کرمان | دیار سازندگی بر مدار بالندگی  

۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۵:۵۷
کد خبر: 83453683
کرمان | دیار سازندگی بر مدار بالندگی  

کرمان - ایرنا - استان کرمان، سرزمین سردار سازندگی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی امروز با تلاش دولتمردان و مردم بر مدار سازندگی، آبادانی و بالندگی قرار گرفته و افق روشنی را پیش چشمان ساکنان این خطه گشوده است.

به گزارش ایرنا، کرمان استانی با ظرفیت های بالقوه و بالفعل فراوان در بخش های صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی و غیره است که پرداختن به هر کدام از این محورهای توسعه می تواند افقی تازه،  جدید و البته پر امید را نوید بخش باشد.

اتفاقات فرخنده ای که طی سالهای گذشته بخصوص از دولت یازدهم تاکنون در استان کرمان رخ داده گواهی بر سخت کوشی و تلاش دولتمردان است، افرادی که تمام توان خود را خرج آبادانی استان کویری کرمان کرده اند.

تیم اقتصادی استان کرمان با همراهی ارکان حکومتی از حوزه قضا گرفته تا نمایندگان مردم در مجلس و نمایندگی ولی فقیه، طی دولت یازدهم به عنوان سومین استان پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور توانست با بکارگیری ۱۴معین (یاور) اقتصادی از جمله شرکت ملی مس ایران، گل گهر، میدکو، بانک رسالت، بنیاد مستضعفان و هواپیمایی ماهان با تکیه بر داشته های داخلی در راستای ایجاد فضای مناسب کسب و کار بخصوص در مناطق کم برخوردار این استان اقدامات درخور توجهی را به سرانجام برسانند طوری که مورد تحسین مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری قرار گرفت.

مقام معظم رهبری از اجرای طرح اقتصاد مقاومتی که در قلعه گنج به عنوان محرومترین نقطه کشور به لحاظ امکاناتی یک شهر نمونه ساخته بود به نیکی یاد کرد و از مسئولان کشور خواست که مثل آنچه در قلعه گنج به عنوان یک شهر نمونه کار شده الگو گیرند و اینگونه عمل کنند.

رییس جمهوری هم با توجه به موفقیتی که مدیران استان کرمان در بکارگیری و همراهی با بخش غیر دولتی داشتند و توانسته بودند با کمک معین های اقتصادی در جای جای استان پهناور کرمان خدمات مطلوبی را در راستای خدمت رسانی به مردم داشته باشند از استان کرمان بعنوان الگوی اقتصاد مقاومتی نام برد و خواستار تعمیم این روش های موفقیت آمیز در دیگر استانها شد.

۱۷ طرح با ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در کرمان آماده افتتاح است

علاوه بر اقدامات زیرساختی و اشتغالزایی که دولت طی چند سال گذشته با میدان دادن به  بخش خصوصی در این استان کویری انجام داده طوری که نام کرمان به عنوان استان یپیشرو و الگو در اقتصاد مقاومتی و موفق در جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بر سرزبانها افتاده، به گفته استاندار کرمان هم اینک  ۱۷ طرح با ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این استان آماده افتتاح است که بزودی با حضور مسئولان کشوری شاهد افتتاح آنها خواهیم بود.

محمدجواد فدائی عمده این طرحها را کارخانه تولید اسید سولفوریک سرچشمه، کارخانه تولید آهن اسفنجی بافت، کارخانه پودر طلای فاریاب، کارخانه فولاد سازی جهان فولاد سیرجان و واحد تولید اکسیژن جهان فولاد سیرجان برشمرد که با بهره برداری از آنها منطقه شاهد جهشی در تقویت زیرساخت ها  و اشتغالزایی پایدار خواهد بود.

رشد ۱۰۰ درصدی تجارت خارجی در کرمان

استاندار اضافه کرد : با اقدامات زیرساختی انجام گرفته و پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه گذاران و تلاش در جهت سرعت بخشی به روند صدور مجوز سرمایه گذاری ها از طریق پنجره واحد اقتصادی  از آغاز فعالیت دولت یازدهم تاکنون در استان کرمان میزان تجارت خارجی استان با رشد ۱۰۰ درصدی روبرو بوده و صادرات کرمان از ۱.۲ میلیارد دلار به ۲.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.

فدائی به رشد شاخص های مختلف این استان در رعصه های مختلف اشاره کرد و اظهار داشت : از سال ۹۲ تاکنون میزان ثبت آثار جهانی در استان کرمان سه و نیم برابر رشد داشته است، و در این مدت تعداد شاغلان استان ۱۶ درصد افزایش داشته که از ۷۳۳ هزار نفر به ۸۵۲ هزار نفر رسیده است.

استاندار کرمان به رشد ۷۶ درصدی مراکز اقامتی نیز اشاره و بیان کرد: طی فعالیت دولت تدبیر و امید، تعداد این مراکز از ۵۸ باب به ۱۰۲ باب در استان افزایش یافته است.

فدائی با اشاره به اینکه تعداد گردشگران خارجی استان کرمان نیز از ۱۲ هزار نفر در سال ۹۲ به بیش از ۵۷ هزار نفر در سال ۹۷ افزایش یافته است، ادامه داد: مرمت آثار ثبتی استان کرمان نیز در دولت تدبیر و امید از ۱۵۰ اثر به ۳۰۰ اثر و تعداد مراکز بوم گردی نیز ۴۵ برابر رشد داشته و از هفت باب به ۳۲۰ باب رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: طی مدت یاد شده تعداد بناهای تاریخی که به منظور بهره وری، انجام کارهای اقتصادی و توسعه اشتغال به بخش خصوصی واگذار شده از سه اثر به ۲۵ اثر افزایش یافته است.

استاندار کرمان تصریح کرد: در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید سطح زیرکشت با آبیاری نوین ۶۰ درصد افزایش داشته و از ۸۹ هزار هکتار به ۲ هزار و ۱۴۳ هزار هکتار رسیده و در کنار آن شاهد توسعه ۶۰ درصدی کشت های گلخانه ای نیز بوده ایم.

