ابراز نگرانی ریاست جمهوری افغانستان از تبعات توافق آمریکا و طالبان

 تهران – ایرنا – سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان روز چهارشنبه درباره تبعات توافق صلح دولت آمریکا با گروه طالبان ابراز نگرانی کرد و خواستار توضیحات بیشتر در این خصوص شد.

صدیق صدیقی با انتشار بیانیه ای در رسانه های اجتماعی نوشت: مردم افغانستان صلح می خواهند و حکومت افغانستان آغازگر فرایند صلح بوده است. برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، برداشتن شرایط برای گفت و گوها و آتش بس سال پار از اقدام های عملی حکومت افغانستان برای آغاز مذاکرات صلح بوده است.

صدیقی افزود: دولت افغانستان از هرگونه پیشرفتی در فرایند صلح حمایت می کند که منجر به تامین صلح پایدار و ختم جنگ در افغانستان گردد، اما نگرانی اصلی دولت افغانستان در تفاهمنامه‌ آمریکا با طالبان، در این است که از پیامدها و خطرات ناشی از آن چگونه جلوگیری به عمل می‌آید؟

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان تصریح کرد: همانگونه که مقام های پیشین و سناتورهای آمریکایی نگرانی هایی از پیامدهای این تفاهمنامه‌ دارند، دولت افغانستان نیز نگران است و از همین رو، ما خواهان توضیح در رابطه به این سند می باشیم تا خطرات و پیامد های ناگوار آن را با دقت کامل تحلیل کرده و جلو خطرات را بگیریم.

ابراز نگرانی سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در حالی است که 9 تن از سفیران و دیپلماتهای سابق آمریکایی در امور افغانستان با انتشار بیانیه مشترکی نسبت به پیامدهای توافق آمریکا با طالبان و بروز جنگ داخلی تمام عیار در افغانستان هشدار دادند.

این دیپلماتهای سابق آمریکایی تاکید کرده اند که امکان پذیر بودن صلح در افغانستان روشن نیست بخصوص که طالبان هیچ بیانیه مشخصی در خصوص شروط مورد نظر برای پذیرش راه حل صلح آمیز با سایر طرفهای افغانستان بیان نکرده اند.

نویسندگان این بیانیه هشدار می دهند که نتیجه بدتری از وضعیت موجود در افغانستان هم وجود دارد و آن بازگشت به جنگ تمام عیار داخلی است و چنانچه آمریکا حمایت از دولت افغانستان را به میزان زیادی کاهش دهد ، شکست مذاکرات می تواند به جنگ داخلی منجر شود.

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه دولت آمریکا در امور صلح افغانستان در پی پایان دور نهم گفتگوها با طالبان از روز یکشنبه دیدارهایی را با مقامات دولت وحدت ملی افغانستان در کابل انجام داده است. خلیلزاد روز یکشنبه به شبکه خبری  طلوع نیوز گفت که واشنگتن در اصول با طالبان به توافق رسیده است. وی گفت  که بر اساس  این توافق در حدود 5 هزار نیروی امریکایی در مرحله نخست از پنج پایگاه بیرون خواهند شد. نماینده آمریکا مدعی شد که بر اساس این توافق ، در گام نخست خشونت‌ها در ولایت‌های کابل و پروان کاهش خواهد یافت.  خلیلزاد گفته که توافق با طالبان برای تائید در اختیار دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفته است.  

                                                           زلمی خلیلزاد - اشرف غنی


سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان هم گفته است که ذکر نام امارت اسلامی درتفاهم‌نامه امریکا و طالبان، قابل پذیرش نیست و یک نوع نقض قانون اساسی و حاکمیت ملی افغانستان است و هیچ کسی حق ندارد حاکمیت ملی افغانستان را زیر سوال ببرد.

در همین حال رسانه های افغانستان و آمریکا نیز مطالب زیادی در ارتباط با توافق دولت آمریکا با طالبان انتشار داده و عمدتا" نگاهی بدبینانه به این توافق دارند.

نشریه آمریکایی "دیلی بیست" در گزارشی نوشته که طالبان با آگاهی از خواست شدید ترامپ برای کاهش هزینه ها و خروج نیروها از افغانستان ، از این مساله نهایت بهره برداری را کرده اند.

خبرگزاری بلومبرگ نیز در گزارشی با بیان اینکه توافق آمریکا با طالبان به این گروه مشروعیت داده و جایگاه آن را ارتقا می بخشد ، تاکید کرد که ترامپ باید این توافقنامه را رد کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha