«ناصر مطیعی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش با اشاره به آخرین وضعیت فعالیت خوابگاه های خودگردان یا غیردولتی اعلام کرد که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعمل این خوابگاه ها را قبل از شروع سال تحصیلی ابلاغ میکند.
وی ادامه داد: دستورالعمل خوابگاه های خودگردان یا غیردولتی بازنگری و نقاط ضعف آن برطرف شده است و بعد از پایان بررسی های دفتر حقوقی صندوق رفاه دانشجویان، برای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارسال می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: خوابگاه های خودگردان برای دانشگاه های فاقد خوابگاه های ملکی یا دانشگاه هایی که در ۱۰ تا ۲۰ سال اخیر راه اندازی شده اند، فعال می شود؛ با این حال تعدادی از این دانشگاه ها چند خوابگاه ملکی را در اختیار گرفتند.
به گفته مطیعی، دانشگاه های کوچک کشور هم از این خوابگاه ها استفاده می کنند و سال گذشته برخی دانشگاه ها، سرای دانشجویی احداث کردند و تعدادی از دانشگاه ها هم ساختمان هایی را به صورت خوابگاه استیجاریِ جمعی در اختیار دارند.
مطیعی در مورد نحوه پرداخت اجاره این خوابگاه ها اظهار داشت: به جای پرداخت وام ودیعه مسکن مجردی به تک تک دانشجویان ساکن در این خوابگاه های غیردولتی، وام ودیعه مسکن گروهی به نام آنها و به حساب دانشگاه واریز می شود.
وی ادامه داد: دانشگاه برای ۱۵۰ یا ۲۰۰ نفر از دانشجویان با همان ودیعه مسکن ساختمانی را رهن می کند و افرادی از دانشگاه به عنوان ناظر در این خوابگاه ها حضور دارند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه ارائه این وام ها به دانشگاه ها هزینه کمتری برای این مراکز آموزش عالی به دنبال دارد، یادآور شد: خوابگاه های خودگردان با دریافت مجوز از مراجع مربوطه به عنوان سرای دانشجویی خودگردان خدمات ارائه می دهند.
دستورالعمل اجرایی تاسیس و اداره خوابگاه های دانشجویی غیردولتی هر سه سال یک بار باید بازنگری شود. این دستورالعمل آخرین بار در شهریورماه ۹۴ توسط وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوریی ابلاغ شد.
اکنون بیش از ۳۰۰ خوابگاه غیردولتی در کنار هزار خوابگاه دولتی در دانشگاه های دولتی کشور مشغول خدمات رسانی به دانشجویان هستند.
نظر شما