با نزدیک شدن به پایان تعطیلات، فرصت مناسبی است که کودکان بیشتر کتاب بخوانند، برای این فرصتهای خوب، چند کتاب کودکانه به شما معرفی میکنیم.
تاریخ کارتونی کره زمین
تاریخ کارتونی کره زمین، بیشتر به یک دانشنامه شبیه است درباره جغرافیا و جانوران کره زمین از آغاز موجودات زنده یا تک سلولیها آغاز میشود و تغییرات زیستی زمین را تا پیش از عصر حجر، یعنی نابودی دایناسورها، به تصویر میکشد.
این کتاب چند فصل دارد که شامل «پیدایش زمین»، «طلوع زندگی»، «عصر دایناسورها» و «عصر حجر» است اما به جای متن، بیشتر بر تصویرسازی و کارتونها تکیه دارد. زبان این کتاب طنزگونه است و برای کودکان دبستانی، مناسب است.
این کتاب با ساده کردن مفاهیم زمینشناسی و زیستشناسی سعی دارد این موضوعات را به کودکان آموزش بدهد.
تاریخ کارتونی کره زمین، اثر جکی بیلی و تصویرگر آن ماتیو لیلی است و ترجمه آن را محمدرضا داهی بر عهده داشته و انتشارات نردبان، آن را در ۱۲۸ صفحه به چاپ رسانده است.
قلعه درختی
زندگی کودکانه و آرزوهای آنها زیبایی ویژهای دارد، ساختن قلعه درختی هم یکی از ویژگیهای زندگی کودکان است.
داستان کتاب قلعه درختی از این قرار است که راسل، یک پسر کوچولوست که با دیدن درخت افرای بزرگ در حیاط خانه جدیدشان، از پدرش میخواهد با هم یک قلعه درختی بسازند و بالاخره پس از این که موفق میشوند، صدایی از خانه همسایه به گوش میرسد، گویا آنها هم در حال ساخت قلعهای روی درختها هستند.
این کتاب شاید دستورالعملی برای ساخت یک خانه درختی به نظر بیاید، توضیحات مفصلی که درباره ساخت آن داده شده، کتاب را به درسنامه تبدیل میکند. قلعه درختی کتابی است درباره خوشحالی، خوشنودی از آنچه داریم، به جای غبطه خوردن بر آن چه نداریم.
قلعه درختی، نوشته جسیکا اسکات کرین و تصویرگر آن چین لنگ است و فرزین سوری آن را ترجمه کرده است. این کتاب را نشر پرتقال در ۳۲ صفحه منتشر کرده است.
هفت اسب هفت رنگ
اسبها در تاریخ، فرهنگ و هنر ایران، جایگاه ویژهای دارند، مفهوم اسب برای کودکان و نوجوانان موضوع مهمی است که دست مایه داستان هفت اسب هفت رنگ، شده است.
دخترکی که توان پاهایش را از دست داده است، در دشت خیال با هفت اسب همراه میشود، هر کدام رنگی دارند و تنها یکی بی رنگ است، شش اسب دیگر از رنگ های خودشان به او میدهند، از هفت اسب یکی جایی برای ماندن ندارد و هر اسب جایی به او میدهد و این قصه ادامه دارد...
این داستان برای بخشندگی نوشته شده و به کودکان میآموزد که در برابر نداشتن دیگران مسئولیتهایی دارند، خیالات دخترک و رنگها نیز در این داستان نقش مهمی ایفا میکند و برای تشویق کودکان به نوشتن، بسیار مفید است.
هفت اسب هفت رنگ، نوشته محمدهادی محمدی است که با تصویرگری نوشین صفاخو از سوی انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در ۳۲ صفحه منتشر شده است.
نظر شما