فدائی ادامه داد: در این مدت سطح زیرکشت دانه های روغنی از ۳۶۰ هزار هکتار به ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار توسعه یافته و تعداد روستاهای گازدار نیز ۴۵ درصد رشد داشته است.

وی یادآور شد: در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید احداث بزرگراه ها ۲۹ درصد، ایجاد راه های روستایی ۳۰ درصد و ارزش افزوده صنعت ۵۴ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه تولید مس کاتد در استان کرمان از سال ۹۲ تاکنون ۶۱ درصد رشد داشته و از ۲۵۰ هزار تن به ۴۰۲ هزار رسیده است، گفت: میزان تولید کنسانتره سنگ آهن نیز از ۱۲.۵ میلیون تن به ۲۴.۵ میلیون تن افزایش یافته است.

رشد ۴۱ درصدی استخراج معادن در استان کرمان

استاندار کرمان از رشد ۴۱ درصدی استخراج معادن در استان کرمان طی مدت فعالیت دولت یازدهم تاکنون خبر داد و افزود: تولید گندله سنگ آهن نیز با رشد سه برابری از پنج میلیون تن به ۱۵ میلیون تن در این استان  رسیده است.

فدائی با اشاره به اینکه تولید برق استان کرمان نیز ۱.۵ برابر شده است، گفت: در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید هیچ نیروگاه خورشیدی در استان کرمان وجود نداشته اما در حال حاضر ۳۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان کرمان وجود دارد.

وی با بیان این مطلب که تعداد مراکز درمانی استان کرمان نیز از سال ۹۲ تاکنون ۲۶ درصد و تعداد بیمارستان ها نیز ۱۷ درصد رشد داشته است، گفت: میانگین رشد تعداد بیمارستان ها در کشور ۹ درصد بوده و کرمان در این حوزه از استان های برتر کشور است.

استاندار  افزود: در دولت تدبیر و امید سرانه سپرده گذاری در بانک ها به ۷۴ میلیون ریال و تسهیلات پرداختی از ۲۴ میلیون ریال به ۴۶ میلیون ریال رسیده و تعداد شاغلان بخش معدن ۲۳ درصد رشد داشته است.

نماینده عالی دولت در استان کرمان، سرمایه گذاری در راستای رونق تولید موضوع اشتغال و رفع بیکاری را از اولویت های استان و کشور برشمرد و ادامه داد: در سال گذشته بر اساس آمار سامانه رصد با ایجاد ۴۱ هزار و ۷۰۹ شغل ۱۲۴ درصد هدف گذاری های انجام شده، محقق شد.

فدائی با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح کارورزی، ۲ هزار و ۲۱۵ کارورز به ۹۶۷ واحد پذیرنده معرفی شده اند تا برای ورود به بازار کار آماده شوند، گفت: در حوزه ایجاد اشتغال های خرد، خوداشتغالی و اشتغال خانگی در سال گذشته کارهای خوبی انجام شده و با پرداخت ۱۵۶ میلیارد تومان با نرخ چهار درصد، برای بیش از ۱۱ هزار نفر شغل ایجاد شده است و پرداخت تسهیلات در این حوزه ها در سال جاری نیز ادامه دارد.

ایجاد ۱۲ هزار شغل برای مددجویان کمیته امداد استان کرمان

وی با بیان اینکه طی سال گذشته برای بیش از ۶ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد اشتغال ایجاد شده است، عنوان کرد: امسال ایجاد ۱۲ هزار شغل برای افراد تحت پوشش کمیته امداد را در برنامه داریم که مشکل موجود برای ایجاد اشتغال این افراد این است که تضمین های مورد نظر بانک را ندارند و برای حل این مشکل تصمیم گرفته شده که صندوق ضمانت با همکاری برخی بانک ها و شرکت مس ایجاد شده و امیدواریم در این راستا گام های خوبی برداشته شود.

استاندار کرمان بیان کرد: از محل صندوق توسعه ملی بنا به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مبالغی در کشور به اشتغال روستایی و عشایری اختصاص یافته که در این زمینه در استان کرمان ۳۲۸ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ۶ درصد پرداخت شده و بر این اساس برای بیش از ۶ هزار نفر اشتغال ایجاد شده و استان کرمان در این زمینه رتبه هفتم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با توسعه اشتغال در حوزه روستاها از مهاجرت روستائیان به شهرها و سایر مسائل از جمله حاشیه نشینی نیز جلوگیری می شود.

استاندار کرمان گفت: به منظور افزایش تولید و کمک به واحدهای راکد و نیمه راکد به ۶۰ طرح ۵۰ میلیارد تومان از تسهیلات فراگیر پرداخت شد که هزار و ۱۲۷ شغل در این رابطه ایجاد شده و ۹۶۱ میلیارد تومان نیز از رونق تولید و منابع مستقیم بانکی به ۳۰۷ طرح پرداخت شده که در ایجاد اشتغال و توسعه واحدهای تولیدی نقش بسزایی داشته است.

فدائی با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان رونق تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این راستا در دوم فروردین ماه سال جاری نامه ای با ۶ محور برای تحقق رونق تولید در دستگاه ها ارسال شد تا در این ۶ محور برنامه های خود را اعلام و پیگیری کنند که فعال کردن واحدهای راکد و نیمه راکد، افزایش تولید واحدهای موجود، اتمام واحدهای نیمه تمام، ایجاد واحدهای جدید متناسب با مزیت های موجود در استان، توسعه صادرات و راه اندازی شرکت های دانش بنیان از جمله این محورها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه های رونق تولید در استان کرمان طی سال جاری با جدیت در محورهای پیش بینی شده ادامه می یابد.

