سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی سمیرم روز دوشنبه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری این شهرستان اظهار داشت: جذب این اعتبار نشان می دهد سمیرم رتبه دوم این سهمیه و دریافت اعتبار در استان بعد از شهرستان اصفهان را دارد.
عبدالحسین صابری افزود: عقد قرارداد و پرداخت تسهیلات به ۳۸۷ طرح اشتغالزا که بیشتر آنها مربوط به بخش کشاورزی و دامداری است در قالب این اعتبار انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: ۶۰ میلیارد ریال از این اعتبار تنها در بانک توسعه تعاون سمیرم جذب و به متقاضیان و ثبت نام کنندگان واجد شرایط روستایی و عشایر پرداخت شده است.
وی با اشاره به اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی بخش کشاورزی بویژه در دو قسمت گلخانه و دامداری صنعتی اضافه کرد: بعد از طرحهای جهادکشاورزی، صنعت و معدن در دریف دوم است و در مجموع ۸۱ درصد مردان و ۱۹ درصد زنان از تسهیلات روستاییان و عشایر سامانه کارا استفاده کردهاند.
سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی سمیرم تصریح کرد: حدود ۸۵ میلیارد ریال اعتبار از مجموع ۳۴۵ میلیارد ریال اعتبار کل شهرستان مربوط به نهادهای حمایتی و بنیاد شهید است که بخش زیادی از آن جذب نشده و امسال به احتمال زیاد هزینه کرد این اعتبار را به صورت شناور و با همیاری سایر سازمانها خواهیم داشت.
وی ارائه و جذب تسهیلات در بخش مشاغل خانگی را ۱۰۰ درصد موفق برشمرد و افزود: ۲۵ درصد مردان و ۷۵ درصد زنان در این بخش تسهیلات گرفتهاند و مشغول بکار شده اند.
صابری اشاره ای هم به طرح «روستای بدون بیکار» و مصوبه ۳۱ اردیبهشت کارگروه اشتغال داشت و گفت: هیچ نهادی به غیر از بخشداری مرکزی، میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی پیشنهادی از سایر ادارهها و مشخص کردن روستاهای نمونه اجرای طرح نداشتهایم.
به گفته وی، تنها سه روستای عشایرنشین «گل افشان» در شرق سمیرم برای اجرای طرحهای فرآوری محصولات دامی، روستای «مِهرگرد» بعنوان روستای ملی کشور در طرح بافتهای داری و صنایع دستی و روستای نموه گردشگری «سیور» نیز برای اجرای طرحهای دیگر مشخص شدهاند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان سمیرم در ادامه با بیان اینکه اعتبارات اشتغال سال ۹۸ یک هفته قبل به این اداره اعلام شده است اظهار داشت: مجموع این اعتبار ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و سقف پرداخت به متقاضیان واجد شرایط ۵۰۰ میلیون ریال است.
زهرا داودی افزود: پرداخت عددی وام بسته به توسعه یا ایجاد طرح متفاوت است و اگر کسی قصد توسعه داشته باشد کمتر و برای ایجاد یک کار و خوداشتغالی، بیشتر وام می گیرد.
به گفته وی، ۱۰ نفر موفق به ثبت نام در سامانه کارا شدهاند اما کسی به بانک معرفی نشده است.
وی دلیل این مشکل را هزینه ثبتنام، سود ۶ تا ۹ درصدی تسهیلات و دامداری بودن بیشتر طرحها عنوان کرد و افزود: مددجویان این نهاد در مواردی حتی توان پرداخت هزینه ثبت نام در سایت مربوطه را هم ندارند.
این مسوول درباره اعتبارات سال گذشته اشتغال اداره بهزیستی هم گفت: ۱۶ میلیارد ریال مجموع اعتبار سال گذشته ما بودکه همه آن جذب شده و تنها سه مورد در بانک صادرات به دلیل تامین نکردن ضمانت بانکی همچنان موفق به گرفتن وام نشدهاند.
سرپرست معاونت عمرانی فرمانداری سمیرم نیر گفت: کل اعتبار استان اصفهان در بخش کارا و اشتغال ۱۵۶ میلیارد تومان بود که تنها ۳۰ میلیارد تومان آن در مرحله چهارم تخصیصها جذب شد.
سید مهدی قائم مقامی از نهادهای حمایتی و بنیاد شهید وامور ایثارگران سمیرم هم خواست هر چه زودتر سهمیه اختصاصی خود را تکمیل و برای اجرای طرح و گرفتن وام معرفی کنند چرا که در غیر این صورت اعتبار ۸۵ میلیارد ریالی این نهادها به کارگروه اشتغال بازگشت می شود و در آینده نیز بصورت شناور هزینه خواهد شد.
وی بر ضرورت نظارت تسهیلات اعطایی به متقاضیان تاکید کرد و افزود: موقعیت خوب گردشگری و کشاورزی سمیرم بویژه در بخش گیاهان دارویی و مشاغل مرتبط با بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی میتواند مورد توجه سرمایه گذاران واقع شود.
شهرستان سمیرم با اشتغال ۹۰ درصدی مردم در بخش کشاورزی دارای چهار بخش، شش شهر و ۱۵۰ آبادی و روستاست.
این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان، ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس میانی واقع شده است.
۷۱۴۷/۶۰۲۲
نظر شما