«عباس کشاورز» روز سه شنبه در همایش ملی «کشاورزی محور رونق تولید و محرک توسعه اقتصادی» که به مناسبت هفته دولت در محل این وزارتخانه برگزار شد افزود: با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی پروژه افزایش تولید شیرخام را در دستور کار دارد چونآب متناسب با تولید یونجه نداریم، بنابراین به تازگی بسته جدیدی برای تولید علوفه متکی به آب باران، مصرف کم آب و بهره وری بالا تدوین شده است
وی با بیان اینکه برای تحقق این طرح استفاده از بذرهای فرمول شده و تغذیه متناسب سیلو را در برنامه داریم اظهارداشت: این طرح در هر منطقه با توجه به شرایط آب و هوایی انجام می شود.
کشاورز افزود: ایران کشور کم آبی است اما با توجه به وجود تکنولوژی و روش های جدید می توانیم با استفاده از آنها تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم پس بهتر است «ناامیدی و نمی شود ها را کنار بگذرایم».
وی تصریح کرد: در حال حاضر همه کشورهای دنیا امنیت غذایی را در اولویت برنامه های خود دارند و با حمایت همه جانبه از بخش کشاورزی، برای آن هزینه می کنند تاجایی که کشاورزان خود را برای پایداری تولید راضی نگه می دارند این درحالی است که در کشور ما برخی ادعا می کنند چرا ما باید گندم بکاریم و چرا واردات انجام نمی دهیم. به عنوان نمونه کشور انگلستان گندم مورد نیاز خود را خودش تولید می کند بنابراین باید هزینه امنیت غذایی را همانند امنیت سیاسی و آبی بپردازیم.
وی با بیان اینکه کشاورزان همواره مظلوم هستند افزود: قیمت گندم در کشور ما با قیمتنان گره می خورد و هزینه های آن را باید کشاورزان بپردازند به دلیل اینکه در کشور ما اجازه واقعی شدن قیمت ها داده نمی شود و این امر به ضرر تولیدکنندگان است.
بخش کشاورزی امسال به داد اقتصاد ملی می رسد
کشاورز با تاکید بر این که کشاورزی امسال به داد اقتصاد ملی می رسد اظهارداشت: بخش کشاورزی در هر شرایطی حتی تحریم به رشد خود ادامه خواهد داد.
وی تصریح کرد: حمایت های دولت از بخش کشاورزی حداقلی است تاجایی که از کشورهای فقیر نیز کمتر است به طور مثال تولید پنبه در کشورهای هند و پاکستان حمایت می شود اما در کشور ما اجازه واردات داده می شود.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری زیادی به بخش کشاورزی وارد نمی شود ادامه داد: با وجود اینکه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در دولت تدبیر و امید افزایش یافته اما همچنان میزان آن پایین است. همه سرمایه ها را نمی توانیم از بانک کشاورزی توقع داشته باشیم همچنین نرخی سودی که این بانک با توجه به سیاست های عمومی کشور دارد، برای بخش کشاورزی بالاست.
وی از دیگر مشکلات بخش کشاورزی را کمبود تکنولوژی عنوان کرد و گفت: شاهد برخی ناکارامدی ها در تکنولوژی بخش کشاورزی هستیم که دسترسی به آنها را دشوار کرده است میزان دسترسی کشاورزان به تکنولوژی می تواند موجب افزایش میزان بهره وری شود.
کشاورز درباره تولید دانههای روغنی گفت: در حال حاضر کشور بیشترین میزان و ابستگی را در واردات دانه های روغنی دارد در حالی که ۱۲ درصد انرژی غذایی از این بخش تامین می شود، به همین منظور طرحی برای تامین دانه های روغنی و کنجاله برای خوراک دام طی ۱.۵ سال اخیر مطرح شده که در این طرح اقلیم، پتانسیل و وضعیت منابع آب و خاک مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته وی، تولید کلزا در کشور ۳۶۰ هزار تن کلزا بود که این رقم در سال جاری به ۴۲۰ هزار تن می رسد که رکورد چشمگیری است و به طور حتم با مشارکت بخش خصوصی می تواند از افزایش خوداتکایی ۵۰ درصدی تولید در سه سال آینده برخوردار شویم.
وی بوروکراسی و نبود استراتژی های بلند مدت و کوتاه مدت را از دیگر مشکلات بخش کشاورزی برشمرد و اضافه کرد: دولت نمی تواند نیازمندی های بخش خصوصی را در یک پنجره واحد فراهم کند اما با مشارکت بخش خصوصی باید استراتژی منطقی ایجاد کنیم و باید از مشورت بخش خصوصی در تصمیم گیریها و تصمیمسازی ها بهره بگیریم.
وی بیتوجهی کشاورزان به الگوی کشت را از دیگر مشکلات دانست و افزود: تولید بیش از اندازه برخی محصولات کشاورزی همچون خیار، گوجه فرنگی و هندوانه را داریم که تولیدشان بیش از نیاز داخلی است و هر چقدر از کشاورزان می خواهیم که سطح تولید و الگوی کشت را رعایت کنند نه تنها تاثیری ندارد بلکه کشاورزان باید بدانند این مسئله موجب ضرر و زیان خودشان می شود.
وی با بیان اینکه کشاورزان دیمکار کمترین میزان سطح درآمد را دارند گفت: این گروه از کشاورزان چشم انتظار بارش باران هستند تا بتوانند تولید و درآمدی داشته باشند در حالی که با تناوب کشت و سایر برنامه ریزی ها در کشت دیم می توان به تولید علوفه، دانه روغنی و غله کمک شود که منجر به پایداری تولید خواهد شد.
به گفته کشاورز، در هر شرایطی اگر ۲۵۰ میلیمتر باران داشته باشیم، باید بیش از دو هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۷۰۰ کیلوگرم گندم تولید شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعی گفت: اکنون به دلیل محدودیت منابع آب با مشکل تولید شکر مواجه هستیم که در صورت حمایتهای دولتی این مسئله طی دو سال حل می شود.
نظر شما