دمیتری پسکوف امروز یکشنبه در واکنش به پرسش خبرنگاران در خصوص اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه از ولادیمیر پوتین خواهد خواست در نشست سال آینده گروه هفت در آمریکا شرکت کند این مطلب را بیان کرد.
پسکوف گفت: ما اکنون چیز بیشتری در این باره نمی توانیم بگویم، اما قطعا در صورت دعوت رسمی، موضوع توسط کرملین بررسی خواهد شد و پاسخ به این دعوت نیز به اطلاع رسانه ها خواهد رسید.
دونالد ترامپ پیش از دیدار با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه رهبران گروه هفت در خصوص بازگشت روسیه به این گروه تبادل نظر کرده اند از تمایل خود برای دعوت از پوتین برای شرکت در دور بعدی این نشست در آمریکا سخن گفت.
بلومبرگ نیز به نقل از ترامپ نوشته است که مطمئنا پوتین به نشست سال آینده دعوت خواهد شد.
رویترز هم گزارش داده است که ترامپ در جمع خبرنگاران نمی دانست که آیا روسیه بالاخره به گروه هفت کشور صنعتی جهان بازخواهد گشت یا خیر اما اطمینان داد که سایر رهبران گروه هفت نیز خواهان بازگشت روسیه هستند چرا که به عقیده وی بازگشت روسیه به این تشکیلات بهتر است.
سی ان ان هم چند روز پیش گزارش داد که ترامپ و امانوئل مکرون همتای فرانسوی اش توافق کردند که باید از پوتین برای شرکت در نشست بعدی گروه دعوت شود.
نشست فعلی گروه هفت از روز گذشته در فرانسه آغاز شده است و تا فردا ادامه دارد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه چند روز پیش به خبرنگاران گفته بود که بازگشت روسیه به گروه هفت و تبدیل دوباره آن به گروه هشت، هدف روسیه نیست چرا که تصمیم گیری در خصوص تحولات جهان در قالب گروه ۲۰ که در آن اقتصادهای پیشرو در جهان و صنعتی نوظهور هم حضور دارند، کارآمدتر است.
وی این را هم به نقل از پوتین گفت که روسیه از گسترش روابط با دیگر کشورها چشم پوشی نمی کند و همواره خواهان گسترش روابط با دنیاست.
گفتنی است، گروه جی هفت از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلستان و ایالات متحده تشکیل شده است.
این گروه در سال ۱۹۹۷ با پیوستن روسیه به این باشگاه به گروه هشت تغییر نام داد با این حال، به دنبال بحران در اوکراین در سال ۲۰۱۴ که منجر به بحران در روابط روسیه با کشورهای غربی خود شد، سایر اعضای گروه جی هشت تصمیم به اخراج روسیه از این گروه گرفتند و نام گروه هشت به گروه هفت دوباره تغییر یافت.
ریاست گروه هفت را که از ۲۴ تا ۲۶ آگوست (دوم تا چهارم شهریور) برگزار می شود، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برعهده دارد.
نخستین روز نشست رهبران کشورهای «گروه ۷» که به بررسی مسائل امور خارجه و امنیتی می پردازد، پشت درهای بسته برگزار شد.
واشنگتن پیشنهاد ائتلاف بین المللی دریایی را در تنگه هرمز ارائه کرده و نخست وزیر ژاپن در این اجلاس مواضع دیپلماتیک خود را در این مورد توضیح خواهد داد.
پیش بینی می شود که موضوع آزمایش ها و پرتاب های موشکی کره شمالی نیز در دستور کار اجلاس گروه هفت قرار گیرد.
در روز دوم، رهبران گروه هفت قرار است درباره اقتصاد جهانی و مناقشات تجاری بین ایالات متحده و چین، گفت وگو کنند.
انتظار می رود این نشست به دلیل اختلافات بین ایالات متحده و کشورهای اروپایی در مورد موضوعاتی مانند تجارت آزاد، ایران و تغییرات آب و هوا بدون بیانیه نهایی پایان یابد.
نظر شما