محمدصادق معتمدیان شنبه شب در ادامه سفر به شهرستان خوسف در جمع مردم بخش جلگه ماژان افزود: یکی از اولویتهای استان در این شهرستان توجه به بخش کشاورزی است و با توجه به مشکل کمآبی به طور طبیعی تغییر الگوی کشت و ایجاد سیستمهای نوین آبیاری در اولویت قرار دارد.
سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی به عنوان طرح پایلوت کشوری نخستین بار روز گذشته (شنبه) در نشست شورای عالی آب با حضور معاون اول رئیس جمهوری تصویب شد.
استاندار خراسان جنوبی روز شنبه در حاشیه بازدید از مجتمع آموزش و تحقیقات کشاورزی خوسف در جمع خبرنگاران گفت: باید براساس این سند تمامی محصولات و میزان آب مصرفی استان در بخشهای مختلف با عدد و رقم ارایه شود.
وزیر نیرو هم در سفر اخیر خود به خراسان جنوبی گفت: با اجرای طرح سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی، آب در تمامی بخشها باید به گونهای مصرف شود تا با انتقال آب از دریای عمان به این استان بیشترین مدیریت را در مصرف آب داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی دیشب در جمع مردم جلگه ماژان اضافه کرد: هدف از انجام سفرهای شهرستانی این است که با حضور مدیران دستگاههای اجرایی از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار گرفته و برای حل آنها تلاش کنیم.
وی خوسف را از شهرستانهای پهناور، مستعد و دارای مردم ولایتمدار و سختکوش معرفی کرد و گفت: همچنین این شهرستان ظرفیتهای خوبی در بخشهای مختلف دارد و منطقهای مستعد برای کشاورزی محسوب میشود.
معتمدیان اظهار داشت: علیرغم اینکه برخی شهرها و روستاهای استان دارای مشکلات جدی در منابع آبی هستند اما شهرستان خوسف نسبت به سایر مناطق استان از وضعیت بهتری برخوردار است که بخشی ناشی از عنایت الهی بوده است.
وی گفت: امسال براساس پیش بینیهای هواشناسی پاییز خوبی در راه است و میزان بارندگیها نرمال اعلام شده است.
استاندار خراسان جنوبی توسعه کشت های گلخانهای را از دیگر اولویتهای استان اعلام کرد و افزود: مدیران جهاد کشاورزی استان باید برای واگذاری زمین، اعطای تسهیلات ارزان قیمت و سایر خدمات به مردم این منطقه نیز کمک کنند تا شاهد توسعه کشت گلخانهای باشیم.
وی تاکید کرد: توسعه کشتهای گلخانهای سبب صرفه جویی در مصرف آب و از طرفی درآمدزایی و اشتغال میشود که مدیران باید بکوشند نهضت کشت گلخانهای در سراسر استان نهادینه شود.
معتمدیان توجه به مساله آبخیزداری و آبخوانداری را از دیگر اولویتهای دولت به ویژه استان خراسان جنوبی دانست و گفت: در این زمینه رشد چهار برابر اعتبارات را داریم که امسال ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد بند و آبخیزداری به استان ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: ایجاد بندها و آبخیزداری در جلوگیری از سیل، مهار روانآبها و تزریق منابع و مخازن زیرزمینی و احیا و مرمت قنوات نقش بسیار مهمی دارد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: سالهای گذشته در بحث مطالعات آبخیزداری کمتر کار شده است که باید تدابیری داشته باشیم تا به طور جدی مجموعه منابع طبیعی این مطالعات را به طور جد دنبال کنند.
وی گفت: در بخش دامداری سازوکاری تعیین شده تا تسهیلاتی در اختیار روستاییان قرار بگیرد یا در مناطقی که ظرفیت پرورش شتر دارد با پرداخت تسهیلات این استان را به هاب منطقه ای شتر تبدیل کنیم.
معتمدیان گفت: در جهت توسعه پرورش شتر اعم از بیابان زدایی، ایجاد علوفه، ایجاد کشتارگاه و تکمیل زنجیره محصولات شتر لحاظ شده است لذا فرصت مناسبی برای توسعه شهرستانها به ویژه خوسف محسوب میشود.
وی افزود: در سایر مشاغل از جمله صنایع دستی، بومگردی، مشاغل خانگی و سنگهای قیمتی و گوهرتراشی نیز به مردم کمک خواهیم کرد و شهرستان خوسف با توجه به دارا بودن معادن و سنگهای نیمه قیمتی می تواند از تسهیلات برای توسعه این صنعت استفاده کند.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در زمینه بومگردی تا سقف ۲ میلیارد ریال برای هر بومگردی تسهیلات ارزان قیمت فراهم شده است.
وی گفت: یکی از جهت گیریها در کنار توجه به حل مشکلات مردم در مناطق کمتر توسعه یافته، توجه به اشتغال جوانان و احداث مسکن برای محرومان و نیازمندان است.
وی یادآور شد: در خصوص روستاهایی که برای احداث مسکن محرومان و نیازمندان با مشکل زمین مواجهاند بنا شد ادارات شهرستان خوسف با محوریت فرمانداری، بنیاد مسکن و منابع طبیعی طی چهار ماه مشکل را حل کنند.
معتمدیان گفت: اگر با همکاری فرمانداری خوسف مجتمع اداری دربخش جلگه ماژان راه اندازی شود آمادگی داریم نمایندگیهای مورد نیاز مردم را فراهم کنیم و با توجه به قولهایی که رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور دادند در شهرهای زیر ۷۰ هزار نفر و بخشهای کوچک نمایندگی احداث شود.
وی ادامه داد: تا زمانیکه این موضوع اجرایی و پیگیری شود فرماندار خوسف تدبیری داشته باشد تا ادارات شهرستان خوسف هر ماه یک یا دوبار در بخش حضور پیدا کنند و پاسخگوی مسایل و مشکلات مردم در این بخش باشند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: ساماندهی ورودی ماژان تا دهه فجر اقدام خواهد شد و اعتبار مورد نیاز نیز اگر نیاز باشد از طریق فرمانداری و استانداری تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: نبود پاسگاه و شعبه بانکی، ارتقای مرکز نیکوکاری و نمایندگی باید پیگیری و بررسی شود چون نیاز به کار کارشناسی دارد.
معتمدیان گفت: برای شبکه آب شرب امسال اعتبارات خوبی توسط فرمانداری خوسف گذاشته شده و امید است در ۲ سال آتی مشکل آب شرب روستاهای استان نیز رفع شود.
وی اظهار داشت: در حوزه زیرساخت های ورزشی، مدیرکل ورزش و جوانان تلاش کنند تا دهه فجر زمین چمن مصنوعی برای استفاده جوانان منطقه احداث شود.
وی افزود: تا پایان دولت دوازدهم تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت گاز برخوردار خواهند شد و تاکنون بیش از ۶۰ درصد روستاها از نعمت گاز برخوردار شدهاند.
استاندار خراسان جنوبی روز شنبه در سفری ۲ روزه وارد خوسف شد و ضمن بازدید از چند مجتمع کشاورزی و واحد تولیدی در این شهرستان با مردم روستاهای مختلف نیز دیدار کرد.
وی از دی ماه سال گذشته تا امروز به ۱۱ شهرستان استان سفر کرده که این سفرها مصوباتی داشته و دبیرخانه پیگیری آنها در معاونت عمرانی استانداری مستقر است.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در ۳۶ کیلومتری بیرجند است.
شهرستان خوسف دارای ۲ بخش مرکزی و جلگه ماژان است.
۷۵۵۷*۳۰۲۸
نظر شما