آوای عرفانی دف از عصر سه شنبه با اجتماع بزرگ دف نوازان ایران زمین با عنوان آوای دوست، از برنامه های جنبی نهمین دوره جشنواره در شهر سنندج مرکز استان کردستان طنین انداز شد و آیین افتتاحیه جشنواره بین المللی دف نوازی «دف نوای رحمت» روز چهارشنبه برخلاف تمام برنامه ها و جشنواره های مختلف که سخنرانی آغازگر آن است با هنرنمایی گروه دف نواز سما و ماهوت از سنندج و آذربایجان همراه شد.
گروه تار و پود از آذربایجان شرقی و کردستان متشکل از زنان و مردان کُرد و آذری بود که هر کدام با لباس های محلی خود به اجرای برنامه پرداخته و هنرشان را در قالب چندین ریتم مختلف به نمایش گذاشتند.
الله الله گویان دف نوازان همراه با نوای هنرمندانه دف فضای معنوی خاصی به سالن بخشیده بود، به گونه ای که صدایی به جز صدای دف در سالن شنیده نمی شد و حاضران با جان و دل گوش به این نوای عارفان سپرده بودند.
پس از اجرای مشترک این دو گروه و به رسم مهمان نوازی رییس حوزه هنری کردستان به روی سن دعوت شد و حضور مهمانان به مهد موسیقی عرفانی، خاستگاه دف و پایتخت دف جهان خیر مقدم گفت.
امین مرادی با اشاره به شعار این جشنواره با عنوان هنر، همگرایی و مهربانی گفت: تلاش می شود دفنوازان از طریق این جشنواره پیام دوستی، عشق، صفا و محبت مردمان ایران زمین را به گوش جهانیان برسانند.
وی ترویج مضامین و مفاهیم رفیع اسلامی و انسانی، کشف و حمایت از استعدادهای جوان، مقابله با تهاجم فرهنگی با بهره مندی از ظرفیت های فرهنگی و هنری فاخر و خلق و تولید آثار هنری فاخر و نمونه برای ابلاغ تعالیم اسلامی را از جمله اهداف این جشنواره اعلام کرد.
رییس حوزه هنری کردستان یادآور شد: در این جشنواره هنرمندان ۳۰ استان کشور حضور دارند که در بخش های تک نوازی، گروه نوازی و مولودی خوانی با هم رقابت می کنند.
دبیر جشنواره دف نوای رحمت با اشاره به برنامه های جانبی این دوره از جشنواره افزود: برگزاری نمایشگاه عکس دوره های گذشته و نمایشگاه موسیقی، برگزاری ورک شاپ و نشست های تخصصی از جمله برنامه های جنبی پیش بینی شده در این دوره از جشنواره است.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری کشور نیز در این آیین گفت: آنچه در حوزه هنری در قالب موسیقی انقلاب دنبال می شود با حکمت، معنویت و وحدانیت همراه است و دف نیز یکی از این نوع موسیقی ها به شمار می رود.
میلاد عرفان پوربا اشاره به حضور پررنگ گروههای برتر دف نوازی کشوردر نهمین جشنواره دف نوای رحمت اظهار داشت: امید است این دوره از جشنواره بسیار بهتر و باشکوهتر از دوره های گذشته برگزار شود.
آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی دف نوازی دفنوای رحمت روز جمعه ۲۵ مرداد در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار می شود.
دف یکی از سازهای کوبهای در موسیقی ایرانی است که شامل حلقهای چوبی است که پوست نازکی بر آن کشیدهاند و با ضربههای انگشت مینوازند.
این ساز از سازهای ضربی ایرانی شبیه به دایره ولی بزرگتر از آن و با صدای بمتر است و در دوره اسلامی ایران، این ساز برای پشتیبانی از ساز و حفظ وزن به کار میرفته و رکن اصلی مجالس محافل اهل ذوق و عرفان بوده و برای آنکه طنین بهتری داشته باشد روی دف پوست آهو میکشیدند.
۷۳۴۸/۹۱۰۲
نظر شما