عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان در حاشیه این اجتماع در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در این گردهمایی کشاورزان، تخصیص حقابه ها، سهم آب ها و اشتراکهای هر کدام از مناطق شهرستان حوضه زاینده رود بر اساس تومار شیخ بهایی، تونل اول و سایر اسناد قانونی موجود را از مسوولان امر درخواست کردند.
حسین محمدرضایی گفت: اجرای همه مصوبات جلسات دهم، سیزدهم و بیست و چهارم شورای عالی آب در مورد احیای زاینده رود از جمله موارد مورد تاکید کشاورزان بود.
وی افزود: توقف در انتقال های پیشین از زاینده رود و توقف در طرح برداشت آب بن - بروجن و طرحهای جدید برداشت آب از زایندهرود در این جلسه به عنوان یک مطالبه اصلی مطرح شد و همچنین کشاورزان خواستند خط مرزی استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری به مرز اولیه خود در قبل از سال ۱۳۷۰ برگردد و تصویب نامه های هیات وزیران در تاریخ های پس از آن ابطال شود.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد احیای زاینده رود مشابه ستاد احیای دریاچه ارومیه با اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی با حضور صنف کشاورزی ضروری است.
کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، کرارج، براآن شمالی و براآن جنوبی و خوراسگان با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر و شهرستان های غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه پیش تر، در چند سال اخیر و پارسال در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه خود از زاینده رود، حل مشکلات معیشتی و جاری سازی این رودخانه را خواهان شدند.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که ۹۳ درصد از مساحت و ۹۸ درصد از جمعیت زیر پوشش این حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و ۲ درصد از جمعیت زیر پوشش آن در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد.
زاینده رود به طول بیش از ۴۵۰ کیلومتر و تالاب گاوخونی هم در نبود آب در سالهای آینده به تاکید کارشناسان یکی از چالشهای زیست محیطی کشور و فلات مرکزی ایران تبدیل می شود.
این رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد، اما این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی موثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه بویژه شرق اصفهان و هستی تالاب گاوخونی داشته به علت تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت بی رویه به یک رود خانه فصلی تبدیل و در محل پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
۶۰۲۰/۶۰۲۶/
نظر شما