۲۴ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۴۳
کد خبرنگار: 1880
کد خبر: 83437222
T T
۰ نفر

اسراییل در گردآب ائتلاف دریایی

۲۴ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۴۳
کد خبر: 83437222
اسراییل در گردآب ائتلاف دریایی

تهران - ایرنا - آمریکا به دنبال افزایش تنش در خلیج فارس و ناکامی های مختلف نظیر ساقط شدن پهپاد متجاوز این کشور از سوی پدافند ایران در هفته های اخیر، رایزنی های خود را برای ایجاد "ائتلاف دریایی" در این منطقه راهبردی از جهان افزایش داده است.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در روزهای اخیر بشدت به دنبال یافتن یار و یارگیری جهت حضور کشورهای مختلف در این ائتلاف است و در این ارتباط ابتدا اعلام کرد که از 60 کشور برای مشارکت و حضور در این طرح با مدیریت واشنگتن دعوت کرده است .

اکنون با گذشت بیش از دو هفته از طرح موضوع و به دنبال مخالفت های گسترده برخی کشورهای مهم نظیر آلمان ، فرانسه ، استرالیا و ژاپن برای حضور در چنین ائتلافی، انگلیس و برخی کشورها و طرف های درجه چندم نظیر کره جنوبی و رژیم صهیونیستی آمادگی خود را برای حضور در آن اعلام کرده اند.

در همین ارتباط "یسرائیل کاتس" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی 16 مرداد ماه و پس از سفر به ابوظبی در نشست کمیته روابط خارجه و امنیت پارلمان این رژیم (کنست) اعلام کرد که تل آویو در ائتلاف بین‌ المللی برای حمایت از دریانوردی در خلیج فارس شرکت می‌ کند.

وی هدف از مشارکت این رژیم در ائتلاف بین المللی در خلیج فارس را مهار نفوذ ایران در خاورمیانه و تقویت روابط میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس عنوان کرد.

علاوه بر این رژیم صهیونیستی رزمایشی را با استفاده از 10 ناو خارجی در بندر "حیفا" در فلسطین اشغالی برگزار کرده است.

البته وی بر این موضوع نیز تاکید کرده که اسرائیل از جنبه‌های اطلاعاتی و سایر اموری که در آن برتری نسبی دارد، بخشی از این ائتلاف است و هیچ اشاره ای به حضور مستقیم نظامیان یا ناوچه ‌های رژیم صهیونیستی در این ائتلاف نکرد.

اکنون این تصمیم رژیم صهیونیستی با توجه به نامشروع بودن آن و سوابق اشغالگری و تجاوزات مکرر در طول بیش از 70 سال گذشته، مورد توجه محافل سیاسی و رسانه ای مختلف منطقه قرار گرفته و برخی کارشناسان و تحلیلگران در ارتباط با آن دیدگاه ها و مواضع خود را به وضوح بیان کرده اند.

دکتر "حسن روحانی" 23 مرداد ماه در جلسه هیأت دولت با بیان اینکه تمام شعارهایی که در خصوص ائتلاف جدید در منطقه خلیج فارس و دریای عمان داده می‌ شود، ظاهری و غیرعملی است ، گفت: بی ‌تردید هر مقدار از این شعارها هم عملی شود، کمکی به امنیت منطقه نخواهد کرد.

وی طرح ادعاهایی که رژیم صهیونیستی می‌ خواهد در امنیت منطقه حضور داشته باشد را سخنان پوچ توصیف کرد و افزود:‌ پاسخ به این ادعاها روشن است، اسرائیلی‌ ها اگر می ‌توانند همانجایی که هستند امنیت خود را حفظ کنند! گرچه آنها هر جا که حضور داشتند، ناامنی، کشتار و ترور ایجاد کردند و عامل اصلی تروریسم، جنگ و کشتار در این منطقه، صهیونیست‌ ها و رژیم غاصب اسرائیل است.

 روحانی تصریح کرد: نباید کسی به دام چنین حرف‌ها و ادعاهایی بیفتد که پایان آن برای همه روشن است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران خطاب به کشورهای ساحلی خلیج فارس تصریح کرد: جمهوری اسلامی در کنار کشورهای ساحلی این خلیج تاریخی آماده است تا امنیت منطقه را حفظ کند، همانطور که در طول تاریخ این کار را انجام داده است.

