بر اساس تصمیم مسوولان انتخاباتی افغانستان این انتخابات ابتدا قرار بود در فروردین 98 برگزار شود که به گفته مقامات آگاه با فشار آمریکا با بهانه مشکلات امنیتی برای تیر ماه به تاخیر افتاد و مجددا برای بار دوم تاریخ آن به مهر تغییر کرد . با این وجود افغانستانی ها همچنان در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در مهر تردید دارند.
به گزارش روز یکشنبه شبکه خبری طلوع افغانستان، بس که به استان بلخ سفر کرده بود، گفت، انتخابات و صلح، هر دو برای ما اهمیت دارند اما، از آنجا که صلح در افغانستان برای افغان ها در اولویت است، این مساله برای آمریکا نیز در اولویت قرار دارد و چنانچه مانعی بر سر راه روند برقراری صلح پیش آید، انتخابات افغانستان باید طبق برنامه برگزار شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مدعی شد: دولت من و سایر دولت ها اطمینان دارند که در آینده، افغانستان از داخل با حملات تروریستی مواجه نخواهد شد. اگر طالبان خواستار خروج نیروهای خارجی از افغانستان هستند باید نشان دهند به تضمین نبود تهدید تروریستی علیه آمریکا یا متحدان ما و شرکای ما در افغانستان کمک می کنند.
ساکنان ولایت بلخ اخیرا ضمن ابراز نگرانی نسبت به امنیت این ولایت، گفته بودند، شرایط امنیتی اجازه حضور گسترده در انتخابات ریاست جمهوری را به آنها نمی دهد.
در حالی که انتخابات ریاست جمهوری افغانستان قرار است 28 سپتامبر(6 مهر) برگزار شود، برخی مقامات و صاحبنظران نسبت به برگزاری آن در موعد مقرر تردید دارند.
این در حالی است که طبق گفته مقامات آگاه از مذاکرات صلح آمریکا و طالبان، دور نهم مذاکرات صلح آمریکا و طالبان شنبه پایان یافت و طرفین بر سر خروج نیروهای خارجی از افغانستان طی چارچوب زمانی ۱۵ تا ۲۰ ماهه و نیز ضمانت طالبان برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم به توافق رسیدند.
به گفته این مقامات، دو طرف طی چند روز آینده توافقنامه صلح امضا می کنند که طبق آن، تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان از ۱۴ هزار به ۵ هزار نفر کاهش خواهد یافت.
از طرف دیگر "اشرف غنی"، رئیس جمهوری افغانستان، با اشاره به توافقنامه صلح احتمالی که انتظار می رود طی روزهای آینده بین آمریکا و طالبان امضا شود، خاطر نشان کرد، توافق بین یک دولت و یک گروه، مبنای قانونی ندارد.
از سوی دیگر، در حالی که برخی مقامات آگاه از مذاکرات شنبه در گفت وگو با شبکه الجزیره از توافق نمایندگان آمریکا و طالبان در دور نهم مذاکرات دوحه بر سر دوره انتقالی و تشکیل دولت موقت افغانستان خبر دادند، "سهیل شاهین"، سخنگوی طالبان، توافق با آمریکا بر سر تشکیل حکومت موقت را رد کرد.
نمایندگان آمریکا و طالبان با هدف امضای توافقنامه صلح و پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله در افغانستان، از اکتبر ۲۰۱۸ مذاکرات را در دوحه قطر آغاز کردند. دور نهم این مذاکرات پنجشنبه در دوحه آغاز شد و شنبه پایان یافت.
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، همکاری طالبان در مبارزه با القاعده، اعلام آتش بس و آغاز مذاکرات رو در رو با حکومت افغانستان، چهار محور اصلی توافقنامه صلح آمریکا و طالبان اعلام شده است.
نظر شما