۱۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۲
کد خبرنگار: 760
کد خبر: 83461584
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دیپلمات پاکستانی: هند وجهه خود را مخدوش می کند

۱۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۲
کد خبر: 83461584
دیپلمات پاکستانی: هند وجهه خود را مخدوش می کند

تهران- ایرنا- دیپلمات پاکستانی گفت، هند با ایجاد بحران کشمیر باعث مشکلاتی پیچیده و وجهه ای منفی برای این کشور در رسانه های بین المللی می شود .

به نوشته روزنامه دان، "شاهد امین" در سخنانی در دانشگاه نظامی پاکستان در کراچی گفت، دولت "نارندرا مودی" با ابطال اصل ۳۷۰ و ۳۵A قانون اساسی هند، مردم کشمیر را از خودمختاری نسبی که از آن برخوردار بودند، محروم کرد. احزاب ناسیسونالیست هندو در هند همواره از خودمختاری کشمیر ناراضی بودند و هیچگاه با استفاده از زبان اردو به عنوان زبان رسمی این منطقه و مالکیت غیرکشمیری ها برا اراضی آن موافقت نکردند. درواقع، هدف تغییر بافت جمعیتی کشمیر بود.  

به گفته وی، هندوها به مرور در هند قدرت گرفتند و در حال حاضر، حزب بهاریتا جاناتا نماد این قدرت است. هندوها معتقدند هندوستان متعلق به هندوهاست و مسلمانان را مهاجمانی مخرب محسوب می کنند. دلیل نفرت آنها از مسلمانان این است که مسلمانان هند خطری برای آنها ایجاد نمی کند. پارلمان هند ۶۵۰ نمایند دارد که شاید ۲۵ نفر آنها از مسلمانان باشند. مسلمانان به راحتی به محل اقامتی برای زندگی دسترسی ندارند.

امین افزود، حزب بهاریتا جاناتا در انتخابات اخیر با یک دستور کار ضد مسلمانان اکثریت آرا را کسب کرد. دستور کار این حزب، ضد پاکستانی هم است و طرفداران آن نمی توانند پاکستان را برتابند. از این رو باید گفت، یک تفکر افراطی هندو در پس پرده ابطال اصل اصول یاد شده وجود دارد. پیشنهاد "دونالد ترامپ" برای میانجیگری باعث تعجیل مودی در انجام کاری شد که تصور می شد کمی بعد انجام دهد.

امین با بیان این نکته که ترامپ خواستار رویارویی هند و پاکستان هسته ای نیست و جامعه بین الملل نیز نگران این مساله است، گفت، برخی می پرسند چرا مودی سال ۲۰۱۴ دست به این کار در رابطه با کشمیر نزد. جواب این است که برخلاف ۲۰۱۴، حزب بهاریتا جاناتا امسال دارای اکثریت است. مودی داری شخصیتی مهاجم است و فکر می کند مرد عمل است اما، واقعیت این است که کار او حرکتی مذبوحانه و مانند حرکت قماربازی است که به آنچه اتفاق خواهد افتاد، مطمئن است. او احتمالا در مشکلات پیاپی و پیچیده را گشوده است.

نش بین اسلام آباد و دهلی بر سر کشمیر به ۱۴ مرداد برمی گردد که "نارندرا مودی"، نخست وزیر هند، ۵ اوت(۱۴ مرداد) از لغو اصل امتیازات ویژه دولت کشمیر تحت کنترل هند که در قانون اساسی این کشور برای این منطقه در نظر گرفته شده بود، خبر داد.

طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، منطقه جامو و کشمیر به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در مسایل داخلی از خودمختاری برخوردار بودند.

پاکستان و هند، کشمیر دارای اکثریت مسلمان ‌نشین را بخشی از قلمرو خودشان می‌ دانند. این دو کشور در گذشته دو بار بر سر کشمیر با یکدیگر جنگ کردند.

پس از لغو اختیارات ویژه منطقه کشمیر از سوی هند، پاکستان مبادلات تجاری و فرهنگی با هند را قطع، سفیر هند را اخراج کرد، سطح تعاملات دیپلماتیک میان دو کشور را کاهش داد و بخشی از آسمان خود را به روی هند بست.

وزیر خارجه هند شنبه در دیدار با کمیسر اتحادیه اروپا گفت، کشورش مایل است در فضایی عاری از خشونت، درباره مسایل مهم با پاکستان گفت وگو کند.

وزیر خارجه پاکستان نیز در واکنش به آمادگی دهلی برای مذاکرات دوجانبه با اسلام آباد گفت: ما اعتراضی به مذاکرات دوجانبه نداریم اما هند باید فضای مناسب سازگار برای گفت و گو را فراهم کند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha