شهناز طلایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش خونریزی پس از زایمان، ممانعت از تخمک گذاری و اثرات ضدبارداری و بازگشت سریعتر به وزن قبل از بارداری از دیگر مزایای تغذیه نوزادان با شیر مادر برای مادران است.
وی اظهار داشت: طبق تحقیقات انجام شده در مورد سرطان پستان، خطر این بیماری با افزایش طول دوره شیردهی کاهش مییابد به طوری که هرسال شیردهی موجب کاهش چهار درصدی خطر ابتلا به این سرطان در زنان میشود.
وی اضافه کرد: طبق پژوهش کشوری تعیین وضعیت تنسنجی در سال ۱۳۹۶ شاخص تغذیه انحصاری با شیرمادر در سطح کشور ۵۳.۱ و در سطح استان ۵۹ درصد بود.
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی آذربایجانغربی بیان کرد: شواهد علمی از هزاران مطالعه در سال های گذشته نشان می دهد که تغذیه با شیرمادر به ویژه تغذیه انحصاری با شیرمادر برای ۶ ماه اول، روش مطلوب تغذیه و پرورش شیرخواران است.
وی ادامه داد: شیرمادر حاوی تمام مواد مغذی ضروری و انواع آنتیبادیها برای مقابله با عفونت هاست.
طلایی گفت: با قرار گرفتن شیرخوار در آغوش مادر و تماس پستان، دستها و بازوان مادر با او و همچنین تماس پوست بدن مادر با پوست شیرخوار، گرمای بدن مادر به سادگی به کودک منتقل و این امر موجب امنیت روانی وی می شود.
طلائی افزود: همچنین تغذیه باشیرمادر، موجب افزایش ضریب هوشی شیرخوارشده و وابستگی عاطفی بین مادر وکودک را افزایش می دهد.
وی بیان کرد: تحقیقات نشان داده است کودکانی که ازشیر مادر استفاده کرده اند، مشکلات رفتاری و عاطفی کمتری دارند.
وی اضافه کرد: منافع اقتصادی که تبلیغات شیر خشک به همراه داشته موجب شده تا اکنون شاهد کاهش تغذیه با شیر مادر باشیم و باید اهمیت این امر، به مادران آموزش داده شود.
وی اظهار داشت: محرومیت از تغذیه با شیر مادر، خطر بسیاری از بیماری ها را برای نوزاد به همراه دارد.
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی آذربایجانغربی گفت: تغذیه با شیرمادر ابتلا به اسهال واستفراغ، عفونت دستگاههای تنفسی و ادراری، عفونت گوش میانی، نشانگان مرگ ناگهانی و آلرژی شیرخوار راکاهش داده و موجب رشد بهتر و سریعتر او میشود.
وی کاهش بروز بیماریهای مزمن مانند افزایش فشارخون، چاقی، دیابت و سرطان در بزرگسالی را از دیگر مزایای تغذیه نوزادان با شیرمادر عنوان کرد.
طلایی افزود: شیرمصنوعی بر خلاف شیرمادر، فاقد آنتی بادیهایی است که کودک را در مقابل بیماری های عفونی مصون می سازد و کودکی که با شیرمصنوعی تغذیه می شود احتمال بیشتری دارد که بر اثر اسهال و عفونت های ریوی و سوء تغذیه به بیماری شدید دچار شود به خصوص اگر شیر مصنوعی، به روش درستی آماده نشده باشد.
وی بیان کرد: مادر برای آماده کردن شیر مصنوعی به سوخت و آب تمیز که به مدت یک تا ۲ ثانیه بجوشد و برای شستن فنجان شیرخوار هم به مایع شوینده نیاز دارد و این نشان می دهد که آماده سازی شیر مصنوعی زمان می برد و باید برای هر وعده تغذیه، شیر تازه آماده شود.
وی گران بودن شیر مصنوعی و حاملگی مجدد برای مادر را از دیگر معایب تغذیه با شیرخشک عنوان کرد.
هر سال از یک تا هفت آگوست (۱۰ تا ۱۶ مرداد)، در سالگرد تصویب «اعلامیه جهانی اینوچنتی» درباره تغذیه با شیر مادر، در کشورهای مختلف جهان، به نام هفته جهانی تغذیه با شیر مادر گرامی داشته می شود.
هدف از نامگذاری این روزسلامت و تغذیه مادر و کودک است که هر کودک باید دست کم بین ۴ تا ۶ ماه نخست زندگی اش از شیر مادر تغذیه کند و پس از آن نیز همراه با شیر مادر ازموادغذایی مناسب تغذیه شود.
ضریب هوشی بالاتر، تکلم روان تر، ارتباط عاطفی قوی تر نوزاد با مادر، تربیت پذیری بهتر و جلوگیری از بروز بیماری ها، تنها بخشی از فواید شیر مادر به عنوان یک تغذیه مطلوب است.
ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار کشورهای جهان مطرح می شود، تحقیقات نشان می دهد فواید بی نظیر تغذیه با شیر مادر بر رشد و تکامل مطلوب کودکان و سلامتی جامعه تاثیر دارد.
۸۱۳۷/۲۰۹۳
نظر شما