ضوابط سامانه جامع نشریات دانشگاهی اعلام شد

تهران- ایرنا- مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جزئیات و ضوابط فعالیت دانشگاهیان در سامانه جامع نشریات دانشگاهی را تشریح کرد.

«محمدهادی عسکری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش گفت: از ابتدای سال جدید، حضور و ثبت اطلاعات متولیان تولید نشریات در سامانه جامع نشریات دانشگاهی به عنوان ضابطه اصلی در حوزه نشریات دانشگاهی اعمال می شود.
وی اظهار داشت: همزمان با شروع سال تحصیلی جدید این سامانه به انسجام بخشی و به‌روز رسانی بانک اطلاعات نشریات دانشگاهی در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها کمک می کند.

ضوابط سامانه جامع نشریات دانشگاهی
عسکری خاطرنشان کرد: فرایندهای سامانه جامع نشریات دانشگاهی به نشانی الکترونیکی www.apmsrt.ir منطبق بر دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی طراحی شده و هر شخص متقاضی دریافت پروانه انتشار نشریه دانشگاهی، موظف به ثبت نام و تایید نام کاربری از طریق سیستم پیامکی و ایمیلی است.
وی با بیان اینکه استادان، دانشجویان و کارکنان تمام دانشگاه های کشور می توانند در این سامانه ثبت نام کنند، گفت: کارشناسان نشریات دانشگاهی موظف هستند تشکل ها، انجمن ها، کانون ها و سایر اشخاص حقوقی فعال دانشگاه را در سامانه ثبت کنند؛ هر یک از این تشکل ها موظف به معرفی یک نفر به نمایندگی از آن تشکل برای انجام امور سامانه هستند.
عسکری در مورد فرایند تقاضای اشخاص حقیقی و حقوقی برای دریافت مجوز نشریه نیز توضیح داد: اشخاص حقیقی و حقوقی برای انتشار نشریه در دانشگاه موظف به تکمیل فرم های موجود در سامانه به صورت الکترونیکی هستند که این فرم بعد از ارسال، توسط کارشناس تایید اولیه شده و به کارتابل استعلام ارسال می شود.
به گفته عسکری، استعلام های متقاضیان مجوز نشریه اعم از صاحب امتیاز و مدیر مسئول به طور خودکار به دانشگاه‌های محل کار یا تحصیل متقاضیان ارسال و نتیجه استعلام تکمیل خواهد شد.
وی گفت: دسترسیِ تایید یا تایید نشدن استعلام‌ها مربوط به متقاضیان انتشار نشریات توسط کارشناس نشریات امکان پذیر است و امکان اختصاص نام کاربری به همکاران سایر واحدهای دانشگاه برای ورود به سامانه و بررسی و تایید استعلام‌ها وجود دارد.
به گفته مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هر فرد فعال در حوزه نشریات موظف به ارسال گواهی آموزشی حوزه نشریات در کارتابل بوده و کارشناس نشریات موظف به بررسی و اعلام نظر در این خصوص است.

نشریات دانشگاهی؛ رکن فعالیت دانشجویی
این مقام مسئول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نشریات دانشگاهی را یکی از ارکان فعالیت های دانشجویی و عامل مهمی در بارور کردن عرصه تفکر و طرح مسائل و موضوعات در فضای دانشگاه دانست و افزود: رسانه ای شدن بخشی از فعالیت های دانشجویان در قالب نشریات دانشجویی که برآیند دانش، خلاقیت و اندیشه دانشجویان است، تاثیر بسزایی در توسعه و ارتقاء فرهنگی و اجتماعی دانشگاه دارد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت دانشگاه ها از فعالان نشریات دانشجویی را موجب ترغیب و تقویت روحیه همکاری و مشارکت میان دانشجویان دانست و تاکید کرد: یکی از اقدامات ضروری در زمینه نشریات دانشگاهی، راه اندازی سامانه جامع نشریات دانشگاهی است که مراحل اجرایی شدن را طی کرده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha