علی زینیوند چهارشنبه شب در نشست شورای اداری چابهار با تبریک هفته دولت اظهار داشت: چابهار متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند موقعیت مناسبی برای توسعه اقتصادی بویژه تجارت دارد و باید مشکلات آن در بخشهای مختلف زیرساختی مرتفع شود.
وی افزود: طرحهای بزرگی در حال اجراست و راه آهن چابهار- زاهدان هم اینک بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا اوایل سال ۱۴۰۰ افتتاح و بهرهبرداری میشود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اتحاد و انسجام مردم و مسئولان در کمک به دولت برای موفقیت بیشتر، تصریح کرد: مدیران در شرایط سخت با همکاری قشرهای مختلف مردم میتوانند موفقیت لازم را حاصل کنند.
وی با بیان اینکه در سایه اتحاد و بدور از اختلافات بیهوده میتوان خیلی از کارها را به سرانجام رساند، ادامه داد: هم اکنون ادارات مختلف در شرایط سخت در حال مدیریت هستند و بدون اعتبار و با مدیریت بحران در حال مبارزه با جنگ اقتصادی هستند.
وی گفت: برخی مدیران توان خدمت ندارند و وقتشان را با مطالعه بخشنامههای کهنه صرف میکنند، به این قبیل افراد توصیه میکنم اگر توان خدمت ندارند پستها را رها کنند.
رئیس شورای اطلاع رسانی و تبلیغات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: دولت در ۵۵ ماه نخست دوره قبل با مدیریت خوب و تدبیر شایسته در مهار تورم و رفع مشکلات موفق بود.
زینیوند بیان کرد: دوره ۱۸ ماهه گذشته با مشکلات زیادی روبرو بودیم ولی عملکرد دولت قابل دفاع است و باید همه دست به دست هم داده و با کمک به دولت مسائل و مشکلات را مرتفع کنیم و در این جنگ شدید اقتصادی سربلند باشیم.
وی بر بومی گزینی نیروهای انسانی تاکید و خاطرنشان کرد: مسئولان و فرمانداران این موضوع را جدی بگیرند و باید پزشک، معلم و دیگر نیروها بومی باشند تا دیگر شاهد درخواست انتقال آنان نباشیم.
رئیس شورای اطلاعرسانی سیستان و بلوچستان گفت: حمایت از مدیران توانمند وظیفه ماست ولی با مدیران ناکارآمد برخورد و نام آنان را در محافل مختلف اعلام میکنیم.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: چابهار با موقعیت راهبردی یکی از بهترین نقاط تجاری و اقتصادی منطقه است.
رحمدل بامری افزود: استقرار ادارات کل در چابهار با توجه به جایگاه و موقعیت این شهرستان بسیار ضروری و انتظار است هرچه سریعتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی بیان کرد: چابهار مشکلات فراوانی در کمبود زیرساختها دارد بطوریکه در هیچ نقطهای از کشور سراغ نداریم که یک تمام روستاهای یک شهرستان ۱۰۰ درصد با تانکر آبرسانی سیار شوند.
فرماندار چابهار ادامه داد: این شهرستان کمترین سرانه فضای آموزشی کشور را دارد و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در این منطقه خیلی ضعیف کار کرده که نیاز است مدارس این منطقه به استاندارد کشور برسند.
وی گفت: لایروبی بنادر صیادی از مهمترین نیازهاست و با همت مسئولان در آیندهای نزدیک شاهد آغاز لایروبی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: سدهای زیردان و پیشین آب دارند ولی به دلیل نبود سیستم شبکه آبرسانی و خط انتقال، میلیونها مترمکعب آب ذخیره شده در پشت این سدها بدون استفاده در حال تبخیر است در حالیکه مردم روستاهای پایین دست آنها با مشکلات بیآبی روبرو هستند.
فرماندار چابهار افزود: پروژههای نیمه تمام باید هرچه سریعتر تکمیل شوند، برخی از پروژهها بیش از ۱۳ سال معطل مانده و بلاتکلیف رها شدهاند.
بامری بیان کرد: سوخت کشاورزان به صفر رسیده و نارضایتیها در این حوزه بیشتر شده که مسئولان دستاندرکار باید برای حل مشکلات همت کنند تا شاهد توسعه بخش کشاورزی باشیم.
وی گفت: حاشیه نشینی در چابهار در دست ساماندهی است و یکبار برای همیشه مشکلات مردم مرتفع خواهد شد تا با خیالی آسوده روزگار بگذرانند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه چابهار رفع مشکلات قطعی فیبرنوری در این شهرستان را خواستار شد و خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد فیبرنوری این منطقه بصورت هوایی است که ضروریست زمینی و خطوط تلفن و اینترنت تقویت شوند تا پوشش مخابراتی و ارتباطی گستردهتر شود.
فرماندار چابهار گفت: ۸۹ پروژه آموزشی، عمران شهری، عمران روستایی، بهداشتی، مسکن مددجویان، توسعه برق، کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، آبرسانی، ورزشی، فرهنگی، تامین زیرساختهای حاشیهنشینی و پروژههای صنعتی با اعتبار ۸۹۵ میلیارد و ۱۱۸ میلیون ریال در شهرستان چابهار افتتاح و بهرهبرداری شده است.
بامری افزود: علاوه بر افتتاح پروژههای شکل گرفته، همچنین ۱۷ پروژه در حوزههای آب، برق و عمران روستایی با اعتبار ۱۹۵ میلیارد و ۶۱۵ میلیون ریال کلنگزنی شده است.
رمایهگذاریهای سه ساله در منطقه آزادچابهار از مجموع هشت سال گذشته بیشتر شده است
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز اظهار داشت: قراردادهای سرمایه گذاری خارجی رشد خوبی داشته بطوریکه در طول سه سال گذشته میزان سرمایهگذاریها از مجموع هشت سال گذشته بیشتر شده است.
عبدالرحیم کردی افزود: مجموع پروژه های عمرانی ۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد شده شده است و در بحث ساخت فرودگاه نیز ۵۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که بزودی آغاز می شود.
وی بیان کرد: ۹ هتل در حال ساخت است و زمین برای ساخت بیمارستان جدید ۵۴۰ تختخوابی در بهترین نقطه در نظر گرفته شده است.
رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار ادامه داد: برای خرید انژیوگرافی قلب هزینه کردیم و این نیز حرکت خوبی در راستای کارهای بهداشتی است.
وی گفت: دبیرستان دانا وتوانا زیرپوشش منطقه آزاد تاکنون موفقیتهای بسیار خوبی داشته بطوریکه از ۳۰ دانشآموز شرکت کننده در کنکور سراسری ۲۴ نفر در رشتههای مختلف دانشگاههای کشور پذیرفته شدند این در حالیست که این دانش آموزان از محرومترین افراد روستایی بودند که با بورسیه منطقه آزاد هم اینک در بهترین رشتهها در حال تحصیل هستند.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: سرانه دانش آموزان دبیرستان دانا و توانا منطقه آزادچابهار سالانه ۱۰ میلیون تومان است که توسط این منطقه پرداخت میشود.
وی بیان کرد: ۱۳ مدرسه با ۸۳ کلاس درس توسط این منطقه ساخته و تا اول مهر به آموزش و پرورش تحویل میشود و در سالجاری نیز اقدامات در حوزه توسعه فضاهای آموزشی ادامه خواهد داشت.
دکتر کردی با اشاره به اینکه این منطقه برای کمک به توسعه ورزش و کمک به ورزشکاران از هیچ کوششی دریغ نکرده است، خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی تنها زمین استاندارد و بینالمللی کریکت ایران در منطقه آزاد چابهار بزودی آغاز میشود.
مدیرکل منابع طبیعی سیستان وبلوچستان نیز اظهار داشت: فرسایش خندقی یا گرگروها مهمترین تهدید در حوزه آبخیزداری چابهار است که همچنان خاک در حال از بین رفتن است.
عبدالباسط پاکزاد افزود: امسال ۷۵ میلیارد ریال در حوزه آبخیزداری و منابع طبیعی چابهار هزینه میشود تا بتوان بخشی از مشکلات را مرتفع کرد.
امام جمعه موقت اهل سنت چابهار نیز اظهار داشت: مسئولیت یک امانت است و باید مدیران اجرایی در سمتهای مختلف و فرصت اندک صادقانه خدمت کنند تا نامشان به نیکی یاد شود.
مولوی عبدالواحد بزرگزاده افزود: چابهار مشکلات زیادی در بخشهای مختلف آب، راه، تلفن و اینترنت، آموزش و بیکاری دارد که نیاز است مشکلات توسط مسئولان پیگیری و مرتفع شود.
معاون مدیرکل و مدیرآموزش و پرورش چابهار نیز اظهار داشت: چابهار محروم ترین منطقه آموزش و پرورش از نظر سرانه فضای آموزشی در کشور است و هم اینک برای هر دانش آموز یک متر و۶ سانتی متر فضای آموزشی وجود دارد که نسبت به استاندارد هشت متر مربعی حدود ۶ و نیم مترمربع عقب است.
همایون امیری افزود: ساخت مدارس مهمترین نیاز چابهار است و باید دولت با کمک خیران به یاری مردم این دیار شتافته و با همت بیشتری عقب ماندگیها را جبران و سرانه فضاهای آموزشی را به استاندارد کشور برسانند.
نماینده سیستان و بلوچستان در شورایعالی استانها نیز اظهار داشت: خاک شهرستان چابهار براثر فرسایش خندقی یا به زبان بلوچی گرگروها در حال نابود شدن است که باید در این باره فکر اساسی و جدی شود.
شهبخش گرگیج افزود: ۲۵ هزار مترمکعب از خاک حاصلخیز با گرگروها از بین رفته و ۷۵ هزار مترمکعب نیز در معرض نابودی است.
وی تغییر ساختار شورای توسعه سواحل مکران به سازمان توسعه سواحل مکران را به ضرر این منطقه راهبردی دانست و افزود: استقرار ادارات در چابهار از نیازهای اساسی است تا شاهد ارتقای شاخصهای مختلف توسعه باشیم.
شهردار چابهار نیز گفت: ادارات این شهرستان بیش از ۱۱۷ میلیارد تومان به شهرداری بدهکارند و سالهاست از پرداخت آن امتناع میکنند.
محمدیونس حقانی افزود: اداره کل بنادر ودریانوردی سیستان وبلوچستان بیش از ۳۷ میلیارد تومان بدهکار است و با وجود داشتن توان مالی قوی و اجرای دهها پروژه میلیاردی بدهیهای خود را به شهرداری چابهار پرداخت نمیکند.
وی بیان کرد: چنانچه مطالبات به این شهرداری پرداخت شود میتوان بسیاری از امور و طرحهای عمرانی را به سرانجام رساند و رضایتمندی مردم را افزایش داد.
۳۰۴۳**۶۰۸۱
نظر شما