شهرک های صنعتی بزرگ می شوند؛ این همان خواسته دیرین صنعتگرانی بود که در شهر جهانی لالجین بیشتر جلوه گری می کرد و امروز یکشنبه مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان از فراهم سازی مقدمات راه اندازی دومین شهرک صنعتی سفال در وسعت ۶۰ هکتار خبر داد که تا آخر سال عملیات اجرایی آن تمام می شود و بی تردید در توسعه هنر صنعت سفال بسیار اثر می گذارد.
محمدرضا بادامی در نشستی با خبرنگاران، نمونه های بارز دیگری از گسترش شهرک های صنعتی برای حاضران نام برد و افزود: اضافه شدن ۲۰ هکتار دیگر به شهرک صنعتی بهاران، توسعه دومین شهرک مبل و منبت ملایر و فراخ شدن شهرک صنعتی فرسفجِ تویسرکان که این روزها داروسازی اش رونق گرفته و یا ساخت ناحیه صنعتی ۵۰ هکتاری شهرستان تازه تاسیس درگزین، نمونه هایی از این دست هستند.
وی به تشریح عملیات زیرسازی، تامین انرژی و سوخت منطقه ویژه مبتنی بر فناوری های برتر که سال گذشته کلنگ زنی شد هم پرداخت که چهارمین قطب صنایع هایتک پس از تهران، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی محسوب می شود.
بادامی از استمرار آماده سازی ۱۵۰ هکتار از منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد هم خبر داد که معطل انتقال پساب از گیان است تا بخشی از این منطقه برای سرمایه گذاری و استقرار واحدهای مرتبط آماده شود.
خوشه مبل و منبت صاحب خدمات تخصصی شد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان به اتمام ساخت و ساز مرکز خدمات تخصصی خوشه مبل و منبت در تویسرکان اشاره کرد که به دستور استاندار همدان راه اندازی شده و با آمدن وزیر صنعت، معدن و تجارت به همدان و شرکت در جشنواره مبل و منبت تویسرکان به احتمال زیاد این مرکز را در روستای اشترمل افتتاح می کند.
او تاکید کرد آمدن وزیر هنوز قطعی نشده اما برای آوردنش تلاش می کنیم.
بادامی سری هم به گوشه ای از اقدامات صورت گرفته از ابتدای امسال زد که یکصد میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت های شهرک های صنعتی استان صرف شده و این تنها یک قلم از کارهایی است که در حمایت از رونق تولید ذکر می کند.
استقرار ۲ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی و صنفی
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان با بیان اینکه تا کنون ۲ هزار و ۲۰۰ قرارداد واگذاری برای استقرار صنایع و اصناف در شهرک ها و نواحی صنعتی استان امضا شده است گفت: مرجع رسمی برای اعلام آمار و اطلاعات از صنایع فعال، راکد و نیمه تعطیل مستقر در شهرک های صنعتی در اختیار چهار دستگاه جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
به گفته بادامی صنایع و صنوف بر اساس رسته و نوع محصول تولیدی زیر مجموعه یکی از دستگاه های یاد شده قرار گرفته و از آنها مجوز فعالیت دریافت می کنند؛ بنابراین نهادهای صادرکننده مجوز ملزم به پاسخگویی به هر سوالی در این زمینه هستند.
وی یادآوری کرد: ایجاد بستر و فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز همه وظیفه ای است که در برابر این واحدها دارد و پس از ساخت و ساز و راه اندازی، صنعت یا صنف مربوطه از زیر مجموعه شرکت شهرک های صنعتی استان خارج می شود.
بادامی علت وجود آمارهای متناقض و متفاوت در زمینه تولید و اشتغال را اعلام ارقام و اطلاعات از تریبون هایی عنوان کرد که متولی و مرجع اصلی نیستند.
خرید مبل با وام چهار درصد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان مبل و منبت کاران ملایری را لایق بهترین ها می داند و از تدارک جشنی پر طمطراق برای این هنر صنعت زیبا خبر داد و گفت: این جشنواره در شهرک صنعتی مبل و منبت ملایر برگزار می شود که محصولات تولیدی در قالب ۲ نمایشگاه در جوار کارگاه ها به نمایش درآمده و مردم از سراسر ایران می توانند برای تماشا و خرید بیایند.
وی خاطرنشان کرد: مشوق هایی نیز برای حمایت از خریداران کالای ایرانی و رونق تولید داخلی پیش بینی شده که با همکاری بانک کارآفرین خریداران مبل از نمایشگاه فوق می توانند تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات چهار درصد دریافت کنند.
صنعت جهانی وابسته به چوب وارداتی
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان با بیان اینکه ۷۰ درصد چوب مصرفی صنعت مبل و منبت استان از کشورهای دیگر وارد می شود یادآوری کرد: به دنبال مصوبه مجلس و ممنوع شدن برداشت چوب از جنگل ها به مدت ۱۰ سال، واردات این ماده اولیه شدت گرفته و با رایزنی های صورت گرفته تعدادی از سازندگان مبل و منبت به گرجستان اعزام شدند تا با قیمت ارزان و بی واسطه از این کشور چوب خریداری کنند که موفق هم شدند.
بادامی به موفقیت های خوشه کشمش ملایر نیز اشاره کرد و افزود: کشمش ملایر امسال به عنوان خوشه برتر در کشور شناسایی شد و تا کنون در نمایشگاه های خارجی بسیاری حضور پیدا کرده که در بازاریابی و یافتن بازارهای جدید جهانی بسیار نقش داشته اند.
وی با بیان این آمار که کشمش ملایر در سال گذشته ۵۰ میلیون دلار برای استان ارز آوری داشته است، خاطرنشان کرد: سال قبل ۷۵ هزار تن کشمش در این شهرستان تولید شد که ۴۰ هزار تن آن به ۲۰ کشور جهان صادر شده است.
۷۵۲۷/۲۰۹۰
نظر شما