پیش از آن نیز "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران 18 مرداد ماه در واکنش به تصمیم رژیم صهیونیستی در ارتباط با پیوستن به ائتلاف دریایی، خلیج فارس را " یک شاهراه حیاتی" برای کشور خواند و حضور نیروهای غیر منطقه‌ای و خارجی را منشا ناامنی دانست.

وی در توییتی با تاکید بر این که خلیج فارس، "اولویت امنیت ملی برای جمهوری اسلامی" است و ایران برای حفظ امنیت خود "تردیدی به خود راه نخواهد داد."

"محمد علی حکیم" همتای عراقی ظریف هم 21 مرداد ماه در تماس تلفنی با "سامح شکری" وزیر خارجه مصر، اسرائیل را موجودیتی صهیونیستی خواند و شرکت آن را در ماموریت ائتلاف آمریکایی برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس «غیرقابل قبول» عنوان کرد.

وی با تاکید بر این که کشورهای عرب بدون نیاز به کمک خارجی از توان تامین امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس برخوردار هستند ، تاکید کرد: بغداد در جستجوی کاهش تنش در منطقه از راه مذاکرات بی‌سر و صدا است، اما وجود نیروهای غربی در منطقه تنش‌ها را افزایش می‌ دهد.

"عبدالباری عطوان" نویسنده معروف عرب نیز یادداشت بخش سخن سردبیر روز 17 مرداد ماه روزنامه فرامنطقه‌ای "رای الیوم" را به موضوع پیوستن رژیم صهیونیستی به طرح تشکیل ائتلاف دریایی در خلیج فارس اختصاص داد و نوشت: هدف از پیوستن این رژیم به ائتلاف مزبور در راستای عادی سازی روابط میان اعراب‌ با تل آویو است.

وی با تاکید بر این که "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا، اسرائیل را رسما محافظ کشورهای عرب حوزه خلیج فارس کرده، افزود: چنین پیوستنی گامی خطرناک در مسیر عادی سازی روابط و مناسبات امنیتی و نظامی میان تل آویو و بیشتر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.

این نویسنده عرب با اشاره به شکست های اعراب در 20 سال گذشته نظیر مشارکت در جنگ "صدام" علیه ایران و ائتلاف یمن اضافه کرد: عضویت اسرائیل در ائتلاف دریایی جدید مقدمه معرفی این رژیم به عنوان نماینده واشنگتن و مسئول حفاظت از امنیت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، تهدید ایران و به معنای جداسازی کامل این کشورها از محیط عربی و اسلامی آنها و پیوند آنها با امنیت اسرائیل در یک سیستم امنیتی و نظامی جدید است.

عطوان با تاکید بر این که اسراییل اکنون قادر به حفاظت از خود در برابر موشک های گروه های مقاومت در فلسطین اشغالی نیست، تصریح کرد: الحاق اسرائیل به سیستم جدید ائتلاف دریایی بدان معنی است که این رژیم در هر جنگی تحت رهبری ایالات متحده علیه ایران به یک شریک مستقیم تبدیل شده و در چنین وضعیتی هرگونه شلیک موشک توسط ایران یا متحدان نظامی آن در منطقه به سمت اسرائیل در صورت وقوع جنگ، قانونی و در چارچوب سیاست دفاع از خود و حفظ منافع خواهد بود.

"عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم 18 مرداد ماه در واکنش به احتمال حضور اسرائیل در ائتلاف نظامی آمریکا برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، آن را "تهدیدی آشکار" علیه ایران خواند.

وی با تاکید بر این اصل که این ائتلاف "تنش ‌زا" است، گفت: مقابله با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج فارس حق ایران است .

وزیر دفاع جمهوری اسلامی نیز در گفت ‌وگوی تلفنی با همتایان خود در قطر، کویت و عمان، ائتلاف نظامی مورد نظر آمریکا را "موجب افزایش بیشتر ناامنی در منطقه" عنوان کرد و درباره احتمال پیوستن اسرائیل به آن گفته بود: چنین اقدام احتمالی بسیار تحریک ‌کننده بوده و برای منطقه می ‌تواند عواقب فاجعه‌ باری به دنبال آورد.

حاتمی آمریکا را "عامل اصلی ناامنی در منطقه" خواند و تاکید کرد که خلیج فارس نباید "جولانگاه حضور بیگانگان" شود.

سردار "رسول سنایی‌ راد" معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا هم در گفت و گویی در این ارتباط گفت: با توجه به سوابق رژیم صهیونیستی در منطقه، یقیناً اعلام آمادگی این رژیم برای کمک اطلاعاتی به ائتلاف نظامی که آمریکایی‌ها آن را در خلیج فارس سردمداری می‌کنند، به معنای افزایش ناامنی و تنش در این منطقه است.

