تلاش دیپلماتیک عراق برای مهار تجاوزهای هوایی رژیم صهیونیستی

بغداد – ایرنا –در واکنش به انفجارهای مشکوک در زاغه های مهمات الحشد الشعبی در هفته‌های اخیر، وزارت امور خارجه عراق در یک هفته اخیر تلاش دیپلماتیک گسترده ای برای محکومیت رژیم صهیونیستی و مهار تجاوزات هوایی این رژیم در سطح بین الملل بویژه شورای امنیت سازمان ملل آغاز کرده است.

«محمد علی الحکیم» وزیر امور خارجه عراق به دستور عادل عبدالمهدی نخست وزیر این تلاش دیپلماتیک گسترده را با تماس با سفیران کشورهای عضو دائم شورای امنیت در بغداد و دیگر کشورهای موثر در تصمیمات جهانی مانند آلمان آغاز کرده است.

  21 و 29 مردادماه گذشته مراکز و انبارهای مهمات الحشد الشعبی در بغداد و بلد شاهد انفجارهای مشکوک بود. همچنین مقر نیروهای الحشد الشعبی در منطقه مرزی قائم از توابع استان الانبار در 3 شهریور ماه مورد حمله هوایی پهپادهای ناشناس قرار گرفت که دو کشته برجای گذاشت.

در این راستا وزیر امور خارجه عراق پیرامون حملات هوایی اخیر رژیم صهیونیستی با توجه به اظهارات اخیر منتسب به نخست وزیر این رژیم که تلویحا مسوولیت این حملات را به مواضع الحشد الشعبی در عراق پذیرفته است، با سفیران انگلستان، چین، فرانسه، روسیه و همچنین آلمان در بغداد تماس گرفت.

وزیر امور خارجه عراق همچنین تماس های تلفنی مستقیم با برخی از همتایان خود از این کشورها داشته و از حق قانونی عراق برای حفاظت از امنیت، استقلال و حاکمیت ملی خود از راه های دیپلماتیک و قانونی خبر داده است.

محمد علی الحکیم فقط به کشورهای عضو دائم شورای امنیت و کشورهای موثر اروپایی اکتفا نکرده در عین حال در یک نشست مشترک با سفیران کشورهای عربی در بغداد، با دفاع از نیروی ضابطه مند و قانونی الحشد الشعبی، وضعیت قانونی این نیروی مردمی ضد تروریسم را برای آنها توضیح داده است.

براساس بیانیه ای که از این نشست، وزارت امور خارجه عراق صادر کرده تاکید کرده است که بغداد تدابیر لازم را در شورای امنیت در قبال انفجارهای اخیر آغاز کرده زیرا این اقدامات را حق قانونی خود می داند.

وزیر امور خارجه عراق همچنین با وزیران و سفیران کشورهای همسایه عراق در این خصوص تماس گرفته و از نیت عراق برای پیگرد قانونی رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل خبر داده است.

از طرفی به دلیل اتهامات همکاری آمریکا که بر آسمان عراق مسلط است، با رژیم صهیونیستی در حملات اخیر هوایی، دستگاه دیپلماسی عراق، کاردار سفارت آمریکا در بغداد (به دلیل عدم حضور سفیر در آن برهه) فراخواند و اعتراض عراق را به دخالت های خارجی در امور داخلی اش به نماینده دیپلماتیک آمریکا در عراق ابلاغ کرده است.

محمد علی الحکیم در اول شهریور ماه با فراخواندن کاردار سفارت آمریکا در بغداد به وی گوشزد کرد که «بغداد هر اقدامی را برای جلوگیری از هر گونه دخالت خارجی در امور داخلی خود انجام خواهد داد. »

این تلاش های دیپلماتیک و قانونی همسو و هم راستا با آماده سازی های نظامی و جهادی عراق برای هرگونه برخورد احتمالی نظامی با دشمن صهیونیستی صورت می گیرد.

همچنان صدای اعتراض و ضرورت مقابله به مثل با رژیم صهیونیستی در عراق بالا است به ویژه اینکه نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلویحا مسوولیت حملات هوایی را در عراق پذیرفته است.

