«هروویه میلیچ»، بازیکن کروات مدنظر باشگاه استقلال به همراه دو نفر از ایجنتهای خود روز یکشنبه ۲۰ مردادماه ساعت ۱۶:۱۵ به فرودگاه امام خمینی(ره) تهران رسیدند و اعضای گروه تشریفات باشگاه جهت استقبال و پیگیری به فرودگاه امام خمینی (ره) اعزام شدند، اما پس از ساعتها رایزنی و تلاش، تماسهای مختلف از طرف وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور خارجه با مسئولان مربوطه در فرودگاه امام خمینی (ره) روادید آنها صادر نشد.
مسئول نهاد مستقر در فرودگاه تنها در شرایطی حاضر به صدور روادید بود که نامه مکتوب به دستش برسد، اما به دلیل کمبود وقت و ساعتهای تعطیلی این کار امکانپذیر نبود. در نهایت پس از گفتوگو باشگاه با میهمانان خارجی، مقرر شد که آنها با هزینه باشگاه استقلال به دبی سفر کنند و در چند روز آینده پس از صدور روادید وارد تهران شوند.
فدراسیون فوتبال در این خصوص بیانیه صادر کرد که در آن آمده است:
در تاریخ ۵ تیرماه ۱۳۹۸ مدیرکل محترم امور مشترک فدراسیون ها در وزارت ورزش و جوانان طی یک فقره نامه پیرامون صدور روادید مدعوین خارجی باشگاه استقلال تهران خطاب رییس فدراسیون فوتبال اعلام کرد. اما نظر به اینکه درخواست های صدور روادید مدعوین خارجی باشگاه استقلال به کرات فاقد مکاتبات کتبی و اخذ مجوز شورای برون مرزی بوده و صرفا به صورت شفاهی و تعامل این اداره کل با وزارت امور خارجه انجام گرفته، مقتضی است مقرر فرمایند در خصوص رعایت موارد قانونی اقدامات جدی صورت پذیرد. بدیهی است زین پس به در خواستهای خارج از چهارچوب قانونی ترتیب اثر داده نخواهد شد.
دوم؛ پیرو مکاتبه مدیرکل محترم امور مشترک فدراسیون ها در وزارت ورزش و تاکید بر رعایت موارد قانونی خصوصا در مورد درخواست صدور روادید مدعوین خارجی باشگاه استقلال تهران، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۹۸ با ارسال نامه ای به هیات های فوتبال استان ها پیرامون اعزام به خارج از کشور و ورود اتباع خارجی تصریح نموده است. به عبارتی لازم است حداقل ۳۰ روز پیش از اعزام های برون مرزی و یا ورود افراد به داخل کشور نسبت به اطلاع رسانی و تحویل مدارک مربوطه به فدراسیون فوتبال با تاکید بر ضرورت ارسال نامه درخواست صدور روادید از سوی باشگاه همچنین اسکن گذرنامه و عکس نفرات مورد نظر اقدام شود.
در پایان این نامه اعلام شده: در صورت عدم رعایت موارد فوق از سوی باشگاهها فدراسیون فوتبال هیچ گونه مسئولیتی در خصوص عواقب آن نخواهد داشت.
سوم؛ باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال تهران در تاریخ ۱۹ مرداد اقدام به ارسال نامه ای به سازمان لیگ برتر فوتبال ایران نموده و در این نامه درخواست خود را برای صدور روادید ورود ۳ بازیکن خارجی اعلام کرده تا جهت صدور ویزا و هماهنگی با شورای برون مرزی اقدام شود. نکته جالب توجه این درخواست ارسال نامه در تاریخ ۱۹ مرداد و وصول آن در ساعت ۱۶:۲۹ دقیقه روز شنبه ۱۹ مرداد پس از ساعت اداری همچنین تاکید بر ضرورت صدور ویزا از سوی باشگاه در همان تاریخ ۱۹ مرداد است و مشخص نیست که هماهنگی شورای برون مرزی و صدور ویزا برای میهمان طی چند ساعت چگونه امکان پذیر خواهد بود؟
سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در همین تاریخ و ساعت ۱۸:۰۷ دقیقه خارج از ساعت اداری نامه مربوطه را به امور تشریفات ارائه داده تا اقدامات لازم با قید فوریت انجام شود. در همین حال تهیه ویزا برای نخستین فرد از فهرست اعلام شده صورت گرفته و ویزای مارینا بلگ از کشور اسپانیا صادر شده است. با این وجود با تاکید بر این نکته که حتی کپی صفحات گذرنامه مدعوین همراه با یک قطعه عکس که بر اساس مکاتبات فوق الذکر ازجمله مستندات و مدارک ضروری بوده به سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال ارسال نشده و در روز ۲۰ مرداد با گذشت ۲۴ ساعت تحویل فدراسیون فوتبال شده است. همچنین روز ۲۱ مرداد عید سعید قربان و تعطیل رسمی بوده، چگونه مجموعه فدراسیون فوتبال به اهمال و کوتاهی در زمینه صدور روادید یا همکاری به منظور هماهنگی شورای برون مرزی متهم می شود در حالی که درخواست صدور ویزا در فرصت چند دقیقه ای و یا حتی چند ساعته آن هم بعد از مهلت اداری به دبیرخانه فدراسیون فوتبال رسیده و همکاران عزیز در مجموعه باشگاه استقلال پیش از این درخواست خود را به این فدراسیون ارسال نکرده اند.
چهارم؛ لازم به تاکید بر این نکته است که مجموعه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران خود را ملزم و موظف به خدمت رسانی یکسان در برابر تمامی باشگاههای کشور دانسته و به کرات نشان داده در این خصوص هیچ تبعیضی قائل نیست. همچنان که بارها در سریع ترین و کوتاه ترین زمان ممکن با باشگاه استقلال و سایر باشگاههای کشور نهایت تعامل و همکاری همه جانبه را داشته است. اما از مسئولان باشگاهها درخواست می گردد با بهره مندی از نیروهای وظیفه شناس و متخصص در حوزه کاری خود مانع از بروز چنین مسائل و حاشیه هایی گردند که کوتاهی برخی از عوامل باشگاه به گردن سایر ارگان ها و نهادها بیافتد و در منظر هواداران باشگاهها فدراسیون فوتبال یا وزارت ورزش و وزارت خارجه به عنوان مقصر شناخته شوند.
بدیهی است که با تاکید بر مدت زمان ۳۰ روزه ای که پیش از این رسما اعلام شد، حتی اگر مستندات و درخواست مربوطه با فاصله منطقی و معقول حداقل ۵ روزه به سازمان لیگ و این فدراسیون ارائه می گردید با تعامل و همکاری شایسته مسئولان محترم شورای برون مرزی و وزارت امور خارجه امکان تسریع و فراهم نمودن روادید سفر برای مدعوین باشگاه استقلال که طبیعتا میهمانان فوتبال ایران به شمار می روند در زمان مقرر وجود داشت.
امید است که در موارد آتی با پذیرش مسئولیت و تعهدات خود همچنین پایبندی به زمان بندی های معقول و منطقی در نظام اداری انگشت اتهام را به سوی سایر بخش ها و نهادهایی که در اهمال و کوتاهی صورت گرفته هیچ تقصیری نداشته اند، نشانه نرویم.
نظر شما