۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۴
کد خبرنگار: 1677
کد خبر: 83428786
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

توسعه زنجیره ارزش بخش دام کشور در اولویت جهاد کشاورزی است

سنندج - ایرنا - مشاور و قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه توسعه زنجیره ارزش بخش دام را در اولویت برنامه های خود برای تامین اقلام مورد نیاز کشور و تثبیت و توسعه اشتغال این بخش در دستور کار قرار داده است.

مهراب فرجی روز چهارشنبه در هم اندیشی معاونین امور دام سازمان های جهاد کشاورزی منطقه یک کشور در سنندج اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام گرفته هم اکنون در سه استان شمالی و برخی استان های مستعد از جمله کردستان ۳۰ درصد نیاز مصرف گوشت قرمز کشور تولید و تامین می شود.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای این منظور برنامه های متعددی را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا از تمام سرمایه گذاری های بخش خصوصی با توجه به پتانسیل هر منطقه حمایت می کند.

فرجی اضافه کرد: کردستان نیز با چشم انداز افزایش تولید سالانه ۱۳ هزار تُن هم اکنون یکی از طرح های پیشران توسعه خود را در این مسیر قرار داده است.

 سرپرست جدید دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی نیز در این هم اندیشی گفت:در سال جاری توسعه پرورش ماکیان از جمله بوقلمون و ثبیت پایداری تولید مرغ در اولویت قرار گرفته است.

امید امینی اظهار داشت: کشور در رتبه ۹ تولید مرغ و ۱۱ تولید تخم مرغ جهان قرار دارد و میانگین مصرف این فراورده نیز با ۲۸ کیلوگرم برای هر نفر در ۲ برابر میانگین جهانی است و پیش بینی می شود امسال به نزدیک ۳۰ کیلوگرم برسم.

وی افزود: برای حمایت از این تولیدات وزارت جهاد کشاورزی بستر سازی مناسب و تامین نهاده های طیور با ارز ۴۲۰۰ تومانی را در دستور کار قرار داده و این روند را امسال نیز انجام می دهد.

  

  اعتلای تولید دام کشور نیازمند آمایش منطقه ای است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست هم‌اندیشی گفت: تولید شیر و گوشت را باید به سمت آمایش منطقه ای سوق داد تا بتوان از آنچه که در توان استان های غرب کشور وجود دارد برای تولید پایدار کشاورزی استفاده کرد.

خالد جعفری افزود: فعالیت بخش دام به سهولت می‌تواند ۱۰۰ هزار تن گوشت وارداتی را نه تنها از چرخه اقتصاد حذف بلکه کشور را به سمت صادرات آن هدایت کرد.

وی اضافه کرد: طرح پیشران بخش کشاورزی در بخش دام با چشم انداز افزایش ۱۳ هزار تنی محصول تولید سالانه گوشت این استان هم اکنون در حال پیگیری است.

جعفری یادآور شد: این طرح با هدف پایداری تولید در استان انجام می شود تا بتوانیم دادمداران و بهره برداران بتوانند از محصولات و مواد اولیه استان برای کاهش هزینه تمام شده و ایجاد اشتغال استفاده کرد.

وی تاکید کرد: علاوه بر بخش گوشت قرمز هم اکنون این استان با توان ۱۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در هر ماه رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.

جعفری با بیان اینکه زیر بخش دام کردستان از پتانسیل بالایی برای جذب اعتبارات و افزایش تولید پایدار را دارد افزود:  این سازمان در سال گذشته ۷۰ درصد از یک هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداختی اشتغال پایدار  به بخش کشاورزی و ۴۲۰ میلیارد ریال از ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات تصبره ۱۸ استانی را به بخش دام تخصیص داده اند.

معاوان امور دام سازمان های جهاد کشاورزی منطقه یک کشور شامل استان های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، تهران، خراسان رضوی و شمالی، زنجان و سمنان، قزوین و قم، مرکزی و همدان، مازندران، گلستان و گیلان در این هم اندیشی حاضر بودند .

بررسی و تبیین سیاست‌های صدور مجوزها در بخش دام،  تشریح و تبیین  سیاستهای صدور مجوز و برنامه ریزی تولید در بخش طیور، بررسی مسایل هویت گذاری بخش دام در کشور و مشکلات اعتبارات و بودجه این بخش از اهداف تشکیل این هم اندیشی بود.

۳۰۳۴/۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha