رئیس جمهوری و اعضای دولت تدبیر و امید ۲۳ تیرماه امسال به استان خراسان شمالی سفر کرده بودند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: تمام نامه های مربوط به بانک ها بررسی شده است و پنج هزار و ۵۰۰ نامه، که قابلیت پاسخگویی از طریق پرداخت تسهیلات را داشت، بین ۱۳ بانک دولتی و خصولتی استان تقسیم شده است.
علیاصغر هدایتی با بیان اینکه ۷۰۰ نامه دیگر نیز شامل درخواست هایی مانند بخشودگی جرایم است، اظهار داشت: این نامه ها نیز در دست بررسی است.
وی اظهار داشت: به همه افرادی که در فهرست نامه ها قرار دارند پیامک داده و اطلاع رسانی شده است تا برای تشکیل پرونده به بانک ها مراجعه کنند.
وی گفت: بانک های دولتی خراسان شمالی در جذب منابع میدان رقابت را به بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری واگذار کرده اند و نرخ سودهای پایین بانک های دولتی برای مردم جذابیت سپرده گذاری ندارد.
هدایتی افزود: بانک های دولتی مکلف به رعایت نرخ ۱۰ درصد سود سپرده های کوتاه مدت ماهشمار و ۱۵ درصد سپرده های بلندمدت اعلام شده از سوی بانک مرکزی هستند اما بانک های خصوصی این شیوه نامه را رعایت نمی کنند.
وی اظهار داشت: گزارش های مکرری مبنی بر عدم رعایت این دستورالعمل به دست ما رسیده است و حتی شاهد جذب سپرده با نرخ ۲۰ درصد روزشمار هم هستیم و این موضوع سپرده گذار را به بانک خصوصی می کشاند.
رشد بیش از ۹ درصدی منابع بانکی خراسان شمالی
هدایتی با اشاره به اینکه در پایان مردادماه منابع بانک های دولتی خراسان شمالی به ۶۱ هزار و ۶۶ میلیارد ریال رسیده است، افزود: این رقم نسبت به سال قبل رشدی معادل ۹.۳۴ درصد را نشان می دهد.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی مصارف بانک های دولتی این استان در پایان سال گذشته را ۶۱ هزار و ۱۲۱ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این رقم تاکنون با افزایش ۱۶.۲۲ درصدی به ۷۱ هزار و ۳۴ میلیارد ریال رسیده است.
وی اظهار داشت: نسبت مصارف به منابع بانک های دولتی و خصولتی استان در سال قبل ۱۰۹ درصد بود اما امسال در پایان این پنج ماهه به ۱۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است و عملا مصارف بیشتری نسبت به منابع داریم و این موضوع قدرت تسهیلاتدهی بانک های دولتی را بسیار پایین آورده است.
وی گفت: در بانک های خصوصی اما این ماجرا مصداق ندارد و منابع آنها در پایان تیرماه ۳۱ هزار میلیارد ریال در مقابل ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیار ریال مصارف است که نسبت مصارف آنها به منابع ۳۲ درصد است.
وی با اشاره به مطالبات غیرجاری در بانک های دولتی نیز گفت: مطالبات غیرجاری بانک ها، پنج هزار و ۹۰۷ میلیارد ریال بود که در ماه های بهار این رقم به عدد ۶ هزار و ۴۲۴ میلیارد ریال رسید و رشد زیادی داشت اما در تیر و مردادماه با توجه به بند خ تبصره ۳۳ که شامل امهال تسهیلات کشاورزی بود، مطالبات با سه درصد کاهش به پنج هزار و ۷۴۲ میلیارد ریال رسید.
هدایتی منابع ارزی ۱۳ بانک دولتی و خصولتی خراسان شمالی را ۹۷ میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: این رقم هم اکنون با نرخ جدید به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال قبل ۹۲ درصد تسهیلات قرض الحسنه مددکاران بهزیستی و کمیته امداد در قالب وام های ۲۰۰ میلیون ریالی پرداخت شد، اظهار داشت: امسال از محل بند ب تبصره ۱۶ اعتباری معادل یکهزار و ۹۲ میلیارد ریال برای این ۲ نهاد در استان منظور شده است که از این رقم ۲۲۷ میلیارد ریال به بهزیستی پرداخت شد.
هدایتی با بیان اینکه وام های کمیته امداد نیز از ۲۰۰ میلیون ریال به ۵۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است، گفت: تسهیلات کمیته امداد هم ۸۶۵ میلیارد ریال اعلام شده که بهزودی در شعب بانک ها با معرفی افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی پرداخت می شود.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی در مورد مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان گفت: هفت بانک و صندوق توسعه ملی متعهد به پرداخت منابع این مصوبات هستند و این مصوبات از لحاظ ریالی ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است و مبلغ ارزی آن نیز ۸۰۰ میلیون دلار است که هفته قبل مکاتبات آن توسط استاندار با رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی انجام و بلافاصله رونوشت آن به بانک ها اعلام شد تا در طرح هایی که تعهد کرده اند، مشارکت کنند.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
ب/۵۱۳۲
نظر شما