از سر گیری فعالیت ۳۰ واحد صنعتی راکد 

فدائی  یادآور شد: در سال گذشته ۳۰ واحد نیمه راکد و راکد فعال و در زمینه تامین مالی این واحدها برنامه ریزی شده که برخی موسسات اقتصادی غیر بانکی درصدی از سهام این واحدها را خریداری کرده و بابت خرید این سهام، نقدینگی به این واحدها اضافه شده تا تولید خود را از سر بگیرند.

استاندار کرمان گفت: در قالب یک طرح جدید در استان کرمان، تلاش شده افرادی که درصدد انجام کارهای خیر هستند؛ سهام برخی از واحدهای نیمه راکد و راکد که اقتصادی هستند و تولید آنها سودآور است را خریداری کنند تا این واحد فعال شده و سود حاصل از راه اندازی این واحدها صرف سایر امور خیر از جمله ساخت مدارس، بیمارستان ها و غیره شود که این طرح، باب جدیدی برای رونق تولید است.

فدائی با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه صادرات در استان، اقدامات متعددی از جمله ایجاد پایانه صادراتی جیرفت پیگیری شده که امیدواریم بزودی به بهره برداری برسد.

وی ادامه داد: با راه اندازی پایانه صادراتی جیرفت بخش زیادی از تولیدات این منطقه صادر خواهد شد و با صادرات این محصولات شاهد رونق تولید به ویژه در بخش کشاورزی و تولیدات گلخانه ای خواهیم بود.

استاندار کرمان به موضوع توسعه فعالیت های معدنی در استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: در حوزه اکتشافات معدنی در استان کرمان عقب هستیم و اکتشافات انجام شده دراین استان مربوط به سال های گذشته است که در این زمینه نشست های مختلفی برنامه ریزی شده تا توسعه اکتشافات معدنی را در استان داشته باشیم.

فدائی ادامه داد: قرار شده که پژوهشگاه مربوط به اکتشافات معدنی در دانشگاه باهنر ایجاد شود و در کنار آن مواردی که موجب کندی کار در صدور مجوزهای مربوط به اکتشاف در پهنه های معدنی می شود نیز پیگیری و رفع شود.

وی مشکلات معادن موجود را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی معادن از جمله معادن ذغالسنگ استان کرمان مشکل دارند و در جلسه اخیر شورای معادن تصمیمات خوبی گرفته شده است و امیدواریم بخشی از مشکلات آنها حل شود.

استاندار کرمان به تکمیل زنجیره تولیددر راستای افزایش ارزش افزوده محصولات معدنی نیز اشاره و بیان کرد: چرخه فولاد در استان کرمان کامل شده و در سال گذشته واحد گندله سازی بوتیای میدکو با تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن و اشتغال مستقیم برای ۳۰۰ نفر، فولادسازی میدکو سیرجان با ظرفیت یک میلیون تن و ایجاد ۶۰۰ شغل جدید، آبگیری از باطله در سنگ آهن جلال آباد با اشتغال مستقیم ۵۵ نفر، واحد کنسانتره سنگ آهن ۶۰۰ هزار تنی شرکت فکور صنعت با ایجاد شتغال مستقیم برای ۱۹۰ نفر، واحد تولید مس کاتد در جیرفت با سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد تومان و ۲۰۰ اشتغال مستقیم، رینگ آلومینیوم پارس و خط تولید خودروسازان در ارگ جدید بم راه اندازی شده است.

فدائی جلب سرمایه گذاری را از موضوعات مهم استان کرمان برشمرد و گفت: باید شرایطی ایجاد کنیم که افراد توانمند در راه اندازی واحدهای تولیدی به ایجاد این واحدها ترغیب شوند و برای تسریع در سرمایه گذاری و کمک به سرمایه گذاران پنجره واحد سرمایه گذاری ایجادشده است تا فرد سرمایه گذار برای دریافت استعلامات مورد نیاز از دستگاه های مختلف، به یک جا مراجعه کرده و تمام موافقت ها را در همان جا و در کمترین زمان ممکن دریافت کند.

وی یادآور شد: کار پنجره واحد اقتصادی استان از مدت ها قبل آغاز و با وجود برخی مشکلات، تغییراتی در ساختار آن ایجاد شده و از این پس این پنجره واحد با ساختار جدید به فعالیت خود ادامه خواهد داد و سرمایه گذاران در فرصت کوتاهی مجوزها را دریافت می کنند که این امر به بهبود فضای کسب و کار و توسعه ایجاد واحدهای تولیدی کمک خواهد کرد.

استاندار کرمان در ادامه گفت: یکی از اقدامات خوب انجام شده در سال گذشته این بود که برخی پروژه های عمرانی و شهری استان را با سرمایه گذاری بخش خصوصی دنبال کرده ایم تا بخش خصوصی از منافع این پروژه ها برای اجرای پروژه های خود استفاده کند که نمونه این اقدام، اجرای طرح فاضلاب شهرهای کرمان، زرند و سیرجان توسط شرکت میدکو بوده است که این شرکت با دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای اجرای این پروژه از پساب آن برای پروژه فولاد استفاده می کند.

۷۲۰ نیروگاه خورشیدی توسط مددجویان کمیته امداد وارد مدار شده است

به گفته مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان، اشتغالزایی از طریق ایجاد نیروگاه های خورشیدی برای مددجویان این نهاد جدید و درآمدزا است و تاکنون ۷۲۰ نیروگاه خورشیدی توسط مددجویان کمیته امداد استان کرمان وارد مدار شده است.  

یحیی صادقی افزود: برای خانواده های تحت پوشش کمیته امداد قصد اشتغالزایی های جدید را داریم که از جمله این اقدامات ایجاد نیروگاه های خورشیدی پنج کیلوواتی است که هم کمک به اقتصاد خانواده ها است و دولت نیز خریداری برق تولیدی را تا ۲۰ سال را تضمین کرده است.

وی تصریح کرد: قرار است تا پایان امسال برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد رفسنجان ۶۰۰ نیروگاه ایجاد کنیم که تعدادی هم احداث و به بهره برداری رسیده است.

صادقی بیان کرد: تاکنون ۷۲۰ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی برای مددجویان کمیته امداد استان کرمان وارد مدار شده که بخشی از آنها در رفسنجان است.

وی تصریح کرد: برای ایجاد هر نیروگاه پنج کیلوواتی ۴۳ میلیون تومان هزینه می شود که در رفسنجان ۲۰ میلیون تومان از آن از محل درآمدهای املاک دکتر رفیعی به مددجویان پرداخت می شود.

صادقی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۱۱۷ درصد اعتبارات برای مددجویان استان کرمان را جذب و برای این قشر در مراحل مختلفی همچون اشتغالزایی، تهیه جهیزیه، تهیه دارو و غیره صرف کردیم.

راه اندازی دفاتر تسهیلگری  در کرمان 

راه اندازی دفاتر تسهیلگری که یکی از برنامه های دولت طی دوسال گذشته بمنظور مقابله با آسیب های اجتماعی با توانمندسازی مناطق حاشیه نشین مراکز استانها بوده، استان کرمان نیز با ایجاد این دفاتر در ۱۰ نقطه شهر کرمان اقدامات در خور توجهی را بمنظور توانمندسازی و کارآفرینی در این مناطق به سرانجام رسانده و در واقع می توان گفت که از استانهای موفق در این حوزه بشمار می رود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی مجری دفاتر تسهیلگری در کرمان است افزود: هم اکنون در ۲۲ استان دفاتر تسهیلگری راه اندازی شده است که سال اول برای دفاتر تسهیلگری سال تولید دیتا بود و سال دوم زمان استفاده از دیتاها در مداخلات اجتماعی است.

وی از وجود ۱۰ دفتر تسهیل گری در حاشیه شهر کرمان خبر داد و گفت: برنامه راه اندازی دفاتر در مرکز استان ها بوده است و برای سال های آینده در شهرستان ها این مهم برنامه ریزی می شود.
موسی پور بیان داشت: دفاتر تسهیل گری استان کرمان بنا به ارزیابی وزارت کشور رتبه برتر را در دفاتر تسهیل گری کشور به خود اختصاص داده اند که این موضوع نوید بخش آینده روشن اقدامات این دفاتر در محلات مختلف شهر کرمان و دیگر نقاط استان است.
 موسی پور شناسایی مهارت‌ها و توانایی افراد را یکی از مهم‌ترین اقدامات دفاتر تسهیلگری در استان کرمان عنوان کرد و گفت: مراکز فنی و حرفه‌ای را در این دفاتر تقویت کرده ایم و مهارت‌ها در این مناطق نیازسنجی شده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به اینکه از حاصل آموزش‌ها امروز باید استفاده کرد افزود: در هر دفتر، کارشناس اقتصادی وجود دارد که هدفش جهت دادن به مهارت‌هایی است که مردم به شکل محلی فرا گرفته اند.
موسی پور بیان داشت: محلات عاری از بیکار یکی از طرح‌هایی است که در دفاتر روستای الله آباد و شرف آباد اجرایی می‌شود که بر این مبنا اعتباری برای اشتغالزایی گذاشته شود.
وی با اشاره به اینکه باید در حوزه اشتغالزایی در این مناطق تحرکی ایجاد شود تصریح کرد: به غیر از روستاهای الله آباد و شرف آباد، هشت دفتر دیگر در حاشیه و بافت‌های فرسوده شهری وجود دارد که باید در حوزه ایجاد اشتغال نیز تسهیلاتی برای مناطق در نظر گرفته شود.

اجرای چهار پروژه الکترونیکی در حوزه بیمه سلامت استان کرمان

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان همزمان با اقدامات زیرساختی که از طریق دانشگاه علوم پزشکی و حوزه های درمانی تامین اجتماعی انجام گرفته و موجبات خدمات رسانی مطلوب به بیماران را داشته، در بخش بیمه سلامت هم با همکاری سایر حوزه های درمانی تلاش کرده ایم که جرای نسخه نویسی الکترونیکی، استحقاق سنجی درمان، ارجاع الکترونیک و حذف اسناد کاغذی از پرونده های بستری چهار پروژه الکترونیک بیمه سلامت استان کرمانداشته باشیم  که به هم اکنون نحو مطلوب در حال انجام هستند.

محمد جعفری،  با بیان اینکه خاستگاه سه مورد از این طرح ها از سوی استان کرمان بوده و به استان های دیگر تعمیم داد شد تصریح کرد: با حذف اسناد کاغذی از پرونده های بستری صرفه جویی زیادی در مصرف کاغذ انجام می شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان بیان داشت: از مردادماه جاری از هر دانشگاه علوم پزشکی در استان یک بیمارستان به صورت پایلوت کار حذف اسناد کاغذی بستری آغاز شده و امیدواریم با پیشرفت کار، تا دی ماه امسال بتوانیم اجرای این طرح را به همه بیمارستان ها تعمیم بدهیم.

جعفری صرفه جویی در کاغذ، بایگانی و انبار، شفافیت داده های درمانی بیماران و اطلاعات به روز بستری و بخش سرپایی را از مزیت های اجرای طرح حذف اسناد کاغذی از پرونده های پزشکی برشمرد.

وی تصریح کرد: اجرای این اقدامات، دورنمای پازل های الکترونیک، کشور را به سمت تله مدیسین (پزشکی از راه دور) پیش می برد و گام اساسی و بزرگی در پرونده سلامت الکترونیک ایرانیان با تکمیل این پروژه ها برداشته می شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه نقشه راه این مسیر می تواند به تله مدیسین ختم شود که در این فضا ویزیت و درمان از راه دور انجام می شود بیان داشت: تله مدیسین (پزشکی از راه دور) در تشخیص به موقع بیماری ها کمک می کند و تلاش می شود در سال ۹۹ در این حوزه با ارتقاء کیفیت درمان با استفاده از ابزارهای الکترونیک گام برداریم.

وی گفت: یکی از اقدامات مهم و کاربردی طی یکسال گذشته در حوزه جلوگیری از اسراف در زمینه کاغذ، دارو و زمان و البته افزایش دقت در تجویز دارو اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک و حذف دفاتر بیمه است که در کرمان اجرا شد.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با اشاره به اینکه استفاده از دفترچه بیمه سلامت در این استان کرمان از گردونه بخش بستری حذف شد اظهارداشت : برنامه حذف دفترچه بیمه در بخش بستری با تلاش و همراهی بیمه سلامت و حوزه آی تی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عملیاتی شد و از امروز مردم برای مراجعه به مراکز بستری نیازی به دفتر بیمه ندارند.

وی گفت: چرخه سلامت الکترونیک در بازار سلامت با حذف دفترچه کامل شد و این حرکتی تحول گرایانه در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی و بهینه سازی منابع است.

  پیش بینی ۲۰۰ پروژه برای تقویت حوزه بهداشت و درمان جنوب کرمان 

دولت یازدهم و دوازدهم ۲۰۰ پروژه برای حوزه بهداشت و درمان جنوب کرمان پیش بینی کرده که در حال حاضر ۶۰ درصد این پروژه ها به بهره برداری رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت گفت: بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی کهنوج با زیربنای ۱۸ هزار متر مربع و اعتبار اولیه ۹ میلیارد ریال برای خدمت رسانی به ساکنان این نقطه محروم و دورافتاده احداث می شود.


اصغر مکارم با اشاره به اینکه این بیمارستان جایگزین بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج خواهد شد و تعداد ۵۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد  اظهار داشت : میانگین تعداد تخت در جنوب کرمان، هفت دهم بوده  که سیاست وزارت بهداشت، توسعه زیرساخت های درمانی در مناطق محروم است.
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت به بیمارستان ۹۶ تختخوابی شهرستان عنبرآباد اشاره کرد و گفت: این بیمارستان با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال در حال ساخت است.

وی همچنین به کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ولایت جیرفت اشاره کرد و گفت: این کلینیک با زیربنای سه هزار و ۱۳۱ متر مربع به بهره برداری رسید.
مکارم افزود: این کلینیک با اعتبار ۷۲ میلیارد ریال احداث شده و با ۴۵ مطب، بیش از ۶۸۷ هزار نفر را پوشش خواهد داد و عملیات اجرایی این طرح سال ۹۷ به اتمام رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی جیرفت به افتتاح زایشگاه جدید بیمارستان آیت الله کاشانی شهرستان جیرفت اشاره کرد و گفت: این طرح با زیربنای یکهزار و ۳۸۰ متر مربع به بهره برداری رسید و این مجموعه با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال راه اندازی و به ۱۳ تخت بیمارستانی مجهز شده و با راه اندازی این زایشگاه، تعداد ۶۸۷ هزار نفر تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
مکارم به سفر اخیر وزیر بهداشت به جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: در این سفر ۱۳۱ میلیارد ریال پروژه بهداشتی و درمانی در جیرفت مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی تصریح کرد: افتتاح بلوک زایمانی بیمارستان آیت الله کاشانی با زیربنای یکهزار و ۳۸۰ متر مربع، افتتاح کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ولایت با زیربنای سه هزار و ۱۳۱ مترمربع، افتتاح سی سی یو ۲ بیمارستان امام خمینی (ره) و افتتاح مرکز جامع بیماری های خاص - دیالیز با زیربنای ۵۷۴ مترمربع با مجموع اعتباری بالغ بر ۱۳۱ میلیارد ریال از جمله طرح های افتتاحی سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شهرستان جیرفت بود.

طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان با اشاره به تنش آبی ایجاد شده در این استان گفت : دولت برای مقابله با این تنش آبی با کمک بخش خصوصی اقدامات در خور توجهی را طی چند سال اخیر در این استان آغاز کرده  که طرح عظیم انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی و استان کرمان از جمله این اقدامات زیربنایی است.

علی رشیدی با بیان اینکه این طرح محوری و اساسی با سرمایه گذاری بخش خصوصی، کمک دولت و تسهیلات صندوق توسعه ملی در حال انجام است و فاز نخست این پروژه اکنون به سیرجان رسیده و آب مورد نیاز شرکت گل گهر را تامین می کند.

به گفته رشیدی شیرین سازی آب دریا در کنار خلیج فارس انجام می شود و با ۷۰۰ کیلومتر خط لوله، آب برای مصرف صنایع و آب شرب استان های یزد و کرمان تأمین می شود.

وی در خصوص انتقال آب خلیج فارس به سیرجان هم گفت : تا سال آینده شاهد بهره برداری و افتتاح این طرح بزرگ آبرسانی و ملی هستیم و این طرح آب را به استان کرمان می رساند.

انتقال آب از سد صفارود به کرمان

رشیدی همچنین با اشاره به اینکه  دولت با نگاه اینده نگرانه برای حل مشکل کم آبی شهر  کرمان همزمان با طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به این استان طرح دیگری نظیر انتقال آب از سد صفا رود به شهر کرمان را مد نظر قرار داده است، اضافه کرد: پروژه انتقال آب از سد صفارود رابر به کرمان با پیشرفت فیزیکی ۴۳.۴۳ درصد برای تامین آب شرب شهر کرمان، از روز ۶ خرداد سال ۹۴ آغاز شده و پس از پنج سال به بهره برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان گفت: این طرح آب را به میزان ۲ متر مکعب بر ثانیه از سد صفارود به کرمان منتقل می کند و با اجرای این پروژه برای انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی ایران ظرفیت سازی می شود.

رشیدی بیان کرد: تصفیه آب ذخیره شده در مخزن سد صفارود جهت مصرف آب آشامیدنی شهر کرمان بمیزان ۶۰ میلیون متر مکعب در سال تا افق سال ۱۴۱۵ شمسی در نظر گرفته شده است که محل تأمین اعتبار آن ملی و از نوع منابع عمومی دولت است.

انتقال آب از سد نساء به بم و بروات

رشیدی  ادامه داد : پروژه انتقال آب از سد نساء به بم و بروات (خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه) از دیگر طرحهای آبرسانی در استان کرمان است که  با هدف تامین آب شرب مورد نیاز شهرهای  شرق استان از جمله بم، بروات، فهرج، ریگان، نرماشیر و ۱۴۲ روستای تابعه به میزان ۳۹ میلیون مترمکعب در سال و تامین آب مورد نیاز صنعت در ناحیه صنعتی ارگ جدید بم به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در سال را در برنامه دارد که  اینک  با ۴۹.۳ درصد پیشرفت فیزیکیبا سرعت در حال انجام است.

افتخارات ورزش کرمان 

اقدامات در خور توجهی در آستانه چهل سالگی انقلاب و به همت دولت در حوزه ورزش استان کرمان رخ داده که راه اندازی پیست دوچرخه سواری خاتم الانبیاء پس از ۲۳ سال و زورخانه بین المللی شهیدان منگلی زاده پس از ۱۰ سال به بهره برداری رسیده است.

این استان در سال ۹۶ در ساماندهی امور جوانان با ۴۰۰ درصد پیشرفت نسبت به سال های قبل از آن، مقام نخست کشور را کسب کرده است و  اولین دوره انتخابات هیات رئیسه مجمع ملی سازمان های مردم نهاد کشور در استان کرمان برگزار شد.

به گفته متولیان امر، ورزش و جوانان استان کرمان در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ در کشور  رشد ۱۵ پله ‌ای داشت.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان نیز  گفت: تیم فوتبال گل گهر سیرجان به عنوان نماینده استان کرمان فصل گذشته همراه با وینکو بگوویچ سرانجام توانست در روز سوم اردیبهشت ماه ۹۸ با قهرمانی در لیگ دسته یک فوتبال کشور پس از سال‌ها به لیگ برتر (جام خلیج فارس) راه یابد.

وحید کریم زاده عنوان کرد: فوتبالیست‌های بانوان شهرداری بم نیز در هفته بیست و دوم و پایانی رقابت‌های لیگ برتر فوتبال بانوان کشور با برتری ۲ بر یک مقابل ذوب‌آهن اصفهان، برای ششمین بار قهرمانی در لیگ برتر را، این بار در ورزشگاه فولادشهر اصفهان جشن گرفتند.

وی افزود: آرمان گهر سیرجان نماینده دیگر استان کرمان نیز با صدر نشینی در گروه خود در فصل گذشته رقابت های لیگ دسته ۲ فوتبال کشور به لیگ دسته یک صعود کرد.

کریم زاده افزود: قهرمانی در مسابقات داخلی و برون مرزی از دیگر افتخارات ورزشی استان کرمان در دولت دوازدهم بوده است.

۱۴ هزار میلیارد تومان طرح صنعتی و معدنی در کرمان آماده بهره برداری است 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: بخش دولتی و با کمک بخش خصوصی در استان کرمان با ظرفیت ها و پتانسیل های موجود اتفاقات خوبی را در راستای توسعه و رشد استان رقم زده است و در این راستا طی هفته دولت امسال ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح صنعتی و معدنی در استان کرمان آماده بهره برداری شده که این طرح های زیرساختی نقش موثری در رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار استان خواهند داشت.

مهدی حسینی نژاد ادامه داد: ذخائر بسیار خوب معدنی در کرمان وجود دارد، اما با وجود این ظرفیت ها ارزش افزوده خوبی طی سال های پس از انقلاب در استان وجود نداشته اما خوشبختانه با تلاش های انجام شده در دولت های یازدهم و دوازدهم و قانون اصلاح رفع موانع تولید صنایع معدنی بزرگ به استان وارد شدند و ضمن تکمیل زنجیره ارزش افزوده، کرمان را تبدیل به یک استان صنعتی می کند.

وی افزود: ۲۰ درصد فولاد کشور تا افق ۱۴۰۴ در استان کرمان تولید خواهد شد که این استان را به قطب صنعت فولاد کشور تبدیل می کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: هدف اصلی دولت در استان کرمان با توجه به شعار سال حفظ ظرفیت موجود و فعال شدن واحدهای تولیدی و افتتاح طرح های جدید مطابق با ظرفیت استان کرمان است.

پرونده مسکن مهر کرمان (فاقد پرونده قضایی) در سال ۹۸ بسته می شود

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: پرونده مسکن مهر کرمان(فاقد پرونده قضایی) در سال ۹۸ بسته می شود و برنامه احداث مسکن مهر اداره کل راه و شهرسازی استان در شهرهای با جمعیت بیش از ۲۵ هزار نفر در استان کرمان ۳۲ هزار و ۸۰۰ واحد بوده که تا کنون ۲۴ هزار و ۵۵۰ واحد آن طی سالهای گذشته به متقاضیان واگذار شده است.

محمدمهدی بلوردی افزود: ۱۳ هزار و ۲۰۰ واحد برنامه احداث مسکن در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار خانوار در استان کرمان بوده که از این میزان، تا کنون ۹ هزار و ۸۸۳ واحد احداث و به متقاضیان تحویل شده است.

وی ادامه داد: احداث ۸۰۰ کیلومتر راه در استان پیش بینی شده که از این میزان قرار داد ۴۷۰ کیلومتر منعقد شده و بزودی عملیات اجرایی این محورها آغاز می شود و قطعه دوم محور زرند – بافق، رفسنجان – نوق، سه راهی ابارق، سیرجان – بافق، بافت – ارزوئیه، رابر – کرمان تاکنون آغاز شده است.

بلوردی گفت: با اقدامات انجام شده، استان کرمان با یکهزار و ۷۱۳ کیلومتر رتبه نخست را در طول بزرگراه های کشور دارد و طی سال های گذشته برخی از محورهای استان به صورت چهار خطه احداث شدند.

۳۷ طرح اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای در کرمان به بهره برداری می رسد 

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: ۳۷ طرح اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای هم با اعتبار ۱۴۱ میلیارد تومان طی هفته دولت در این استان به بهره برداری می رسد.

سیدعلی حاج سیدعلیخانی ادامه داد: این طرح ها از جمله ۴۸ کیلومتر بهسازی و روکش راههای اصلی استان با اعتبار ۲۹ میلیارد تومان، بهسازی و روکش ۸۱ کیلومتر راه روستایی، ۱۸۵ کیلومتر آسفالت های حفاطتی با اعتبار ۴.۷ میلیارد تومان، ایمن سازی و رفع نقاط پر حادثه، تعریض و احداث پنج دستگاه پل، بهره برداری از ۷۷ دستگاه سامانه ثبت تخلف ۳۱ میلیارد تومان، ۲ دستگاه سامانه توزین درحال حرکت با اعتبار ۲ میلیارد تومان و سامانه تردد شمار ۲ دستگاه، مرکز معاینه فنی جوپار با اعتبار ۲ میلیارد تومان و یک باب مجتمع خدماتی رفاهی با هزینه ۲ میلیارد تومان در هفته دولت به بهره برداری می رسد.

۳۰۰ واحد بومگردی طی ۲ سال اخیر در کرمان راه اندازی شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: ۳۰۰ واحد بومگردی در ۲ سال اخیر در استان کرمان راه اندازی شده است که در حال حاضر ۳۶۲ اقامتگاه بومگردی با اشتغالزایی حدود سه هزار نفر فعالیت دارند.

فریدون فعالی افزود: در ۲ سال گذشته توفیقات جهانی و ملی در حوزه صنایع دستی کرمان به دست آمده که ثبت جهانی گلیم شیرکی پیچ و انتخاب سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم و ثبت ملی گلیم چهل ماشوله روستای بیدکردوئیه بافت از جمله دستاوردهای این حوزه بشمار می رود.

وی تصریح کرد: ۱۳۷ پروژه سرمایه‌گذاری با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومان در بخش گردشگری در سطح استان در حال اجراست که ۱۵ مورد آن هتل، ۶۰ پروژه بوم‌گردی و ۶۲ مورد مجتمع و مرکز تفریحی هستند و ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای پروژه ها معرفی شده اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: تهیه طرح جامع گردشگری استان و راه اندازی دائمی ستاد تسهیلات سفر از اقداماتی است که در راستای رونق گردشگری استان کرمان انجام شده است.

وی با اشاره به وجود هزاران اثر باستانی و تاریخی در استان کرمان افزود: هم اکنون ۶۰ کارگاه مرمتی در سراسر استان کرمان فعالیت دارند و در ۲ سال گذشته اماکنی همچون کاروانسرای وکیل کرمان، خانه حاج آقا علی رفسنجان و بخش اصلی ارگ بم مرمت و به چرخه گردشگری وارد شده اند.

فعالی گفت:  ۱۲ اثر ناملموس استان در سال ۹۷  به ثبت ملی رسید که در حال حاضر تعداد آثار ثبتی استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی ناملموس کشور به ۷۰ اثر رسیده است.

برگزاری ۲ رویداد مهم جشنواره موسیقی نواحی و شعر رضوی در کرمان ادامه دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: برگزاری ۲ رویداد مهم جشنواره موسیقی نواحی و شعر رضوی در این استان ادامه دارد و در ۲ سال گذشته دبیرخانه این جشنواره ها در کرمان تثبیت شده است.

محمد رضا علیزاده افزود: در راستای تعاملات بین المللی با موزه هنرهای معاصر ۲ نمایشگاه از آثار هنرمندان بین المللی همچون تونی کرگ و گونتر اوکر در سال ۹۷ و ۹۸ در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان برگزار شد.

وی بیان کرد: برای نخستین مرتبه ارکستر ملی ایران در اردیبهشت ماه سال جرای در مجموعه گنجعلیخان کرمان به اجرای برنامه پرداخت و همچنین اپرای عروسکی خواجوی کرمانی نیز توسط بهروز غریب پور در دست اقدام است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان اظهار داشت: از هفت سال سینما در سال ۹۴ به ۱۴ سالن سینما رسیده ایم و  تعداد صندلی های سینما از ۲ هزار و ۲۰۰ صندلی به بیش از چهار هزار صندلی در ۲ سال گذشته افزایش پیدا کرده که رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می دهد.

وی افزود: طی تفاهمنامه بین استانداری کرمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساخت پنج پلاتو در کرمان در دستور کار قرار دارد که سه پلاتو در شهرهای مختلف استان در سال گذشته به بهره برداری رسیده است و چند پلاتو نیز توسط بخش خصوصی نیز تاسیس می شود.

علیزاده بیان کرد: مرمت و بازسازی تئاتر شهر کرمان با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار، تسریع در احداث تالار مرکزی کرمان و ساخت نخستین پردیس سینمایی در شهرستان بم از مهمترین اقدامات حوزه فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در ۲ سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به حمایت از تشکل های فرهنگی و هنری در دولت تدبیر و امید بیان کرد: راه اندازی خانه هنرمندان و تشکل تخصصی خانه سینما، موسسات فرهنگی غیر دولتی و تشکل های صنفی از جمله اقدامات دولت در استان کرمان بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: در حوزه ترویج کتاب سال ۹۷ تعداد ۵۰۰ عنوان کتاب در کرمان مجوز چاپ دریافت کردند که رکورد قابل توجهی است و طرح های نظیر جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، روستاها و عشایر دوستدار کتاب و غیره توسط این اداره جهت ترویج و تشویق کتابخوانی در کرمان اجرا شده است.
کارنامه درخشان دولت در بخش کشاورزی کرمان  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به اقدامات شاخص این سازمان از سال ۹۲ تا ۹۷ اشاره کرد و گفت: در توسعه سیستم های نوین آبیاری تا سال ۱۳۹۲ حدود ۵۳ هزار هکتار از اراضی این استان به سیستم های آبیاری نوین مجهز شده بود و اکنون این مقدار به ۸۴ هزار و ۷۰۰ هکتار رسیده است.

عباس سعیدی افزود: اجرای بیش از پنج هزار هکتار آبیاری تیپ در مزارع برای نخستین مرتبه در استان کرمان، پروژه توسعه آبیاری میکروتیپ در مزارع، تغییر الگوی کشت و افزایش بهره وری در واحد سطح، تدوین و اجرای برنامه پنج ساله کاشت سطح زیرکشت محصولات با نیاز آبی بالا و جایگزینی با محصولات کم آب و اقتصادی مانند زعفران، گل محمدی، زرشک و عناب از دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان طی مدت یاد شده  است.

وی به اجرای طرح توسعه کشت زعفران در استان کرمان اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت این محصول تا سال ۱۳۹۲ حدود ۴۷۰ هکتار با تولید ۲ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم بوده که این میزان در حال حاضر به هزار و ۳۸۰ هکتار با تولید ۴۸۶۰ کیلوگرم رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان افزود: این سازمان در طرح توسعه کشت گل محمدی نیز موفق عمل کرده به طوری که سطح زیرکشت این محصول در سال ۱۳۹۲ ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار با تولید ۵۵۰۰ تن بوده و اکنون این مقدار به سه هزار و ۸۰۰ هکتار با تولید هشت هزار تن رسیده است ...

وی همچنین افزود: در توسعه کشت زرشک نیز سطح زیرکشت تا سال ۹۲ حدود ۲۶ هکتار با تولید ۱۹ تن بوده و اکنون این سطح به ۱۷۵ هکتار با تولید ۲۷ تن رسیده است.

سعیدی به توسعه کشت گیاهان دارویی در کرمان به عنوان پروزه ای موفق اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت این محصول تا سال ۹۲ حدود ۶۸۰ هکتار بوده و اکنون به هزار و ۷۰ هکتار با متوسط عملکرد تر ۳.۵ تن در هکتار رسیده است.

وی اظهار داشت: همچنین توسعه کشت های گلخانه ای  متراکم نیز در استان کرمان ۶۰ هکتار با متوسط عملکرد ۱۰ هزار تن در سال بوده که در حال حاضر افزایش این سطح به ۲۰۰  هکتار با متوسط عملکرد ۳۳ هزار تن سبزی و صیفی و ۹  میلیون گل شاخه بریده در سال رسیده است.

سعیدی گفت: سازمان جهاد کشاورزی کرمان در تولید بذور محصولات اساسی و استراتژیک به خودکفایی رسیده است به طوری که میانگین تولید بذور گندم و جو در سال های قبل چهار هزار و ۲۰۰  تن بوده که به هفت هزار تن افزایش یافته است.

وی به اجرای طرح توسعه کشاورزی حفاظتی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: سطح اجرایی کشاورزی حفاظتی در سال۹۲ پنج هزار هکتار بوده و اکنون این مقدار به هفت هزار هکتار رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: افزایش سطح زیرکشت سورگوم از ۵۰۰ به هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده است.

وی به اجرای طرح های مبارزه و کنترل آفت زنجره خرما، گردو و زنجره خرما در استان کرمان اشاره کرد و گفت: ساماندهی فروشگاه های عرضه سموم کشاورزی یکی از اقدامات شاخص استان کرمان است که در این راستا جهاد کشاورزی کرمان رتبه نخست را دارد.

وی به اجرای طرح هویت گذاری ۹۳ هزار راس دام سنگین در کرمان اشاره کرد و ادامه داد: با اجرای این طرح سالانه ۵۴ میلیارد تومان عاید استان می شود.

سعیدی گفت: پروژه تولید ترکیبات ژنتیکی جدید گوسفند با افزایش ۳۰۰ راس لاپاراسکوپی به ۱۰ هزار و ۳۰۰ راس در سال جاری و پروژه تولید ترکیبات ژنتیکی بز برای اولین بار در استان کرمان با تلقیح چهار هزار و ۲۰۰ رأس با اسپرم سانن از سال ۹۵ تاکنون از افتخارات این استان است.

وی به اجرای طرح توسعه فعالیتهای شیلات و آبزیان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تولید آبزیان در کرمان در سال ۹۲  ۹۷۰ تن بوده و این رقم در سال گذشته به ۲ هزار و ۷۰۰ تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: راه اندازی بزرگترین مرکز تولید و پرورش آرتمیا در کشور از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.

وی به پرداخت تسهیلات ویژه صادرات محصولات کشاورزی و راه اندازی بورس محصولات کشاورزی برای اولین بار در استان اشاره کرد و افزود: بورس پسته در شهرستانهای زرند و سیرجان راه اندازی و در حال فعالیت است و در دو شهرستان رفسنجان و کرمان در حال راه اندازی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: راه اندازی صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی از دیگر اقدامات شاخص انجام شده در جهاد کشاورزی کرمان است به طوری که تا پایان سال ۱۳۹۲ تعداد ۳۴ صندوق در کرمان فعال بود و در دولت تدبیر و امید به این تعداد ۶۶ صندوق اضافه شد و هم اکنون ۲۲ صندوق در حال راه اندازی است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان هم گفت: دولت تدبیر و امید ۲۷۷ میلیارد تومان به منظور ارتقا ضریب مکانیزاسیون کشاورزی و ۱۰۰ میلیارد تومان برای توسعه گلخانه ها در این استان تسهیلات حمایتی به کشاورزان واگذار کرده است.

محمدرضا پورخاتون افزود: سطح گلخانه ها استان کرمان ۶۰ هکتار بوده و اکنون به ۲۰۰ هکتار رسیده که حدود ۱۴۰ هکتار افزایش داشته و سطح آبیاری تحت فشار در استان کرمان ۴۳ هزار هکتار بوده که اکنون به ۸۵ هزار هکتار رسیده است.

۳۰۲۹/۷۴۳۷/۷۴۲۰۷۴۵۰ / ۵۰۵۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha