معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر روز دوشنبه در این آئین اظهار داشت: زیرساخت های گردشگری اولویتی مهم است که می تواند توسعه گردشگری را شتاب بخشد.
قدرت الله ولدی با بیان اینکه ملایر باید از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شود افزود: این هدف جز با توسعه زیرساخت ها مهیا نمی شود.
وی بر لزوم توسعه زیرساخت های گردشگری در روستاها تاکید کرد و گفت: مانیزان یکی از روستاهای هدف گردشگری ملایر است که حدود یک دهه پذیرای گردشگران در جشنواره شیره پزی سنتی است.
فرماندار ویژه ملایر تاکید کرد: علاوه بر توسعه زیرساخت های گردشگری، توسعه خانه های بوم گردی نیز از اولویت های این شهرستان است که مصمم به اجرای آن هستیم.
ولدی با اشاره به وجود ۲ خانه بوم گردی در روستای هدف گردشگری مانیزان از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کرد: نسبت به معماری سنتی و ساماندهی برخی منازل روستای مانیزان که در مسیر جشنواره تخریب شده است، با همکاری بنیاد مسکن اقدام شود.
وی خواستار حفظ بافت سنتی روستا با اجرای معماری سنتی و زیبا شد و ادامه داد: هر سال شمار ورود گردشگران به ملایر باید افزایش یابد.
معاون سرمایه گذاری و صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز گفت: سال گذشته ۲ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و ۵ میلیارد ریال از اعتبارات استانی برای اجرای زیرساخت گردشگری روستای مانیزان اختصاص یافت.
علیرضا قاسمی بیان کرد: در مجموع هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال برای اجرای زیرساخت گردشگری این روستا هزینه شد که برای توسعه نیز دارای اعتبار ملی است.
وی جداره سازی و نماسازی منازل تخریبی روستای مانیزان را اولویت بعدی این سازمان برشمرد و افزود: طبق تفاهم نامه ای با بنیاد مسکن منازل قدیمی و فرسوده ساماندهی و بازسازی می شود.
معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان طرح توسعه زیرساخت گردشگری روستای مانیزان را جزو طرح های ویژه این سازمان دانست و گفت: این روستا اعتبار ملی و استانی دارد و به دنبال این هستیم که در حوزه گردشگری روستا کار ویژه ای صورت گیرد.
قاسمی همچنین توسعه خانه های بوم گردی را از دیگر اولویت ها برشمرد و ادامه داد: گردشگری روستایی یکی از اولویت هایی است که در کشور روی آن تاکید زیادی شده و جاذبه های روستایی می تواند گردشگران و علاقه مندان زیادی را جذب کند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های خوب استان همدان در حوزه گردشگری روستایی بیان کرد: جشنواره شیره پزی مانیزان از جمله جاذبه های روستایی و سنت ها و آیین های بومی استان است که هر سال گردشگران زیادی را جذب می کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز گفت: با توجه به اهمیت برگزاری جشنواره شیره پزی سنتی مانیزان، برای توسعه زیرساخت گردشگری این روستا سال گذشته اعتباراتی از محل شاخص توسعه و استانی اختصاص یافت.
ابراهیم جلیلی اجرای مرحله نخست توسعه زیرساخت گردشگری از جمله احداث جایگاه، سنگ فرش معابر و جایگاه جشنواره، آبرسانی از مانیزان به قلعه مانیزان واقع در محل جایگاه جشنواره و سه هزار و ۵۰۰ متر مربع آسفالت زیزی در ورودی روستا را از جمله این طرح ها برشمرد.
وی با اشاره به اینکه روستای هدف گردشگری مانیزان و توسعه زیرساخت های آن در سند راهبردی توسعه این شهرستان مطرح شده است اظهار داشت: سال گذشته از محل شاخص توسعه پنج میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آن اختصاص یافت.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی و ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار استانی نیز برای زیرساخت گردشگری این روستا اختصاص یافت افزود: از محل این اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع سنگ فرش معابر و جایگاه برگزاری جشنواره شیره پزی اجرا شد.
جلیلی اجرای حدود ۲ هزار متر مربع آسفالت ریزی در ورودی روستای مانیزان را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: برای تکمیل زیرساخت گردشگری این روستا در سال جاری اعتباراتی پیش بینی شده است.
همزمان با هفته دولت، ۱۳۰ طرح با اعتباری حدود ۶ هزار و ۶۱۵ میلیارد ریال در ملایر بهره برداری و یا عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.
۷۵۲۸/۲۰۹۰
نظر شما