رسانه های پاکستانی امروز گزارش دادند: «محمد فیصل» مدیر آسیای غرب و سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان ریاست هیات این کشور را برعهده دارد. اعضای هیات پاکستانی با عبور از گذرگاه واگه در شرق این کشور وارد منطقه مرزی هند شدند.
کارشناسان دو کشور فرآیند احداث گذرکاه مرزی معبد کرتارپور شامل جاده، احداث پل ارتباطی میان دو محدوده مرزی و دیگر منابع ارتباطی را بررسی کردند.
رییس هیات پاکستانی پس از پایان مذاکرات با طرف هندی، طی گفت وگو با رسانه های پاکستانی گفت: مذاکرات امروز در فضای سازنده برگزار شد. اقدامات فنی از جانب پاکستان تکمیل شده و برای عملیاتی شدن این طرح نیاز به نرمش از سوی هند است.
وی افزود: اسلام آباد با پیشنهاد هند برای صدور روزانه رواید برای سیک های هندی به منظور حضور در آیین های معبد کرتارپور در خاک پاکستان موافق است.
پاکستان و هند پیشتر با هدف بهبود روابط دوجانبه، بر پیشبرد طرح احداث گذرگاه مرزی مشترک کرتارپور توافق کرده بودند و این روند به رغم تنش های فعلی میان دو کشور بر سر کشمیر، ادامه یافته است.
طرح احداث گذرگاه مرزی «کـرتارپور» بین هند و پاکستان هفتم آذرماه سال گذشته در مراسمی با حضور 'عمران خان' نخست وزیر، ژنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش پاکستان و جمعی از مقام های دو کشور آغاز شد.
کریدور کرتارپور به طول چهار کیلومتر، سفر شهروندان سیک (به ویژه از هند) را به شهری با همین نام در شرق پاکستان را که مقدس ترین مکان جامعه سیک های هند است، تسهیل می کند.
پیشتر دولت هند درخواستی را برای طرف پاکستانی ارسال کرد تا شهروندان هندی از جامعه سیک نیز آن سوی مرز بتوانند به معبد کرتارپور دسترسی داشته و با همین هدف دو کشور اقدام به ساخت یک جاده مخصوص برای تردد اتباع هندی کنند.
تقاضای طولانی مدت جامعه سیک هند برای ساخت این جاده در نهایت مورد موافقت دو کشور از جمله دولت عمران خان قرار گرفت و دهلی نو و اسلام آباد توافق کردند که هر یک در طرف خود این جاده را احداث کنند.
نظر شما