روزنامه "هندو" روز یکشنبه به نقل از شهید چودری فرماندار منطقه ای کشمیر نوشت: محدودیت های رفت و آمد در بیشتر مناطق سرینگر لغو ، بانک ها و خودپرداز ها فعال شده اند و حقوق کارمندان پیش از فرا رسیدن عید قربان پرداخت می شود.
با کاهش محدودیت ها، صد ها زن و مرد کشمیری امروز به به مراکز خرید رفتند تا پیش از فرا رسیدن عید قربان کالاهای ضروری خود مانند گوشت را خریداری کنند. اما اکثر بازارهای بزرگ کشمیر همچنان بسته است.
نیروی پلیس در سرینگر همچنان در حالت آماده باش قرار دارد. یک مقام پلیس گفت: مردم محلی با عصبانیت و سردی با ما برخورد می کنند.
ادامه قطع اینترنت در کشمیر
شبکه خبری "ان دی تی وی" نوشت: با گذشت شش روز از لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر، دسترسی به امکانات ارتباطی و همچنین اینترنت مسدود است.
انجمن سردبیران هند از اقدام دولت این کشور در مسدود کردن مسیر های ارتباطی در جامو و کشمیر ابراز نگرانی کرده است.
این انجمن در بیانیه ای اعلام کرد: تصمیم دولت هند برای قطع تمام امکانات ارتباطی در کشمیر پس از لغو امتیازات خاص این ایالت بسیار نگران کننده است. این محدودیت ها همچنان فعالیت رسانه های محلی ایالت جامو و کشمیر که اولین ایستگاه برای انتشار اخبار واقعی و عادلانه در این منطقه را مختل کرده است.
از زمان لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر تنها تعداد کمی از روزنامه های محلی این ایالت توانسته اند به انتشار اخبار خود ادامه دهند.
انجمن سردبیران هند افزود: دولت هند به خوبی می داند که در دوران کنونی بدون دسترسی به اینترنت، انتشار اخبار تقریبا غیر ممکن است. دولت هند باید به رسانه ها که عناصر بسیار مهم در یک دموکراسی پویا هستند اجازه دهد تا آزادانه فعالیت کنند.
انتقاد راهول گاندی از سیاست های دولت هند در جامو و کشمیر
روزنامه "تایمز او ایندیا" نوشت: راهول گاندی رهبر حزب کنگره هند روز گذشته اعلام کرد که اخبار منتشر شده در خصوص وقوع خشونت ها در ایالت جامو و کشمیر نگران کننده است و دولت هند باید در این خصوص توضیح دهد.
حزب کنگره هند همچنین با انتشار بیانیه ای از بازداشت های گسترده و توقف فعالیت رسانه ها و همچنین بازداشت تمام رهبران سیاسی کشمیر ابراز نگرانی کرده است.
اعتراض به لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر
خبرگزاری رویترز روز گذشته گزارش داده بود که حدود ۱۰ هزار معترض در شهر سرینگر پایتخت تابستانی ایالت جامو و کشمیر در اعتراض به تصمیم دولت هند برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر راهپیمایی کردند.
پلیس هند برای متفرق کردن این معترضان به لغو امتیازات ویژه ایالت جامو و کشمیر از گاز اشک آور استفاده کرده است.
اما وزارت کشور هند با انتشار بیانیه ای این خبر رویترز را رد کرده است و اعلام کرده هیچ اعتراض گسترده ای در کشمیر رخ نداده است.
پلیس جامو و کشمیر نیز اخبار منتشر شده در مورد وقوع ناآرامی در کشمیر را "خراب کارانه و دروغ" توصیف کرده است و اعلام کرده وضعیت در این منطقه آرام است.
کشمیر منطقهای در شمال غربی شبهجزیره هند است که از ایالت جامو و کشمیر تحت کنترل هند، ایالت گلگت-بلتستان و کشمیر آزاد تحت کنترل پاکستان و منطقه اقصی چین تحت کنترل جمهوری خلق چین تشکیل میشود.
این منطقه زمانی یک "مهاراجهنشین" با خودمختاری قابل توجه بود و از سال ۱۹۴۷ میلادی به کشور مستقل هند پیوست. در این سال شبه قاره هند استقلال خود را بازیافت و به کشورهای هند و پاکستان تقسیم شد.
اما با توجه به اکثریت مسلمان جمعیت کشمیر، پاکستان با پیوستن این منطقه به هند مخالفت کرد.
از آن زمان هر دو کشور هند و پاکستان بر سر حاکمیت منطقه جامو و کشمیر با هم اختلاف دارند و هر دو میگویند که سراسر این منطقه بخشی از خاک آنها محسوب میشود.
این اختلاف نظر به جنگ دو کشور انجامید و سرانجام، هر دو کشور بر سر یک خط مرزی به عنوان خط واقعی کنترل توافق کردند. بخشی از کشمیر به کنترل پاکستان در آمد و بخشی دیگر همچنان در اختیار هند باقی ماند.
از سال ۱۹۸۹ میلادی گروهی از مسلمانان در منطقهای از کشمیر که تحت کنترل هند است دست به شورش مسلحانه زدند که تا امروز هزاران کشته برجای گذاشته است.
در این منطقه معمولا اعتراضهای گستردهای برگزار میشود و هند نیز بارها به نقض حقوق بشر در کشمیر متهم شده است. اما دولت هند هیچگاه این اتهامات را نپذیرفته است.
اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند به ساکنان کشمیر اجازه میداد قانون اساسی خود، پرچم و آزادی تصویب قوانین خود را داشته باشند اما سیاست خارجی، دفاع و ارتباطات همچنان در کنترل دولت مرکزی هند بود.
به دلیل همین اصل قانون اساسی، ایالت جامو و کشمیر اجازه داشت قوانین ویژه خود را تصویب کند و از جمله برای اعطای اجازه سکونت، حق مالکیت و دیگر حقوق بنیادی تصمیم بگیرد.
آنها همچنین میتوانستند جلوی تغییر بافت جمعیتی ایالت خود را بگیرند و به هندیهای خارج از ایالت اجازه ندهند که در آنجا زمین و ملک بخرند یا برای سکونت به این ایالت مهاجرت کنند.
این ایالت تنها منطقه هند است که در آن مسلمانان اکثریت دارند.
نظر شما