کریم حسین زاده دلیر، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دهمین اجلاس بینالمللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافتهای تاریخی در حوزه اوراسیا با شرکت اساتید ۱۰ کشور خارجی و محققان و دانشجویان کشورمان به مدت ۱۰ روز در تبریز برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه ۸ روز ابتدای اجلاس مربوط به فعالیت های کارگاهی بود، اظهار داشت: در روز پایانی این اجلاس نتایج ۷ کارگاه اساتید و دانشجویان از سوی هیات ۳ نفره داوری مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت و در نهایت « جاده ابریشم» به عنوان پروژه برتر انتخاب شد و « بازار تبریز» در جایگاه دوم قرار گرفت.
دبیر علمی اجلاس بینالمللی رشد و توسعه شهری حوزه اوراسیا با بیان اینکه کارهای علمی و دانشگاهی به فعالیت نهادهای دولتی سمت و سو می دهد، گفت: نتایج این اجلاس در اختیار نهادهای دولتی مانند استانداری، شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و راه و شهرسازی قرار گرفت تا از شیوه ها و راهکارهای آن ها در اجرای طرح های استان و تبریز استفاده کنند.
حسین زاده دلیر، ادامه داد: در پروژه « جاده ابریشم» راهکارهای احیای این مسیر و در پروژه «بازار تبریز» نیز انواع شیوه های حراست و حفاظت از این بازار که در کشورهای دیگر مرسوم بوده، ارایه شده است.
وی یادآوری کرد: در پایان این اجلاس تفلیس پایتخت گرجستان به عنوان میزبان اجلاس یازدهم در سال ۲۰۲۱ انتخاب شد.
دهمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت های تاریخی مزبور با مشارکت شهرداری تبریز، دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و همکاری نهادهای بینالمللی از ۲۸ مرداد با برگزاری کارگاه های تخصصی آغاز شد.
عضویت تبریز در لیگ شهرهای تاریخی جهان و انتخاب تبریز به عنوان شهر مرکز مطالعات گردشگری جاده ابریشم توسط آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) از مهمترین دلایل انتخاب این شهر تاریخی جهت برگزاری دهمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت تاریخی در حوزه اوراسیا بود.
این اجلاس با حضور متخصصان حوزه مدیریت شهری از کشورهای حوزه جاده ابریشم و بیشتر در قالب ورکشاپ های تخصصی و میدانی در محورهای بافت تاریخی اجرا شد و در آن بیش از ۷۰ نفر از محققان و پژوهشگران از کشورهای ژاپن، ایران، چین، فنلاند، گرجستان، فرانسه، ایتالیا، بلژیک و سایر کشورها در خصوص پروژههای تحقیقاتی و برنامه ریزی شده مطالعه کردند.
از مهم ترین محورها و اهداف این اجلاس می توان به فهم و شناخت شهرهای تاریخی، حفاظت، مرمت و احیاء بافت های تاریخی، شناخت ابزارهای کنترل و حفاظت شهرهای تاریخی، حفاظت از طریق ابزارهای سیاسی و قانونی، حفاظت از طریق ابزارهای اجتماعی، توانمندسازی و ایمن سازی اجتماعی شهرهای، تجارب جهانی در باب توسعه و حفاظت در بافتهای تاریخی، توریسم و حفاظت، همجواری و اتحاد شهر جدید و قدیم، شهر پایدار امروزین در آشتی و همجواری شهر تاریخی اشاره کرد.
اجلاس بین المللی توسعه شهری اوراسیا با رویکرد صیانت از بافت تاریخی در ۱۰ محور از جمله کاهش ریسک پذیری بازار تبریز، احیای بخشی از جاده ابریشم حدفاصل میدان بهشتی تا میدان صاحب آباد، بازآفرینی میدان صاحب آباد، مدیریت انرژی در شهر، نوزایی شهری، نقش ابزارهای اجتماعی در احیا و تقویت مشارکت در راستای تاب آوری شهر و گردشگری و توسعه شهری از بعد گردشگری برگزار شد.
۸۰۲۳/۵۱۸
نظر شما