وی با تاکید بر این که حضور اسرائیل در این ائتلاف نظامی در هر سطحی باعث تنش ‌آفرینی و ایجاد بحران خواهد شد ، افزود: صهیونیست‌ها سابقه طولانی در تحریک آمریکایی‌ها برای منازعه با جمهوری اسلامی ایران دارند و مسلما یکی از اهداف آن‌ها از پیوستن به ائتلاف مذکور، تحریک آمریکایی‌ها برای ایجاد تنش با ایران است.

"علیرضا تنگسیری" فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز تاکید کرد: هرگونه حضور اسرائیل در آب‌های خلیج فارس ممکن است باعث بروز جنگ در منطقه شود و آمریکا و انگلیس باید مسئولیت هر گونه حضور اسرائیل در این آب‌ها را برعهده بگیرند.

"حسین امیرعبداللهیان" دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین ‌الملل نیز با انتشار پستی در صفحه توییتر خود تأکید کرد که نتیجه ائتلاف نظامی آمریکا در تنگه هرمز، تکرار داستان تلخ اشغال عراق و افغانستان و تشدید ناامنی در منطقه خواهد شد و اگر اسراییل پای خود را به تنگه هرمز بکشاند، در آتش خشم منطقه می‌سوزد.

"حشمت ‌الله فلاحت ‌پیشه" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در ارزیابی خود از حضور احتمالی رژیم صهیونیستی در آب‌های خلیج فارس گفت: حضور نیروهای رژیم اشغالگر در منطقه خلیج فارس و دریای عمان حتما منجر به شکل‌گیری درگیری بین نیروهای ایرانی با صهیونیست‌ها خواهد شد. صهیونیست‌ها نمی ‌توانند در این منطقه حضور پیدا کنند و خودشان هم می‌دانند؛ چون یک رژیم در حال جنگ با ایران به حساب می‌آیند.

کارشناسان سیاسی ایرانی غرب آسیا و خاورمیانه نیز در این ارتباط تحلیل خود را از اهداف حضور و یا همکاری رژیم صهیونیستی در ائتلاف دریایی در خلیج فارس به همراه آمریکا مطرح کردند.

  محمد صفری در این رابطه معتقد است، رژیم با استقبال از اقدام آمریکا آمادگی خود را برای حضور در اجلاس بحرین و حضور در ائتلاف اعلام کرده است، این سیاست، تهدید مستقیم از سوی رژیمی می باشد که سال‌ها است علیه جمهوری اسلامی ایران دسیسه و توطئه می‌ کند و سعی دارد ماهیت نامشروع خود را حفظ کند.

وی افزود: رژیم صهیونیستی سال‌ها است در انتظار فرصتی است تا یک جنگ رو در رو  با ایران را آغاز کند، اما این رژیم به تنهایی قادر به رویارویی با جمهوری اسلامی ایران نبوده و سعی دارد تا رژیم آمریکا را ترغیب به چنین کاری کند. اکثر کشورهای اسلامی به ویژه مردم مسلمان جهان وجود رژیم اسرائیل را نامشروع می‌دانند و به رسمیت نمی‌شناسند، با این وجود برخی حکام رژیم‌های عربی سعی دارند تا از سیاست آمریکا برای عادی سازی روابط خود با این رژیم تبعیت کنند.

صفری خاطر نشان کرد، عربستان سردمدار سیاست عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی است و سران رژیم اسرائیل نیز از این فرصت استفاده کرده و خود را به این رژیم‌های سرسپرده عربی نزدیک کرده‌اند. بحرین و امارات نیز در منطقه چنین سیاستی را در پیش گرفته‌اند.

"سید هادی برهانی" استاد دانشگاه تهران و کارشناس کشورهای خاورمیانه هم درباره مشارکت اسرائیل در این ماموریت معتقد است: اسرائیل هیچ منافعی در بخش انرژی یا هیچ زمینه دیگری در این منطقه ندارد، بنابراین، چیزی برای حفاظت کردن در اینجا ندارد. بلکه، هدف اصلی آنها برافروختن آتش جنگ بین کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله ایران و رژیم سعودی است.

