مرادی: دستاوردهای دولت در بخش ورزش ارزشمند است

۲۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۳۶
کد خبر: 83440550
مرادی: دستاوردهای دولت در بخش ورزش ارزشمند است

 تهران- ایرنا- رییس فدراسیون وزنه برداری گفت: دستاوردهای دولت تدبیر و امید در بخش ورزش طی این سال ها ارزشمند است به طوری که در وزنه برداری در رده های مختلف سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان عناوین خوبی را در سطح جهان و المپیک بدست آمد.

در آستانه هفته دولت نگاهی به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در زمینه‌های مختلف نشانگر میزان فعالیت مجموعه قوه مجریه در بخش‌های مختلف کشور است. یکی از این حوزه‌ها، ورزش به ویژه رشته‌های المپیکی به شمار می‌رود که ورزشکاران هر چهار سال یک‌بار برای ایران در بزرگترین جشنواره جهانی ورزش افتخارآفرینی می‌کنند.

وزنه برداری از آن دست رشته‌هایی است که در دوره‌های گذشته مدال‌های فراوانی برای کشورمان به ارمغان آورده است. در این زمینه برای بررسی میزان توجه دولت تدبیر و امید به این رشته پای سخنان «علی مرادی» رییس فدراسیون وزنه برداری نشستیم.

وی در این گفت و گو به کسب افتخارات آسیایی و جهانی به وسیله وزنه برداران، تشکیل وزنه برداری زنان و کسب کرسی‌های بین المللی در دولت تدبیر و امید اشاره کرد.

 متن گفت و گوی وی با خبرنگار ایرنا به شرح زیر است:

اگر یک جمع بندی کلی از ۶ سال وزنه برداری در دولت تدبیر و امید داشته باشیم به عنوان رییس فدراسیون حمایت این دولت از رشته المپیکی وزنه برداری را چگونه می‌بینید؟

بحث دستاوردهای چند ساله دولت تدبیر و امید در ورزش و رشته وزنه برداری را بسیار خوب و توانمند می‌بینم. در چند سال گذشته در بحث پشتوانه سازی در رده نوجوانان بین تیم‌های اول و دوم جهان قرار داشتیم و نیز در رده اول تا دوم آسیا بودیم. در بخش جوانان چهار سال پی در پی قهرمان جوانان جهان شدیم. همچنین عنوان قهرمانی نوجوانان در المپیک ریودوژانیو کسب کنیم و مدال طلای دسته فوق سنگین این رده نیز به ایران رسید.

 ضمن اینکه در بزرگسالان هم نایب قهرمانی المپیک ریودوژانیرو را کسب کردیم. در بخش بزرگسالان هم سال ۲۰۱۷ قهرمان جهان در آمریکا شدیم. علاوه بر آن در رده بزرگسالان جهان، سال گذشته از حیث مدال نایب قهرمانی جهان و از نظر امتیاز در رده سوم جهان قرار گرفتیم. اکنون نیز اردوهای تیم ملی به صورت مرتب در سطوح مختلف برای رویدادهای بین المللی از جمله قهرمانی بزرگسالان جهان و رده‌های دیگر در حال برگزاری است.

آیا این حمایت ها تنها به بخش مردان اختصاص داشته یا گام هایی در جهت توسعه وزنه برداری زنان برداشته شده است؟

در طول سال‌های گذشته ورزش وزنه برداری در قسمت زنان راه اندازی شد و بسیار اقبال و رویکرد زیادی در این زمینه صورت پذیرفت. کلاس‌های آموزشی متعددی در قسمت‌های مربیگری، امور فنی و داوری برای بخشی از جامعه زنان کشورمان مهیا شده و روز به روز در این زمینه در حال گسترش  و پیشرفت است. همچنین اعزام‌هایی هم در این زمینه داشتیم که نخستین اعزام تیم وزنه برداری زنان به مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در سال 2018 بود که تیم نوجوانان با چهار وزنه بردار به ازبکستان اعزام شد. همچنین نخستین اعزام تیم ملی وزنه برداری زنان در رده سنی بزرگسالان نیز اردیبهشت ماه امسال به پیکارهای قهرمانی آسیا در کشور چین بود.

تمرکز فدراسیون در این چند سال آیا تنها بر روی ورزش قهرمانی بوده یا برنامه‌های دیگری در دستور کار قرار داشته است؟

کلاس‌های آموزشی متعددی را در این سال‌ها برگزار کردیم. اعزام‌های بسیاری در سطوح مختلف و حضور در رویدادهای بین المللی صورت پذیرفته است که توام با موفقیت بوده و اینها در حالی است که بسیاری از کشورها امروز با مشکل دوپینگ دسته و پنجه نرم می کنند. خوشبختانه با حمایت‌ دولت و وزارت ورزش و جوانان، وزنه برداری ایران از نظر مبارزه با دوپینگ در این سال ها عملکرد مطلوبی داشت. ملی پوشان وزنه برداری در بخش زنان و مردان بعد از مسابقات بین الملل آزمایش های متعددی را دادند که همه آنها پاک و سلامت بودند.

پشتنوانه‌سازی یکی از لازمه‌های ورزش وزنه برداری است، در این زمینه برای گردش نسل در این رشته چه برنامه‌هایی در ۶ سال گذشته انجام شده است؟

در بخش استعدادیابی نیز در سطح ایران بانک‌ اطلاعاتی جامعی در رده نونهالان (گروه سنی 9 تا 12 سال دختران و پسران) طراحی شد که از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها دعوت به همکاری شد. در حال حاضر اطلاعات از وضعیت پیکر سنجی ورزشکاران در گروه سنی زیر ۹ تا ۱۲ سال حتی اقوام مختلف و ویژگی‌های جغرافیایی ایران در اختیار داریم. همینطور در بحث استعدادیابی در این چند سال، نخبه پروری‌های خود را ادامه دادیم و به همین شکل اردوهای بسیار خوبی را پشت سر گذاشتیم که نخبه پرروی‌ وزنه برداری در گروه‌های سنی ۱۳ تا ۱۷ سال و ۱۷ تا ۲۱ سال یعنی نوجوانان و جوانان می‌تواند شرایطی داشته باشند که پشتوانه‌های تیم ملی بزرگسالان در آینده باشند.

اتفاقات المپیک ۲۰۱۶ ریو در سنگین وزن نشان داد که کرسی‌های بین المللی یکی از لازمه‌های وزنه برداری و کسب افتخار است. تاکنون ایران چند کرسی بین المللی در این زمینه داشته است؟

در ارتباط با بحث کسب کرسی‌های بین المللی، دولت تدبیر و امید حمایت های خوبی را از ورزش داست. «محسن بیرانوند» دبیر فدراسیون عضو کمیته مربیان و آموزش فدراسیون بین المللی وزنه برداری است. چند طرح را از طریق بخش آموزش فدراسیون وزنه برداری به فدرایسون بین المللی ارائه کردیم که یکی از این طرح‌ها ویدیو چک بود. مشکلات بسیاری را در سال‌های گذشته داشتیم و بحث‌های نظارت و داوری‌ها، مقداری مشغولیت ذهنی برای کارشناسان اهل فن به وجود آورده بود که خوشبختانه طرحی که بیرانوند در خصوص ویدئو چک داد مورد تصویب قرار گرفت. اکنون طرح ویدئو چک در سطح جهان در حال اجراست و اولین دور آن در مسابقات جهان در فیجی برگزار و همین طرح منجر به احقاق حق ورزشکار ما شد. یک مدال طلای ما از دست رفته بود و از طریق همین طرح با اعتراض کاروان ایران با بررسی ویدئو چک، مدال طلای این رشته در بخش وزنه برداری جوانان به ایران اهدا شد. اینگونه نیست که ورزشکاران ما تنها به مسابقات بین المللی بروند و نامی را به یدک بکشند بلکه به نام ایران و با حمایت دولت تدبیر و امید، کرسی‌های بین المللی که کسب می کنند بسیار در رشد وزنه برداری کشورمان تاثیرگذار است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha