ارزش‌آفرینان فرهنگی، ارتش جدید کشورها در فضای مجازی هستند

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر توجه دولت به اقتصاد دیجیتال و اقتصاد فرهنگ به عنوان مهم‌ترین رکن آن تاکید کرد و ارزش‌آفرینان فرهنگی را ارتش جدید کشورها در فضای مجازی خواند.

به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، سید ابوالحسن فیروزآبادی در یازدهمین همایش رسانه‌های دیجیتال با بیان این مطلب افزود: برای به رسمیت شناختن دارایی‌های فکری و معنوی در کشور و حل مسائل بانکی، بیمه و مالیاتی این حوزه باید سریعا تدبیر شود.

وی تصریح کرد: همچنین باید با مقررات‌زدایی به دلیل پیچیدگی، چند حوزه‌ای بودن و هم‌گرایی چند رشته‌ای این فضا، به مقررات‌گذاری‌های نوین که نوعی تنظیم‌گری و ساماندهی مدل‌های اقتصادی بهره‌برداری از این فضا برای خلق ارزش اقتصادی است اقدام شود.
وی گفت: در تبادل قدرت بین‌الملل وقتی جامعه مدنی، نخبگان، ملت‌ها، پلت‌فرم‌ها، شرکت‌ها، اقتصادها و فرهنگ‌ها در کنار دولت‌ها نقش ایفا می‌کنند در داخل کشور هم باید این بخش‌ها در کنار دولت نقش ایفا کرده و در حکمرانی مشارکت داشته باشند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: ما نمی‌توانیم ملت قدرتمندی باشیم ولی به وجوه قدرت نرم و ساماندهی آن و وجوه تولید ارزش در فضای مجازی توجه نکنیم و باید در این فضا خالق ارزش‌ها باشیم تا با هنجارگذاری، ارزش‌گذاری و مدیریت اقتصاد و مقررات این فضا توسط دیگران روبه‌رو نشویم چرا که از دست دادن اختیار در این فضا نه تنها سلب هویت را به دنبال خواهد شد بلکه مزایای یک زندگی اجتماعی را از ما سلب می‌کند.
فیروزآبادی با اشاره به خصلت اجتماعی بودن فضای مجازی، تصریح کرد: در دوران مدرنیته نخبگان سیاسی حرف اول را می‌زدند اما در این عصر نخبگان اجتماعی که همه ملت هستند نقش داشته و در واقع امروز ارتش ما فقط افرادی که سلاح سخت به دست دارند، نیستند بلکه در کنار آنها ارتش ما کسانی هستند که در این فضا ارزش‌آفرینی می‌کنند.
وی با بیان این که خلق ارزش در فضای مجازی با شاخص اقتصادی اندازه‌گیری می‌شود، افزود: در این فضا ما شاهد همگرایی حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هستیم و بیش از ۷ درصد اقتصادهای توسعه یافته در دنیا اقتصاد فرهنگ است که این اقتصاد همچنان در رشد است.
وی افزود: همچنین در این فضا در کنار قدرت سخت در حوزه سیاسی، قدرت نرم ایجاد شده که برآمده از رسانه‌های دیجیتال بوده و در حکومت و مدیریت خواهان مشارکت است و اگر این مدیریت مشارکتی برخواسته از آن را در حوزه سیاسی در نظر نگیریم با مشکل مدیریت اجتماعی روبه‌رو خواهیم شد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: علاوه بر قدرت نرم، اقتصاد توجه در فضای مجازی خلق شده که این حوزه در کنار هویت نیاز به بازتعریف دارد.
 فیروزآبادی با اشاره به این که در آغاز یک تحول عصری قرار داریم، تاکیدکرد: از خصایص این عصر، تحولات بزرگ و سریع است و دلیل آن اتصال و ارتباط فکر و عقل که ممیز انسان از سایر موجودات عالم بوده در عصر فضای مجازی است که اتصال آنها فعال، تعاملی و در فضایی شبکه‌ای است که براساس آن آثار، رویدادها و حوادثی که در این فضا خلق می‌شوند برای همیشه ثبت شده و قابل ارجاع و پردازش از زوایای مختلف هستند که اینها تاکنون در هیچ عصر بشریت سابقه نداشته است.
وی اظهار داشت: همه ابنا بشر در این فضا فعال هستند و محصول تولید می‌کنند که این به معنای آزاد کردن انرژی بزرگی شبیه انرژی هسته‌ای در فضایی اجتماعی، فکری و عقلی است بنابراین اگر مدیریت نشود به تهدید تبدیل خواهد شد. البته باید در نظر داشت که این انرژی مدیریت‌پذیر نیست چرا که در یک فضای شبکه‌ای شاهد تحولات سریع با قواعد معدود برای مهار و کنترل آن هستیم و آینده را نمی‌توانیم براساس آن پیش‌بینی کنیم چرا که آینده دریک نظام شبکه‌ای توسط انسانها ساخته می‌شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: البته تلاش‌هایی برای مدیریت، درک و به خدمت گرفتن این فضا می‌شود که باید این تلاش‌ها صورت گیرد و البته باید در نظر گرفت که این تلاش‌ها محدودگرایانه یا در جهت بهره‌برداری و سازماندهی این فضا است.
فیروزآبادی با اشاره به اقدام مناسب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص برقراری ارتباط شبکه ای با فعالان فضای مجازی گفت: اولین مصوبه شورای عالی فضای مجازی کشور در امسال، مصوبه تهیه سند تحول برای تمام سازمان‌های فرهنگی کشور به دلیل تقدم و اهمیتی که برای فرهنگ در بحث تولید فکر وجود دارد، بود که بر اساس آن وزارت فرهنگ، طرحش را نهایی کرده و در همه استان‌ها کارگروه تشکیل داده و نقشه راه تهیه کرد که امیدواریم این راه با قدرت در این وزارتخانه و سایر سازمان‌های فرهنگی ادامه یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha