یک منبع آگاه در وزارت خارجه سوریه با بیان این مطلب به خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گفت: دولت سوریه در راستای کاهش آلام شهروندان و رسیدگی به وضعیت آن ها این گذرگاه انسانی را با حمایت ارتش سوریه در منطقه صوران واقع در شمال سوریه باز کرده و کسانی که تمایل دارند از مناطق تحت سیطره تروریست ها خارج شوند، می توانند از آن استفاده کنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که تمام احتیاجات اهالی مانند محل اسکان، غذا، دارو و مراقبت های بهداشتی فراهم خواهد بود.
ارتش و دولت سوریه از اواسط سال گذشته (۱۳۹۷) عزم خود را برای آزادسازی استان ادلب جزم کرده بودند، ولی به دلیل مخالفت روس ها و ترک ها و مطرح کردن بهانه هایی مانند ایجاد موج جدید آوارگان در منطقه این امر تاکنون محقق نشده بود، فقط در هجدهم اردیبهشت سال جاری (۱۳۹۸) بود که عملیات محدودی برای آزادسازی برخی از مناطق ادلب به عنوان آخرین پایگاه گروه های تروریستی توسط ارتش سوریه انجام شد.
از حضور گروه های تروریستی - تکفیری در استان ادلب (در شمال غرب سوریه) و تصرف آن بیش از چهار سال می گذرد و قرار بود عملیات آزادسازی این استان به عنوان آخرین پایگاه تروریست ها در آبان ماه سال گذشته انجام شود که مخالفت روس ها و ترک ها موجب شد تا این عملیات با تاخیر چند ماهه انجام شود و عملا کار مبارزه با تروریسم در سوریه به همین دلیل به اتمام نرسید.
شرایط در استان ادلب و سه استان همجوار آن یعنی حلب، حماه و لاذقیه در ماه های اخیر و با حملات گروه تروریستی موسوم به النصره (تحریر الشام) بغرنج شده است، چرا که تروریست ها در این مدت بارها مناطق مسکونی این دو استان و برخی پایگاه های نظامی را هدف قرار داده اند.
اما ارتش سوریه پس از پنج سال اشغال شهر راهبردی "خان شیخون" در جنوب استان "ادلب" در شمال غرب این کشور توسط تروریست ها، ۲۷ مردادماه ۱۳۹۸ وارد بخش های شمال غرب این شهر شد و بخش هایی از آن را از اشغال تروریست ها خارج کرد.
خان شیخون بزرگ ترین شهر حومه جنوبی ادلب است که در ۳۷ کیلومتری حماه، ۱۱۰ کیلومتری حلب پایتخت اقتصادی سوریه و ۷۰ کیلومتری شهر ادلب مرکز این استان قرار دارد و با توجه به این که بخشی از جاده بین المللی حلب به دمشق از آن می گذرد، از نظر اداری و نظامی بسیار راهبردی است؛ چرا که این جاده شمال و جنوب سوریه را به هم وصل کرده و مسیر گذر ترانزیت کامیون ها بین این دو منطقه است.
تسلط بر خان شیخون این امکان را به دولت دمشق می دهد تا براحتی به سمت شمال یعنی "معرة النعمان" حرکت کند؛ منطقه ای که به دلیل این که نقطه اتصال مسیرهای بینالمللی سوریه به سمت شمال، جنوب، شرق و غرب این کشور است، اهمیت زیادی زیادی دارد.
نظر شما