با وجود همه اینها، کارشناسان، معتقدند که فعالیت های گسترده دیپلماتیک عراق در نهایت به سد بزرگی مانند آمریکا برخورد می کند که همواره خود را مدافع اصلی رژیم صهیونیستی در محافل بین المللی خصوصا در شورای امنیت سازمان ملل نشان داده است.

این اعتقاد وجود دارد که آمریکا همانند بسیاری از موارد مشابه در سطح منطقه خصوصا در مساله فلسطین و تحولات لبنان این بار نیز به بغداد اجازه نمی دهد که در شورای امنیت، قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی صادر شود و آن را در بدترین حالت وتو خواهد کرد.

به رغم تلاش های گسترده ای که وزارت امور خارجه عراق با کشورهای مختلف آغاز کرده اما هنوز موضع کشورهای اروپایی به ویژه آنها که عضو دائم شورای امنیت هستند، در قبال حمایت از این تلاش های دیپلماتیک عراق ابهام آلود بوده و موضع قطع و یقین خود را در دفاع از مطالبات عراق اعلام نکرده اند.

اعتقاد بر این است که اگر آمریکا بخواهد بر تلاش های دیپلماتیک بغداد اثر بگذارد و جلوی این تلاش ها را برای صدور قطعنامه ای علیه رژیم صهیونیستی بگیرد، حس جهادی گروه های مقاومت و افکار عمومی و نیروهای مسلح عراق را علیه این رژیم بیش از پیش تحریک خواهد کرد.

به رغم تلاش های دیپلماتیک عراق بر ضد رژیم صهیونیستی اما نخست وزیر این رژیم همچنان از مواضع خود عقب نشینی نکرده و تلویحا زبان به تهدید گشوده و در آخرین مورد با گویش محلی عراقی که رسانه های عراقی، مخاطب آن را عراق دانستند، گفته است: (دیرو بالکم - حواستان باشد!).

بسیاری از کارشناسان، وقوع جنگ بین رژیم صهیونیستی و عراق را به دلیل فاصله جغرافیایی که بین دو طرف وجود دارد، بعید دانسته اند اما معتقدند که عراق می توانند همانند دهه 90 قرن گذشته با موشک امنیت اسراییل را برهم بریزد.

در این چارچوب عده ای بر این باورند که حملات اخیر هوایی رژیم صهیونیستی به دو خودرو نیروهای الحشد الشعبی در 3 شهریور ماه که موجب کشته شدن دو نیروی الحشد الشعبی شد، دارای پیام ویژه از طرف صهیونیست ها به عراق دانستند زیرا قائم همان نقطه ای است که در اوائل دهه 90، موشک های عراق از مبدا آن به سمت این رژیم شلیک شد.

منطقه مرزی قائم در حال حاضر به عرصه رقابت بین آمریکایی ها و صهیونیست ها از یکسو و دولت عراق و نیروهای مقاومت از سوی دیگر برای تحت کنترل این منطقه تبدیل شده است.

رقابت های نظامی برای کنترل مناطق راهبردی  و همزمان تلاش های پارلمانی در عراق برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق، به اهرم فشار اضافی بر دستگاه دیپلماسی این کشور برای تکاپوی بیشتر با جامعه جهانی منجر شده به امید اینکه بغداد بتواند حقوق قانونی خود را از طریق جامعه جهانی  و به طور مسالمت آمیز به دست آورد تا به این صورت امنیت و ثبات در عراق تضمین شده و این کشور به صحنه درگیری داخلی میان نیروهای مخالف سیاست های آمریکا و عوامل وابسته به واشنگتن از یکسو و درگیری منطقه ای از سوی دیگر یا تعرض به کشورهای همسایه تبدیل نشود، امری که بیش  از پیش دولت عادل عبدالمهدی را در کنار فشارهای داخلی ناشی از ضعف و کمبود خدمات عمومی، در موضع فشار و دشواری قرار داده است. /

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha