عرصه‌های طبیعی اصفهان تا اوایل آبان نیازمند نظارت و مراقبت ویژه است

اصفهان- ایرنا- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: برای پیشگیری از آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی استان تا آخر ماه مهر ضروری است نظارت و مراقبت‌های ویژه انجام گیرد.

عبدالرضا مهاجری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: شرایط آب و هوایی و وضعیت مراتع و جنگل‌های منطقه به گونه ای است که احتمال آتش سوزی در آن‌ وجود دارد که نیاز است پایش منطقه و رصد لحظهای عرصه‌ها به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بارش‌های مطلوب از آغاز سال آبی جاری(مهر ۹۷) تاکنون به ویژه در نوروز امسال باعث شد رشد گیاهان و پوشش گیاهی در عرصه‌های طبیعی استان افزایش پیدا کند به همین خاطر مراقبت و نظارت‌ها باید با استفاده از نیروهای ستادی اداره کل و ساکنان بومی مناطق بیشتر شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی اصفهان خاطرنشان کرد: برای اطفا حریق در عرصه‌های استان اصفهان ۷۴ تیم در ماه‌های اخیر و تا اوایل پاییز آماده باش خواهند بود و تیم‌های گشت و مراقبت با کمک نیروهای مردمی در مناطق مختلف فعالیت می‌کنند.

مهاجری ادامه داد : با توجه به بارش‌های یاد شده تولید علوفه در مراتع اصفهان بالغ بر ۲۰ درصد رشد یافت و به حدود ۷۴۰ هزار تُن رسید.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه رصد مردمی و دقت گردشگران در حفظ عرصه‌های طبیعی بسیار حائز اهمیت است، اضافه کرد: مردم می‌توانند در هر ساعت از شبانه روز هرگونه تخریب عمدی و یا غیر عمدی منابع طبیعی نظیر آتش سوزی، بریدن درختان، تصرف و یا هرگونه آسیب رسانی به مراتع و جنگل‌ها را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۰۴ گزارش دهند.

وی اختصاص یک فروند بالگرد امدادی به استان اصفهان برای استفاده در مواقع بحرانی و غیر مترقبه بویژه در زمان آتش سوزی را ضروری خواند و گفت: اصفهان با توجه به واقع شدن در مرکز کشور می‌تواند مرکز مناسبی برای امدادرسانی به سایر استان‌های همسایه باشد، به غیر از آن تراکم جنگل‌های زاگرسی در این منطقه زیاد است، بنابراین وجود بالگرد می‌تواند در حوادثی نظیر آتش سوزی، روند اطفا را سریع‌تر و کامل‌تر کند.

استان اصفهان ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از آن را مراتع تشکیل می‌دهد، این خطه همچنین سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی بیابانی دارد که یک میلیون و ۳۰۰ هکتار از آن کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و انتشار ریزگردهاست. 
در این استان یکصد هزار هکتار جنگل زاگرسی متراکم بیشتر در مناطق سمیرم در جنوب استان و فریدونشهر در غرب اصفهان و ۴۳۰ هزار هکتار جنگل‌های تنک ایرانی تورانی در شمال استان وجود دارد.

جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل در کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
اصفهان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند، این اراضی مشتمل بر ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی است که حدود یکهزار ۱۰۰ هزار هکتار از استان را به خود اختصاص داده‌اند.
درباره مراتع استان اصفهان باید گفت که مشتمل بر مراتع ییلاقی ۱.۹ میلیون هکتاری و مراتع قشلاقی ۴.۳ میلیون هکتاری است و تعداد خانوار بهره بردار وابسته به مراتع حدود ۴۱ هزار خانوار بوده که ۷۵ درصد آنان ساکن روستا و ۱۵ درصد عشایر و مابقی مرتعداران مهاجر هستند.

۶۰۲۰/۶۰۲۶/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha