۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83452034
T T
۰ نفر
ایجاد ۴ هزار شغل برای جوانان

تهران- ایرنا- معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش و جوانان حدود ۱۰۶ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال زایی جوانان هزینه کرده و تاکنون برای چهار هزار نفر شغل ایجاد شده است.

محمدمهدی تندگویان روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت های حوزه معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: رسالت و تکلیف قانونی وزارت ورزش و جوانان و همین طور معاونت جوانان، ایجاد اشتغال و توانمندسازی جوانان است. 

وی تصریح کرد: در همین راستا بانک قرض الحسنه رسالت تا پایان سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان به منظور ایجاد شغل برای جوانان پرداخت کرده و ۵۸۵ هسته کار (کارگاه های تولیدی) و همچنین ۱۷۵۵ اشتغال مستقیم در این هسته ها ایجاد شده است.
معاون ساماندهی امور جوانان مطرح کرد: در بحث صندوق کارآفرینی امید نیز ۹۰ میلیارد تومان اعتبار پرداخت و در ادامه ۲۱۰۰ اشتغال مستقیم ایجاد شد. در مجموع جهت اشتغال زایی جوانان حدود ۱۰۶ میلیارد تومان هزینه و تاکنون حدود ۴ هزار شغل ایجاد شده است.
تندگویان با اشاره به راستی آزمایی کارگاه ها و مشاغل ایجاد شده تاکید کرد: در این خصوص با ایستگاه های جهاد دانشگاهی قرارداد بسته شده این تا در زمینه راستی آزمایی فرایند کار این کارگاه ها و مشاغل ایجاد شده انجام شود و اقدام به پایش آنها کرده و گزارش کار را به ما ارائه دهند. 
معاون ساماندهی امور جوانان تاکید کرد: «سرباز مهارت» نیز طرح جدیدی بود که سال گذشته آغاز شد و امسال نتیجه داد و با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح بحث سرباز مهارت (مهارت های زندگی و اشتغال) مطرح شد. طبق این طرح، آموزش ۱۶ هزار سرباز را از اول سال برعهده گرفتیم. تاکنون هشت هزار سرباز معلم آموزش دیده و مدرک نیز گرفته اند. این مدرک قابل ترجمه و برای اشتغال نیز قابل استفاده است. 
تندگویان در بحث خانه های جوان نیز بیان کرد: در ابتدای دولت هفت خانه جوان برای آموزش جوانان داشتیم و اکنون از ۶۰ خانه جوان بهره برداری شده است که سال گذشته ۳۰۰ هزار جوان در این خانه آموزش دیده اند. 
وی درباره خانه های جوان ادامه داد: ۱۰۰ خانه جوان در حال حاضر در کل کشور در حال ساخت است و امیدواریم تا پایان سال این عدد به ۱۶۰ خانه جوان برسد. اگر اعتبارات در این خصوص تکمیل شود، تا پایان دولت امیدواریم خانه های جوان را به ۴۰۰ خانه در سراسر کشور برسانیم. 
تندگویان در بحث مشارکت معاونت جوانان با سمن ها خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال ۱۸۶ سمن ثبت کرده ایم و اکنون مجموع آمار سمن ها به ۲۵۰۰ سمن در کل کشور رسیده است. 
وی با اشاره به اینکه امسال وزارت جوانان از سوی دو استان اصفهان و البرز بیشترین ثبت تشکل را داشته است، تاکید کرد: در استان اصفهان و به ویژه البرز به واسطه آسیب های فرهنگی و اجتماعی به مرحله خوبی از ثبت تشکل ها رسیده ایم. 
معاون ساماندهی امور جوانان افزود: در بحث حمایت از طرح ها، برنامه ها و ایده های تشکل ها در سال ۹۷، ۹۳۵ طرح های سمن ها در کل کشور با اعتبار بالای ۶ میلیارد تومان حمایت شدند که بیشترین طرح ها مربوط به استان البرز بوده است. 
وی با بیان ایجاد کارگاه های توان افزایی نیز تصریح کرد: در راستای توانمندسازی سمن ها و برگزاری دوره های آموزشی و تخصصی برای آنها، در سال گذشته ۷۲۳ کارگاه در کل کشور برگزار کردیم. 
تندگویان با اشاره به جلسات مستقیم سمن ها با شخص وزیر بیان کرد: جوانان تشکل های کل کشور در دو سال گذشته جلساتی را به طور مستقیم با وزیر ورزش و جوانان داشته و مشکلات و مطالباتشان را مطرح کرده اند و بر مبنای درخواست های آنها، برنامه ریزی و همه مشکلات پیگیری شده است. 
وی درباره ایجاد سامانه توانمندسازی تشکل ها نیز گفت: در این سامانه تمام خدمات و اعتبارات هزینه شده به صورت شفاف درج شده، سمن ها طرح های خود را ثبت کرده، برخی از ایده ها و طرح ها در حال بررسی است و برخی تصویب شده است. همه آمارها در این سامانه مشخص و شفاف است. 
تندگویان با بیان اینکه اگر در سیل اخیر تشکل ها ورود نمی کردند کاری پیش نمی رفت، ادامه داد: در این حادثه تشکل های وزارت ورزش و جوانان نیز ورود کرد و در اولین قدم برای هر استان سیل زده یک استان معین در نظر گرفتیم و مسئولان این استان ها موظف به رسیدگی وضعیت سیل زدگان بودند. در همین زمینه ۲۱۶۲ نیروی متخصص به استان های سیل زده اعزام کردیم. آنها کمک های نقدی و غیرنقدی مردم را در خانه های جوان جمع آوری و به دست سیل زدگان می رساندند. 
وی اضافه کرد: در همین خصوص بحث ایجاد شبکه امداد و نجات بین سمن ها مطرح و در حال راه اندازی آن هستیم. این شبکه در استان اصفهان به صورت پایلوت در حال برگزاری و نیروها نیز در حال آموزش هستند. به همین دلیل دبیرخانه کشوری برگزار و در صدد هستیم یک استان را به عنوان پایگاه مشخص کنیم و سپس در سایر استان ها نیز بحث آموزش را در دستورکار قرار دادیم تا با ایجاد این شبکه امداد و نجات در مواقع بحرانی ورود کنیم. 

چرا آزادی های مشروع را از مردم سلب می کنیم؟

تندگویان در نشست هفته دولت بیان کرد: امسال ۳۰ میلیون تومان تسهیلات وام ازدواج برای جوانان در نظر گرفته شد و تا پایان تیرماه امسال در مجموع ۴۹۰ هزار و ۷۴۹ نفر متقاضی دریافت وام ازدواج بوده اند که در این میان ۲۸۱ هزار و ۵۴۹ نفر تا پایان تیر وام دریافت کرده و ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رقم دریافت وام بوده است. 
وی ادامه داد: میانگین زمان دریافت وام ۴۵ تا ۶۰ روز است. در همین خصوص روی مراکز مشاوره ازدواج در کل کشور هدف گذاری کرده ایم و امیدواریم بتوانیم این دفاتر را به هزار مورد رسانده و تا پایان سال ۹۸ از ۴۰۰ دفتر در این زمینه بهره برداری خواهد شد. همچنین در سه ماهه اول سال ۹۸ نیز توانسته ایم در ۲۳۰ شهرستان ۲۰ استان، ۹۶۲ کارگاه ازدواج برگزار کردیم. در همین راستا از مراکز تخصصی ازدواج نیز حمایت کرده و ۱۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده ایم تا از مشاوره های رایگان بهره بگیرند. 
تندگویان تاکید کرد: چهار هزار و ۴۷۹ نفر مربی را نیز برای مشاوره های ازدواج آموزش داده و در برنامه هایمان، چاپ کتاب تخصصی در زمینه ازدواج را نیز داریم. 
معاون ساماندهی امور جوانان با اشاره به تلاش های این معاونت برای کاهش آمار طلاق اضافه کرد: پروانه تخصصی مشاوره ازدواج هم می دهیم و برای کمک به حل مشکلات ازدواج جوانان امسال مجمع خیرین ازدواج برای اولین بار در کشور شکل گرفت تا در بحث تامین وام ازدواج، مسکن، شغل و... خیرین نیز ورود کنند. 
وی با بیان تولید فیلم با محتوای ازدواج سالم نیز خاطرنشان کرد: ما هفته فیلم را نیز با تغییر نگرش فیلم سازان، تهیه کنندگان و عوامل فیلم به مقوله ازدواج و آسیب های اجتماعی ناشی از آن برگزار کردیم. در این رابطه برنامه های تلویزیونی نیز از رسانه ملی به صورت شبانه و هر شب پخش شد و در کنار این جشنواره اقوام ایرانی با تاکید بر ازدواج آسان را نیز برگزار کردیم. حتی یکی از کارهایمان نشان دادن نمادین قبح طلاق بود و یک روز قضات حکم صلاق صادر نکردند تا ناپسند بودن این موضوع را به این شکل نشان دهیم. 
تندگویان درباره آمار طلاق و ازدواج نیز گفت: در سال ۹۷ ، ۵۵۰ هزار و ۵۶۵ مورد ثبت ازدواج داشتیم و آمار طلاق در این سال ۱۷۵ هزار و ۶۱۴ مورد بوده است. یعنی به ازای ۳ ازدواج یک مورد طلاق داشته ایم. 
وی ادامه داد: همچنین میانگین سن ازدواج بار اول در سال ۹۷ میان آقایان در سنین ۲۷/۴۷ تا ۲۳/۴۵ بوده است و میانگین طلاق نیز میان آقایان در سن ۳۶ سالگی و خانم ها سن ۳۲ سالگی بوده است. 
تندگویان در بخش دیگری از صحبت هایش به نقش مهم و کلیدی آموزش و پرورش در مهارت افزایی جوانان اشاره و خاطرنشان کرد: حداقل ۴۰ درصد از زمان بچه ها در مدرسه سپری می شود و این مقطع به عنوان مرحله پیش از جوانی فرصت خوبی برای مهارت آموزی و آموزش هایی در این خصوص است. خیلی از جوانان مشکلات اقتصادی و اشتعال دارند اما عده زیادی تعهدپذیر نیستند و آموزش و پروش می تواند در این زمینه ورود کند. ما نیز از طریق شبکه توانمندی که در این زمینه داریم، می توانیم به کمک آموزش و پرورش برویم در صورتی که آنها به ما اعتماد کنند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha