صنعت چاپ، نقطه عطف تحولات بشری در انقلاب‌های مختلف است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران نوشت: صنعت چاپ نقطه عطف تحولات بشری هم در انقلاب‌های علمی و هم در انقلاب‌های اجتماعی بوده است.

سید عباس صالحی در پیام خود به نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران آورده است: صنعت چاپ نقطه عطف تحولات بشری هم در انقلاب علمی بشری و هم در انقلاب‌های اجتماعی؛ مثل انقلاب فرانسه بوده است، این صنعت هم در انقلاب صنعتی و هم در انقلاب‌های فناوری اواخر قرن بیستم و ابتدای قرن بیست‌ویکم نقش قابل توجهی را داشته است. صنعت چاپ به عنوان یک صنعتی که اگر نبود بسیاری از تحولات و فناوری مختلف زندگی بشری تحقق پیدا نمی‌کرد شناخته می‌شود.

همچنین این صنعت نسبت قابل توجهی با حوزه‌های مختلف نرم‌افزار زندگی بشری، وجه روحی و معنوی زندگی بشری یعنی حوزه‌های علم، فرهنگ و هنر دارد؛ سه شاخه علم، فرهنگ و هنر بشری با صنعت چاپ فرآوری و بهره‌وری آن کامل‌تر شده و اجزا و ابعاد وسیع‌تری را پیدا کرده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این پیام یادآور شد: در جامعه ایران هم در یک صد و پنجاه سال گذشته تحولات مختلفی در زندگی فردی و اجتماعی ما رخ داده و نقش صنعت چاپ نقش قابل توجه و ملموسی بوده است، بخش قابل توجهی از اتفاقاتی که در زندگی یک صد و پنجاه ساله اخیر ما پدید آمده مرهون صنعت چاپ به خصوص در حوزه‌های علم، فناوری‌های علمی و همچنین حوزه فرهنگ در اجزا مختلف مطبوعات، کتاب و سایر حوزه‌های دیگر بوده است.
صالی آورده است: در حوزه هنر روز ملی صنعت چاپ و جشنواره صنعت چاپ فرصتی فراهم می‌کند برای اینکه سهم صنعت چاپ در زندگی اجتماعی ما واکاوی و باربررسی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران این صنعت در یک‌ صد و پنجاه سال اخیر به خصوص آنانکه در این دهه‌های اخیر در فضای صنعت چاپ کوشا بوده و تلاش داشتند هم از وجه اقتصادی، هم از وجه علمی، فرهنگی و هنری این صنعت به کمک زندگی اجتماعی ما بیایند از برگزیدگان این جشنواره، عزیزان صنعت و معاونت فرهنگی و همه کسانی که تلاش کردند این روز را باشکوه‌تر برگزار کنند نیز قدردانی کرد. 

مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران عصر روز دوشنبه (٤ شهریور) و چند روز پیش از روز ملی صنعت چاپ (۱۱ شهریور) به دلیل آغاز ماه محرم، با حضور دکتر محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، محمدعلی انصاری‌پور، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اصفهان و جمعی از اهالی صنعت چاپ در تالار وحدت برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند. بر اساس اعلام نظر هیات داوران محمدحسین شفیع‌نیا از استان کرمانشاه، محمدرضا رستگاری نجف‌آبادی از استان اصفهان، حسن فقیر قانع صفت از استان گیلان، حسن بشارت و اسمعیل صاحبی کاشانی از استان تهران به عنوان پیشکسوتان برگزیده این دوره از جشنواره انتخاب شدند.

همچنین مصطفی حاجیلو از شرکت «کیمیای نقش الماس» و مجید خادمی مزده از «شرکت چاپ پویا هنر نوین» به عنوان کارآفرین و نوآور نمونه در نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران معرفی شدند. این جشنواره از رستا توسلی بنابی «شرکت چاپ طلای ارومیه» به عنوان صادرکننده برتر محصولات چاپی تجلیل کرد. در این مراسم از سید موسی حسینی کاشانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان قم به دلیل تلاش و همکاری مجدانه در روند اجرای طرح سامانه جامع چاپ کشور و خانم عصمت جهانی‌کیا کارشناس حوزه چاپ اداره فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی در انجام تالیف و پژوهش‌های مرتبط با حوزه چاپ تقدیر شد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha