مبل و منبت؛ لوکوموتیو صنایع همدان
عکس از آرشیو استانداری همدان

همدان- ایرنا- دکتر رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر دو روزه خود به همدان حامل خبر خوشی برای فعالان و سرمایه گذاران مبل و منبت و نسخه شفا بخشی برای رونق این حوزه بود؛ هنر صنعتی که از آن به عنوان لوکوموتیو صنایع همدان نام برد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در واپسین روزهای مرداد به همراه معاونان و مدیران کل این وزارتخانه، همدان را مقصد سفر خود انتخاب کرده و برای بازدید از صنعت مبل و منبت و چند واحد تولیدی و صنعتی روز جمعه وارد این استان شدند.

وزیر صمت در بدو ورود به ملایر ابتدای سفر خود را از بازدید یک واحد مبل و منبت آغاز کرد و با جوانان پویا و علاقمند به کار که ذوق و سلیقه خود را توام با علاقه در جسم بی جان چوب پیاده می کردند به گپ و گفت نشست.

دکتر رحمانی متحیر از تلفیق ذوق، هنر و سلیقه در کالبد بی جان چوب برای دقایقی خلق آثار زیبا را به نظاره نشست و مشکلات این هنر صنعت را از زبان مسئول این کارگاه تولیدی جویا شد.

پس از بازدید وزیر صمت از شهرک صنعتی مبلمان حاجی آباد ملایر، درخواست ها، دلمشغولی و دغدغه های فعالان صنعت مبل و منبت از سوی فرماندار ملایر به وزیر منعکس شد تا شاید راهکاری برای رفع آنها از سوی وزیر پرتلاش دولت تدبیر و امید که کوله باری از تجربه در حوزه های صنعتی است، ارائه شود.

ایجاد شهر نمایشگاهی مبل و منبت در بام ملایر و در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار، مطالبه ای بود که به گفته مسئولان این شهرستان می تواند زمینه ساز جلب سرمایه گذار در این حوزه و مشغول به کار کردن جوانان هنرمند در این شهر نمایشگاهی باشد.

اختصاص تسهیلات ارزان قیمت به فعالان این شهرک و پرداخت یارانه برای اعزام هیات تجاری و شرکت فعالان مبل و منبت به نمایشگاه های خارجی از دیگر درخواست های مطرح شده بود.

همچنین فراهم کردن زمینه واردات چوب از دیگر دغدغه های فعالان در کارگاه های مبل و منبت است که وزیر صمت در پاسخ به این درخواست عنوان کرد که با وزیر جهاد کشاورزی نشست های متعددی برای تامین چوب و کاغذ مورد نیاز کشور صورت گرفته است.

مرد شماره یک صنعت کشور همچنین با احداث شهرک خصوصی چوب و مبل و منبت در ملایر موافق کرد چراکه معتقد است برای شهری با این توانمندی و ظرفیت در حوزه مبل و منبت وجود این شهرک لازم و ضروری است.

وزیر صمت در ادامه این سفر و پس از بازدید از چند واحد صنعتی بزرگ در ملایر، پای در دل فعالان صنعتی تویسرکان نشست که شاه بیت این گلایه ها، کم کاری بانک ها در ارائه تسهیلات بانکی بود، گلایه ای که فعالان اقتصادی را به ستوه آورده بود.

البته وزیر صنعت نیز از منتقدان عملکرد بانک ها بود و تاکید کرد: بانک ها باید برای پرداخت تسهیلات سراغ تولید کننده بروند نه اینکه تولیدکننده با بانک ها اصرار کند.

دکتر رحمانی گلایه برخی از تولیدکنندگان از روند پرداخت سرمایه در گردش آن هم برای واحدهایی که قابلیت تولید دارند را قابل پذیرش ندانست و افزود: باید بدانیم فعال شدن این واحدها موجب قطع وابستگی به واردات، کسب درآمد، ایجاد فرصت های شغلی، توسعه شهر، رفع فقر، رونق تولید و افزایش سرمایه می شود.

وی با بیان اینکه امسال از نظام بانکی توقع بیشتری داریم عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که همه دستگاه ها در امر تولید متمرکز شوند یعنی هر کس در هر حوزه باید برای رونق تولید تلاش کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید دارد که سفرهای استانی مسئولان در راستای رفع موانع تولید است چراکه در این سفرها از نزدیک نکات جدید و مشکلات را از زبان تولید کننده و سرمایه گذار شنیده و این بازدیدها زمینه ای برای به روز شدن و تغییر دید مدیران است.

رحمانی: مبل منبت صاحب برند شود

رحمانی که در جریان بازدید از نمایشگاه مبل و منبت و کارگاه ها اثری از برند ندیده بود برای توفیق منبت کاران در این هنر صنعت توصیه به برند سازی کرد و جمع شدن فعالان این صنعت و ارائه یک برند را پیشنهاد داد.

بگفته رحمانی صنایع کوچک به تنهایی نمی توانند در این بازار رقابت کنند اما اگر در قالب یک برند تولید شوند و بازاریاب حرفه ای داشته باشند توان رقابت خواهند داشت. 

مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارایه آمارهای دقیق برای بیان وضعیت نامناسب صادرات این حوزه شد و گفت: ایران در زمینه صنعت چوب در جایگاه خود قرار ندارد با این توضیح که تجارت جهانی این صنعت حدود ۱۳۰ میلیارد دلار است و ایران با یک درصد وسعت و جمعیت جهان ۶۲ میلیون دلار از این تجارت سهم دارد.

مشکل تامین مواد اولیه و چوب و ضعف عملکرد شرکت های صادراتی به باور رحمانی از جمله علل موفق نبودن در حوزه صادرات صنعت چوب است بنابراین بر حمایت و تقویت شرکت های صادراتی تاکید کرد.

خبر خوش وزیر برای صنعت مبل منبت

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به همدان حامل خبر خوش برای سرمایه گذاران در صنعت مبل و منبت نیز شد و آن تخفیف های ویژه در ارائه زمین به افراد متقاضی به سرمایه گذاری در بخش مبل و منبت بود.

دکتر رحمانی همچنین از اختصاص بیشترین میزان مشوق ها از جمله تخفیف های تبصره ۱۸، پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و دیگر منابع اعتباری موجود برای کسانی که اقدام به راه اندازی واحد تولیدی در شهرک های صنعتی و سرمایه گذاری کنند خبر داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در روز دوم سفر خود به همدان، از منطقه ویژه اقتصادی "جهان آباد" واقع در شهرستان فامنین نیز بازدید و با بیان اینکه این منطقه ویژه اقتصادی دارای ظرفیت های کم نظیر در کشور است به سرمایه داران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این فرصت اقتصادی در استان همدان فراخوان داد.

دکتر رحمانی همجواری با چند استان، سهولت دسترسی به بازارهای مصرف داخل کشور و فراهم بودن زیرساخت های مورد نیاز را از ویژگی های منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد ارزیابی کرد و از سرمایه داران داخلی و خارجی به ویژه در صنایع وابسته به چوب برای سرمایه گذاری در جهان آباد دعوت و تاکید کرد که این منطقه دارای ظرفیت و موقعیت جغرافیایی خوبی در کشور است که نظیرش کم پیدا می شود.

وزیر صمت اظهار داشت: دولت تا جایی که توان دارد برای تامین و توسعه زیرساخت های شهرک ها، مناطق ویژه اقتصادی و نواحی صنعتی کمک می کند.

وی به مسئولان همدان ماموریت داد راه های دسترسی به منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد را همچون ظرفیت های بالای این منطقه تقویت کنند تا از هر نظر شرایط برای جذب سرمایه گزاران فراهم شود. 

منطقه ویژه  اقتصادی"جهان آباد" در شهرستان فامنین از توابع استان همدان واقع شده که تا کنون بیش از یک هزار هکتار برای احداث آن تملک شده است. 

از راه‌اندازی صنایع چوب در همدان حمایت می‌کنیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر حمایت از صنایع مبتنی بر ظرفیت‌های هر منطقه، گفت: احداث صنایع چوب از نیازهای همدان است که با تخفیف و حمایت ویژه راه‌اندازی می‌شوند.

در حاشیه بازدید دکتر رحمانی از شهرک بنکداری همدان، رئیس اتحادیه درودگران همدان مشکلات این صنف را بیان کرد و از وزیر خواهان رسیدگی شد که وزیر صنعت پاسخ داد: از ایجاد و توسعه کارخانه های چوب که ظرفیت های آن در منطقه همدان نیز موجود است، حمایت می کنیم. 

دکتر رحمانی خاطرنشان کرد: ایجاد و توسعه صنایع این حوزه را با بیشترین حمایت مالی و حداکثر تخفیف ها در استان همدان دنبال می کنیم. 

صنعت مبل لوکوموتیو توسعه همدان

مرد نخست صنعت کشورمان همچنین در جلسه صبح امروز اعضای قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان همدان با اشاره به بازدیدش از نمایشگاه هنر صنعت مبل و منبت ملایر گفت: ۶۴ میلیون دلار صادرات مبل در کشور داشته ایم که نقش همدان در توسعه این صادرات باید پررنگ شود. 

دکتر رحمانی صنایع مبل و منبت را لوکوموتیو صنایع استان همدان ارزیابی کرد و گفت: با توسعه و حمایت از این حوزه می توان گام بزرگی در جهت ایجاد اشتغال پایدار، تولیدات صادرات محور و توسعه اقتصادی برداشت.

وی با بیان اینکه صنایع دستی در عرصه اقتصاد و صادرات توجیه دارد و رشد این صنایع باید در اولویت قرار گیرد، به تکمیل زنجیره صنایع دستی همدان تاکید کرد. 

گزارش از: علیرضا جهانگیری

۷۵۲۶/۲۰۹۰

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha