به گزارش تارنمای شبکه خبری «سیانبیسی»، این سیستم ها که برای تأیید واجد شرایط بودن رأی دهندگان قبل از رأی دادن مورد استفاده قرار می گیرد، در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا توسط هکرهای روسیه به خطر افتاد.
بر اساس اعلام مقامهای فعلی و پیشین آمریکا، مسؤولان اطلاعاتی این کشور نگرانند که هکرهای خارجی در انتخابات ۲۰۲۰ نه تنها پایگاه دادهها را هدف قرار دهند، بلکه در جهت دستکاری، ایجاد اختلال یا از بین بردن دادهها نیز اقدام کنند.
همچنین آژانس امنیتی زیرساخت های امنیت سایبری آمریکا که بخشی از وزارت امنیت داخلی این کشور است، بیم دارد که پایگاه دادهها هدف حمله باجافزاری قرار گیرد؛ ویروسی که شبکههای رایانه شهری سراسر آمریکا را فلج کرده است.۹۱۰۹
در یک حمله باجافزاری، سیستم آلوده شده رایانهای تا زمان پرداخت ارز دیجیتال به هکر، قفل می شود.
در دو سال گذشته، مجرمان سایبری و گروههای هکری با استفاده از باج افزار، از قربانیان اخاذی کرده و بی نظمی هایی را رقم زده اند.
در این میان، «کریستوفر ری» مدیر اداره پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) اعلام کرده که به رغم تحریم روسیه و اتخاذ تمهیدات دیگر علیه این کشور، مسکو به مداخله در انتخابات های ایالات متحده مصمم است.
از سویی، اتصال سیستم انتخاباتی آمریکا به اینترنت در سال گذشته، جنجال تازه ای مبنی بر اینکه احتمال هک شدن این سیستم وجود دارد در این کشور رقم زد.
محققان دریافته اند که ۳۵ سیستم انتخاباتی آمریکا طی ماهها و حتی سالها به اینترنت متصل بوده است.
مقامهای انتخاباتی آمریکا همواره تأکید داشته اند که سیستمهای انتخاباتی این کشور هیچگاه به اینترنت متصل نیست و امکان هک شدن آن وجود ندارد. اما گروهی از کارشناسان امنیتی انتخاباتی پی بردهاند که دهها سیستم انتخاباتی در ۱۰ ایالت در سال گذشته به اینترنت متصل بودهاند.
به گفته «استیو اسجوورمن» کارشناس امنیت سایبری، موجب تعجب است که سیستمهای انتخاباتی سراسر کشور، آنلاین است و در دسترس هکرها قرار دارد. ۹۱۰۹
وی افزود: به دلیل بی توجهی، سیستمهای رأیگیری در وضع آنلاین قرار دارند که به طور خاص، زمینه ورود روسها به سیستم و تغییر در نتایج را فراهم میکنند.
به طور کلی، آراء در کارتهای حافظه سیستمهای رأیگیری در مراکز اخذ رأی ذخیره میشود.
پس از انتخابات، کارمندان مراکز اخذ رأی این کارتها را از دستگاهها خارج و به دفاتر انتخاباتی بخشها منتقل میکنند.
اما برخی بخشها که خواستار دستیابی سریعتر به نتایج هستند، از مودمهای بیسیم استفاده میکنند که یا در داخل ماشینهای رأیگیری تعبیه و یا از خارج به آن وصل میشود تا آراء به طور الکترونیکی ارسال شود.
سیستمی که این آراء را دریافت میکند، سرور SFTP نام دارد که با پشتیبانی سیستم امنیتی «فایروال سیسکو» به اینترنت وصل میشود.
به دلایل امنیتی این سرور و فایروال تنها چند دقیقه قبل از انتخابات به اینترنت متصل میشود تا روند انتقال آراء را آزمایش کند. همچنین این اتصال پس از انتخابات برای انتقال آراء به اینترنت وصل میشود.
دور قبل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در سال ۲۰۱۶ برگزار شد، با بحث و جنجالهای دخالت روسیه در آن و سنگین کردن کفه ترازوی انتخابات به نفع «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور همراه بود.
به همین منظور، پروندهای برای بررسی دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ باز شد که ریاست آن را «رابرت مولر» برعهده داشت.
این پرونده در حالی بسته شد که فشارهای مربوط به آن تا انتخابات ۲۰۲۰ از سوی دموکراتها باقی خواهد ماند.
مولر در گزارش خود در ارتباط با این پرونده، اعلام کرد که در روند تحقیقات نتوانسته "با قاطعیت مشخص کند" که ترامپ در اجرای عدالت، کارشکنی نکرده است.
مولر نتیجهگیری کرد که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ با کمک آژانس تحقیقات اینترنتی و از طریق شبکههای اجتماعی برای افزایش شانس پیروزی ترامپ تلاش و در آن انتخابات دخالت کرد.
بازپرس ویژه همچنین در جلسه کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل دموکراتهاست، گفت که تنها دلیل عدم تعقیب قضایی ترامپ، رویه وزارت دادگستری است که رئیس جمهوری مستقر را تحت تعقیب قرار نمیدهد. وی در عین حال یادآور شد که پس از کنار رفتن از قدرت، امکان تحت تعقیب قرار دادن ترامپ وجود دارد.
نظر شما