علی محمدی روز پنجشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا مرکز کرمانشاه با اشاره به پتانسیل های بسیار بالای استان در حوزه های مختلف سرمایه گذاری، افزود: در کمیسیون بهبود فضای کسب و کار استان تلاش های فراوانی انجام شده که در نهایت تاکنون منجر به جذب پنج مورد سرمایه گذاری در حوزه های کشاورزی، معدن، بهداشت و درمان شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به پیش بینی انجام شده یک مورد از این سرمایه گذاری ها که در راستای سامانه گرمسیری صورت خواهد پذیرفت، منجر به کاهش یک تا ۲ درصدی نرخ بیکاری استان می شود.
محمدی سرمایه گذاری در حوزه گردشگری را به دلیل پتانسیل بسیار بالای استان و همچنین بازدهی سریع به نسبت سایر حوزه ها از اولویت کاری تیم اقتصادی استان دانست و گفت: اقدام در ثبت جهانی منطقه اورامانات به عنوان منطقه ویژه گردشگری خیلی مهم و حیاتی است و منجر به تحولی عظیم در ایجاد اشتغال و رونق این منطقه خواهد شد.
وی در ادامه جذب این تعداد سرمایه گذار را نتیجه رایزنی ها و پیگیری های مسئولان ارشد استان از جمله استاندار کرمانشاه دانست و افزود: برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان کرمانشاه که سال گذشته در تهران برگزار شد نیز در جذب این تعداد سرمایه گذار موثر بود.
او این سرمایه گذاری ها را در بخش های کشاورزی، معدن و بهداشت و درمان اعلام کرد و گفت: مقدمات اولیه این سرمایه گذاری ها فراهم شده و در حال انجام امور اداری و روال قانونی خود هستند.
محمدی این سرمایه گذاری ها را کلان و قابل توجه دانست و اظهار داشت: باتوجه به زیربنایی بودن و اهمیت این سرمایه گذاری ها، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم زیادی با اجرای پروژه های سرمایه گذاری در استان ایجاد می شود.
وی تصریح کرد که با اتمام بسترهای اولیه و انجام روال اداری و قانونی، جزئیات این سرمایه گذاری ها را به اطلاع عموم مردم می رسانیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه این اداره کل براساس قانون متولی جذب سرمایه گذاری خارجی است، گفت: به دستور استاندار کرمانشاه و براساس شرایط استان، جذب سرمایه گذاری داخلی متوسط به بالا یعنی با بیش از ۵۰ نفر اشتغالزایی را نیز تقبل کرده ایم.
او با اشاره به آغاز فعالیت مرکز خدمات سرمایه گذاری استان کرمانشاه، گفت: ریاست این مرکز را استاندار و قائم مقام آن مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان است و در نظر داریم این مرکز نقش تسهیل گری روابط بین سرمایه گذار و دستگاه های اجرایی برای اخذ مجوزها را بازی کند.
او با تاکید بر عدم سرگردانی سرمایه گذاران از سوی دستگاه هایی اجرایی گفت: همه دستگاه های اجرایی باید برای تسهیل امورات مربوط به سرمایه گذاری از جمله کاهش زمان پاسخگویی به استعلام ها تلاش کنند.
فعالیت پنجره واحد سرمایه گذاری به صورت الکترونیکی
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: از اسفند سال ۹۵ نیز سامانه الکترونیکی پنجره واحد سرمایه گذاری در استان فعالیت خود را آغاز کرده، متقاضی مدارک خود را بارگذاری می کند، مرکز خدمات به دستگاه تخصصی می دهد و استعلام ها را می گیرد و مجوز را در مدت کوتاهی به طرف خواهد داد.
محمدی، بهبود فضای کسب و کار را یکی از مهمترین برنامه ها و اهداف مجموعه مدیریتی استان دانست و افزود: بهبود فضای کسب و کار منجر به جذب سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال و رفع بیکاری می شود.
وی اظهار داشت: راه اندازی سامانه الکترونیکی پنجره واحد سرمایه گذاری در استان کرمانشاه می تواند به بهبود فضای کسب و کار و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری در استان کمک شایانی کند.
او با اشاره به مولفه های ۲۸ گانه بهبود فضای کسب و کار، بی ثباتی قوانین و مقررات، متفاوت بودن رویه های کاری در اجرای این قوانین و همچنین بروکراسی اداری در بحث سرمایه گذاری را از عمده موانع دانست و گفت: با برنامه ریزی که با تاکید استاندار و همت تیم اقتصادی استان و با محوریت مرکز خدمات سرمایه گذاری در اوایل سال ۹۷ صورت گرفت مقدمات پنجره واحد سرمایه گذاری شروع و با برگزاری جلسات تخصصی نرم افزار مربوطه تهیه و آموزش های لازم و مستمر کارشناسی در این زمینه انجام پذیرفت.
وی از مزیت های این سامانه الکترونیکی را حذف بروکراسی اداری، کاهش زمان پاسخگویی، هماهنگی در اجرای رویه های قانونی، قابلیت پیگیری اقدامات توسط ارباب رجوع و پایش از طریق مسئولین دانست که با راه اندازی آن تمامی درخواست مجوزهای سرمایه گذاری از طریق این سامانه انجام می شود.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا و بیش از یک هزار واحد تولیدی با بیش از ۳۰ هزار نفر اشتغالزایی است.
نرخ بیکاری کرمانشاه در بهار امسال ۱۴.۷ درصد اعلام شده که در رده پنج کشور قرار دارد.
۳۰۳۳/۸۰۶۶