۲۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۹:۲۴
کد خبر: 83437576
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آب شرب ۵۰ درصد عشایر خراسان جنوبی با تانکر تامین می‌شود

بیرجند - ایرنا - مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی یکی از مهمترین مشکلات عشایر استان را کمبود آب شرب دانست و گفت: اکنون آب شرب مورد نیاز ۵۰ درصد عشایر استان با تانکر سیار تامین می‌شود.

حسین حسین‌پور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: برای تامین آب شرب عشایر به طور متوسط روزانه ۴۰۰ مترمکعب آب به وسیله ۳۵ دستگاه کامیون سیار تا مسافت ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر منتقل می‌شود.

وی بیان کرد: براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن جمعیت عشایری استان معادل ۸۱ هزار نفر است که در قالب ۱۵ هزار خانوار، ۱۳ درصد جمعیت استان را شامل می‌شوند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی تصریح کرد: برای آبرسانی به محلات عشایری امسال دو پروژه مهم از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در استان در دست اقدام است.

وی با اشاره به اجرای پروژه آبرسانی به ۴۰ محله عشایری منطقه بمرود به طول ۸۵ کیلومتر یادآور شد: این پروژه اکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با بهره‌برداری از آن ۶۲۰ خانوار عشایر بهره‌مند خواهند شد.

حسین‌پور ادامه داد: همچنین پروژه آبرسانی به منطقه خواجه مینجیکو و چاه زرد نهبندان به طول ۲۵ کیلومتر از محل اعتبارات ملی در دست اجرا است که تا پایان سال ۲۵۰ خانوار از مزایای این پروژه بهره‌مند خواهند شد.

وی گفت: در چهار سال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه عشایری کشور رخ داده است که یکی از مهمترین آنها اصلاح قوانین برای ارایه خدمات بهتر و مطلوبتر به جامعه عشایری است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: در طول ۴۰ ساله انقلاب پنج برنامه توسعه را پشت سر گذاشتیم که در آنها به حوزه عشایری کم توجهی شده بود اما در برنامه ششم توسعه ۱۷ مورد اصلاح قانون صورت گرفته و نام عشایر در کنار نام روستایی بیان شده است.

وی بهره‌مندی جامعه عشایری از مالیات بر ارزش افزوده را از مهمترین اصلاحات این برنامه دانست و گفت: بر اساس قانون مصوب در این زمینه ۳۰ درصد اعتبار مالیات ارزش افزوده در مناطقی که دهیاری ندارند و مناطق عشایری باید هزینه شود.

حسین‌پور اظهار داشت: پارسال پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حوزه عشایری استان ابلاغ شد که تاکنون حدود سه میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی از قبیل آبشخور، تیغ زنی راه‌ها، بندخاکی، توربین بادی، نیروگاه خورشیدی و سایر هزینه شده است.

وی اضافه کرد: در چهار ماه گذشته رقم قابل توجهی اعتبار از این محل ابلاغ شده است همچنین به صورت ماهانه سهم عشایر توسط اداره کل امور مالیاتی استان به امور عشایری ابلاغ می‌شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی یادآور شد: امسال ۱۰.۵ میلیارد تومان اعتبار استانی به اداره کل عشایر ابلاغ شد که در بحث پروژه‌های عمرانی و مستمر هزینه خواهد شد.

وی عنوان کرد: همچنین از محل اعتبارت ملی امسال  ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار ابلاغ شده است که نسبت به سنوات گذشته حداقل ۲ برابر افزایش داشته است.

حسین‌پور یکی دیگر از مشکلات عشایر استان را نداشتن راه مناسب اعلام کرد و گفت: در حال حاضر هزار کیلومتر ایل راه عشایری در استان وجود دارد که سالانه حداقل دو مرتبه نیاز به تیغ‌زنی دارد.

وی افزود: در این زمینه با کسری اعتبار روبه رو هستیم و از فرمانداری شهرستان‌ها تقاضا داریم برای تیغ زنی راه‌ها از اعتباراتی که در اختیار دارند کمک کنند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی اظهار داشت: اکنون ۱۱ شرکت تعاونی عشایر در سطح استان وجود دارد که ۶۰ درصد از جامعه عشایری استان عضو این تشکل‌ها هستند.

وی با بیان اینکه این تشکل‌ها بیشتر توزیع نهاده‌های دامی را بر عهده دارند تصریح کرد: ماهانه ۱۲ کیلوگرم آرد به ازای هر نفر بین عشایر استان توزیع می‌شود.

حسین‌پور یادآور شد: تلاش داریم در حوزه سوخت فسیلی، نفت و گاز از محل منابعی که در اختیار داریم مابه‌التفاوت هزینه حمل و نقل عشایر را پرداخت کنیم تا نفت و گاز عشایر با قیمت پایین‌تر به دست آنان برسد.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