به گزارش ایرنا، آمریکا با وجود ناکامی های مکرر در منطقه خلیج فارس این روزها در حال تلاش برای ایجاد ائتلافی در منطقه است تا به زعم خود امنیت خلیج فارس را تامین کند. این در حالی است که در هفته های اخیر ترامپ اعلام کرد که نیازی به انرژی خلیج فارس ندارد. در این میان دولت بریتانیا و رژیم اشغالگر قدس برای حضور در ائتلاف مذکور اعلام آمادگی کردند. با این حال هنوز نشانی از آن دیده نمی شود که دیگر کشورهای اروپایی، قصد ملحق شدن به این ائتلاف را داشته باشند. به طوری که هایکو ماس وزیر امورخارجه آلمان تصریح کرد کشورش به یک نیروی دریایی بین المللی تحت فرماندهی آمریکا نخواهد پیوست.
در همین رابطه مسعود اخوان فرد استاد حقوق بین الملل در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، اقدامات آمریکا را دارای تناقضات آشکار خواند و گفت: این اقدامات اولا با موازین بنیادین حقوق بین الملل که تامین امنیت هر منطقه با کشورهای آن منطقه و حداقل اولویت آن با مردم آن منطقه است، تنافی و تناقض دارد؛ دوم اینکه این اقدام با عملکرد خود آمریکا منافات دارد.
آمریکا نگاه مالکانه به خلیج فارس دارد
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا همواره نگاه مالکانه به منطقه خلیج فارس و غرب آسیا داشته و هنوز این منطقه را ملک مطلق خود می داند، تصریح کرد: برخی هم پیمانان آمریکا به ویژه انگلیس همیشه به عنوان پادوی سیاسی آمریکا این کشور را می کنند.
وی افزود: برخی از حکومتهای منطقه هم که با آمریکا همکاری می کنند، هیچ گونه پشتیبانی از طرف مردم خود ندارند با تکیه به قدرتهای فرامنطقه ای می خواهند به بقای خود ادامه دهند.
وی یاد آور شد: در دوران دفاع مقدس دیدیم کشتی های برخی کشورهای منطقه با پرچم آمریکا در خلیج فارس تردد می کردند.چنین رفتارهایی هم با رویه بین الملل و هم با عزت و حریت یک ملت تنافی و تناقض دارد.
اخوان فرد با تاکید بر لزوم پیگیری دیپلماسی فعال گفت: همان طور که در قضیه برجام شاهد هستیم، نباید دنیا را فقط در ۱+۵ ببینیم بیش از دویست کشور در دنیا وجود دارد و باید از ظرفیتهای موجود در عرصه بین المللی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: باید به سمت پیمان های منطقه ای در اشکال مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با مشترکات با این کشورها برویم که در این رابطه الگوهای خوبی هم مانند اکو و آ سه آن وجود دارد.
کشورهای منطقه از تاریخ عبرت بگیرند
این استاد حقوق بین الملل با اشاره به تلاشهای برخی کشورهای منطقه برای نقش آفرینی در نقشه های آمریکایی ها اظهار داشت: به کشورهای منطقه توصیه می کنیم، بابت این حرکت ها از تاریخ عبرت بگیرند. فکر نمی کنم این کشورها قوی تر از صدام باشند که همه کشورهای غرب و شرق از او حمایت کردند. اما امروز از این رژیم جز نابودی چه چیزی مانده است؟
به گفته این استاد دانشگاه، آمریکا در نهایت نه تنهااز صدام حمایت نکرد، بلکه او را به بند کشیدند و از ترس محاکمه عادلانه و بیان حقایق توسط صدام، او را کشتند.
اخوان فرد سپس به موضوع معمر قذافی اشاره کرد و گفت: قذافی حرمت و حمایتی در میان مردم خود داشت و شاخص تلقی می شد؛ اما در اواخر عمر به بندگی آمریکا سر خم کرد تا شاید در روز مبادا از او حمایت کنند که چنین نشد و این سرنوشت محتوم همه رژیم های وابسته در طول تاریخ است.
وی گفت: اما در سوریه دیدیم رژیمی که به مردم خود اکتفا کرد، با وجود همکاری همه غربی ها و مرتجعین منطقه علیه بشار اسد، به دلیل تکیه بر مردم و کشورهایی که با او دوستی صادقانه داشتند، توانست موفق از بحران بیرون بیاید
متخصصان و اساتید درباره ائتلافهای پوشالی روشنگری کنند
این استاد دانشگاه در پایان اظهار داشت: متخصصان علم و اساتید دانشگاه با برپایی کرسی های آزاداندیشی در حقوق بین الملل و روابط بین الملل می توانند در خصوص این ائتلاف های پوشالی و بی اساس روشنگری کرده و ماهیت و ابعاد آن را برای مردم روشن کنند.
نظر شما