"رحمن قهرمان پور" کارشناس مسائل بین الملل نیز احتمال پیوستن رژیم صهونیستی به ائتلاف مورد نظر آمریکا در خلیج فارس را با دو هدف داخلی و خارجی مرتبط دانسته و معتقد است ، عدم تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی و اختلافات بین جریان های چپ و راست در داخل فلسطین اشغالی موجب شده تا "بنیامین نتانیاهو" به دنبال انحراف افکار عمومی با ترساندن خطر ایران و کسب رای به بهانه ایجاد امنیت باشد.

وی با تاکید بر این که مقوله امنیت در اسرائیل جدی است و نتانیاهو تلاش می‌ کند تا از این موضوع حداکثر استفاده را بکند، ادامه داد: در همین چارچوب او در تلاش است در داخل سرزمینهای اشغالی تبلیغ کند که باعث شده اسرائیل به دنبال حضور در ائتلاف دریایی در خلیج فارس باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان این که در واقع نتانیاهو می‌ خواهد از حضور در این ائتلاف در صورت تشکیل شدن، استفاده انتخاباتی کنند ، خاطر نشان کرد: از دیگر سو اسرائیلی‌ها از اخبار و گزارش‌های که نشان می‌ دهد عربستان و امارات به دنبال تنشج زدایی با ایران هستند، نگران است. آنها فکر می ‌کنند که اگر تنش های موجود بین ایران و کشورهای منطقه کم رنگ شود اسرائیل دیگر نمی‌ تواند از جریان ایران هراسی به نفع خود استفاده کند. بنابراین تلاش می‌کند که به نوعی به عربستان و امارات این پیام را بدهد که در برابر ایران کوتاه نیایند.

سخن آخر این که چنین اعلام آمادگی هایی از سوی رژیم صهیونیستی با توجه به ارادت این رژیم به آمریکا به خاطر حمایت های بی دریغ از آن مسبوق به سابقه بوده و سال گذشته نیز نتانیاهو آمادگی تل آویو را برای ایجاد ائتلافی در ارتباط با جلوگیری از بستن تنگه "باب المندب" به خاطر تحولات یمن اعلام کرده بود.

واقعیت آن است که در سال های اخیر رژیم صهیونیستی بیش از همه در انزوا و محاصره نیروهای محور مقاومت قرار گرفته است و اکنون نمی تواند با توجه به تحرکات شکست خورده در ارتباط با بحران سوریه ، پیروزی های حزب الله لبنان و مقاومت مثال زدنی گروه های مقاومت در فلسطین اشغالی مانند گذشته ابتکار عمل داشته باشد و به همین خاطر تلاش دارد تا با حضور در برخی از فعالیت های منطقه ای و بین المللی از وضعیت جاری خارج شود.

از سوی دیگر با توجه به تلاش برخی کشورهای عربی برای نزدیکی به رژیم صهیونیستی حاکمان این رژیم تلاش دارند تا با حضور در ائتلاف دریایی آمریکا از اقدام عملی خود و ایستادن در کنار آنان سخن بگویند و معادلات منطقه را به نفع خود و کشورهای مزبور سوق دهند .

روزنامه صهیونیستی "هیوم" در همین ارتباط  به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی نوشت: تل آویو نقش فعالی در شکل گیری ائتلاف حمایت از کشتی ها در خلیج فارس دارد، روندی که ناوچه های این رژیم را در نزدیکی سواحل ایران مستقر می کند . شرایطی که زمینه ساز معادلات جدیدی خواهد شد و رژیم های وابسته عربی از هم اکنون در سواحل خود چشم انتظار درگیری میان ایران و اسرائیل در خلیج فارس هستند.

در چنین شرایطی باید یادآوری کرد که وقتی ناوچه های این رژیم قدرت رویارویی با نیروهای مردمی یک جنبش  مانند حزب الله لبنان را در سال 2006 نداشتند و ناوهای آنان مورد اصابت نیروهای حزب الله قرار گرفت ، قطعا در شرایط کنونی نیز این رژیم قادر نخواهد بود تا در این عرصه عرض اندام کند و با توجه به حضور تنش آفرین این رژیم در منطقه از هم اکنون پیش بینی ها به خوبی روشن بوده و از نقطه نظر تحلیلگران چنین حضوری اگر ظاهرفریبی نباشد، با توجه به قدرت و ابتکارات نیروهای نظامی ایران می تواند اشتباهی راهبردی را برای حاکمان رژیم صهیونیستی رقم بزند و موجب خوشحالی ملت ها از عاقبت آن شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha