به گزارش روز چهارشنبه رسانه های پاکستان، نشست مشترک نمایندگان مجالس سنا و ملی این کشور روز گذشته و امروز برای بررسی تحولات اخیر در کشمیر و تصمیم دولت هند برگزار شد.
نمایندگان ارشد از احزاب حاکم و مخالف طی سخنرانی های خود با مردم کشمیر ابراز همبستگی کرده و از عمران خان نخست وزیر پاکستان خواستند تا این موضوع را قاطعانه تر در مجامع منطقه و بین المللی مطرح کند.
سناتور «سراج الحق» رهبر جماعت اسلامی پاکستان امروز طی سخنانی گفت: ما نباید به آمریکا و پیشنهاد ترامپ اعتماد کنیم زیرا هیچ ضمانتی در این خصوص که واشنگتن بتواند به حل مناقشه کشمیر کمک کند، وجود ندارد.
«شهباز شریف» رئیس حزب مسلم لیگ نواز و رئیس جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان گفت: دولت باید مشخص کند که آیا پیشنهاد میانجیگری دونالد ترامپ کارت بازی یا تله است.
وی افزود: وضعیت بحرانی امروز در کشمیر آزمونی برای شورای امنیت سازمان ملل، نهادهای بین المللی حقوق بشر به ویژه رئیس جمهوری آمریکا است که مدعی میانجیگری بین پاکستان و هند شده است.
شهباز شریف تاکید کرد: پاکستان نه فلسطین است و نه اجازه خواهد داد اسرائیلی دیگر در منطقه به وجود آید.
علامه «راجا ناصر عباس جعفری» دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان نیز با صدور بیانیه ای ضمن اعلام برگزاری راهپیمایی در حمایت از مردم کشمیر، خطاب به دولت اسلام آباد گفت: تنش ها در شبه قاره از ائتلاف شیطانی آمریکا و رژیم صهیونیستی نشأت می گیرد.
وی افزود: دولت پاکستان به وعده های ترامپ دل نبندد بلکه باید از سازمان ملل و سازمان همکاری های اسلامی بخواهیم که به وظایف خود برای رفع منازعات در شبه قاره عمل کنند.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان ماه گذشته به دعوت رسمی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر کرد، ترامپ در دیدار با عمران خان، میانجی گری بین پاکستان و هند را در موضوع کشمیر پیشنهاد داد.
پاکستان برخلاف هند با ورود سایر کشورها، جهت حل مساله کشمیر مخالفت نمیکند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مساله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی گری کشورها شده است.
بر اساس توافق شیملا که در سال ۱۹۷۲ میان هند و پاکستان امضا شده است، دهلی نو خواهان حل مساله کشمیر به صورت دوجانبه شده است و با دخالت هر کشور سوم مخالفت کرده است.
دهلی نو پیش از این نیز با پیشنهادات میانجی گری آمریکا، ترکیه و سازمان ملل برای حل مساله کشمیر مخالفت کرده است.
در حال حاضر بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷ میلادی تاکنون است.
نظر شما