارجی با انتشار گزارشی تصریح کرد: حادثه «ال پاسو» نشان داد چگونه رهبران سیاسی در تعدادی از کشورها از جمله آمریکا برای ایجاد نفوذ و اعمال قدرت از نژادپرستی و بیگانه هراسی استفاده می کنند.

در گزارش این اندیشکده آمریکایی که به قلم "دیوید فیدلر" استاد حقوق دانشگاه ایندیانا و از پیشروان حقوق بین الملل با عنوان "تروریسم، رسانه های اجتماعی و تراژدی ال پاسو" نوشته شده، آمده است: فاجعه ال پاسو تاکید می کند که مجدداً باید راهبردهایی برای چگونگی سوءاستفاده گروه های تروریستی و افراطی از اینترنت برای گسترش نفرت و ایجاد خشونت استفاده شود.

بله دوباره شروع شد. خشونت در ال پاسو تگزاس باعث بحث و گفت وگوهای مجدد در مورد تروریسم داخلی، کنترل اسلحه شده است، حال چه سخنان "دونالد جی ترامپ" رئیس جمهوری به افراط گرایی خشونت آمیز ربط داده شود و چه نقشی که فضای سایبری در تقویت کینه و خشونت افراطی بازی می کند.

در هر حال وزارت دادگستری، حادثه ال پاسو را تروریسم داخلی می داند و بیانیه ای که مظنون پیش از حادثه به صورت آنلاین ارسال کرده بود، در این تصمیم تاثیر داشت.

این بیانیه در یک رسانه اجتماعی، به نام "چان 8" منتشر شد و اکنون به دلیل آنکه به عنوان سکویی برای استفاده عاملان و هواداران خشونت گسترده استفاده می شود، بدنام است.

در واقع همانگونه که «نیویورک تایمز» گفته بود، پیش از فاجعه ال پاسو، «چان 8» به بلندگوی تیراندازی های دستجمعی و بستری برای جذب نیرو برای ملی گرایان سفید پوست خشونت طلب تبدیل شده بود.  

در ادامه مطلب درج شده در این اندیشکده آمریکایی می خوانیم: بازنگری مجدد مباحث مربوط به ملی گرایی سفید به عنوان تروریسم و ​​استفاده گروه های افراطی از رسانه های اجتماعی نشان می دهد که پیشرفت کافی در مهار رشد ملی گرایی سفید حاصل نشده است. این واقعه نشان داد که چگونه گروه های تروریستی و افراطی از اینترنت برای گسترش نفرت و خشونت بهره می برند.

چند روز پیش از حمله ال پاسو، برنامه بین المللی قانون تروریسم سایبری (ICTRP) یافته ها و توصیه های خود را منتشر کرد.

این برنامه توسط شبکه جهانی تحقیقات در زمینه تروریسم و ​​فناوری پشتیبانی و توسط موسسه بین المللی مبارزه با تروریسم هدایت می شود.

این برنامه تجزیه و تحلیل می کند که چگونه دولت ها، سازمان های بین المللی و شرکت های بخش خصوصی با فعالیت های آنلاین گروه های تروریستی مبارزه می کنند.

رشد فعالیت های آنلاین گروه های ملی گرای سفید پوست در ایالات متحده و پس از آن پدیده ای که بار دیگر توسط حادثه ال پاسو برجسته شد، نشان می دهد که کشورها و بسترهای رسانه های اجتماعی برای مقابله با این تهدید کند عمل کرده اند.

برخلاف سوءاستفاده های رسانه های اجتماعی از داعش، دولت ها و شرکت ها بیشتر تلاش کرده اند که ملی گرایی سفید را با تروریسم مرتبط کنند.

به عبارتی حادثه ال پاسو نبود راهبردهای گسترده ملی برای مقابله با تروریسم در اینترنت به منظور جلوگیری از خشونت افراطی را نشان داد.

فاجعه ال پاسو همچنین به ما یادآوری می کند که باید بر رسانه هایی همچون "چان 8" به عنوان دریچه ای برای نفرت پراکنی و خشونت ناشی از ملی گرایی سفید تمرکز کرد.

گزارش های خبری درباره تفاوت در نحوه پاسخگویی بسترهای رسانه های اجتماعی به فعالیت های آنلاین ناسیونالیست های سفیدپوست اعلام کرده اند که «چان 8» برای جلوگیری از افراط گرایی هیچ کاری انجام نداده اما رسانه هایی مانند "فیس بوک" و "توئیتر" تلاش می کنند تا این نوع افراط گرایی را از خدمات خود دور نگه دارد.

در واقع آنچه پیش و پس از ال پاسو روی داد، یک مورد دیگر از تغییرات سیاست های شرکت های رسانه های اجتماعی برای مقابله با تروریسم آنلاین ارائه می دهد.

لازم به تاکید است که مقابله با سوءاستفاده ملی گرایی سفیدپوست از اینترنت، بیش از هرچیز تمرکز سیاست های ضد تروریسم در هدف قرار دادن تلاش های آنلاین افراط گرایی اسلامی را نشان می دهد.

به عبارتی این امر نشان می دهد چگونگی رهبران سیاسی در تعدادی از کشورها از جمله ایالات متحده برای ایجاد نفوذ و اعمال قدرت از نژادپرستی و بیگانه هراسی استفاده می کنند.

یک جوان 21 ساله روز شنبه هفته جاری با ورود به یک فروشگاه در شهر ال پاسو ایالت تگزاس اغلب حاضران که لاتین تبار بودند را به گلوله بست و 22 نفر را کشت و بیش از 26 نفر را زخمی کرد.

چند ساعت پس از این اقدام، در جریان تیراندازی دیگری در شهر دیتون ایالت اوهایو، دستکم ۹ نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha