واشنگتن سیاست بسیار خصمانه ای در قبال ایران اتخاذ کرده است

تهران - ایرنا - خبرگزاری فرانسه با اشاره به افزایش تنش ها بین تهران و واشنگتن تصریح کرد: آمریکا سیاست بسیار خصمانه ای را در قبال ایران اتخاذ کرده است.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه نوشت: «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه انجام مذاکرات دوجانبه با ایالات متحده را رد کرد و هشدار داد که کشورش تعهدات هسته ای خود را طبق برنامه ریزی ها کاهش می دهد، مگر اینکه یک موفقیت اساسی در گفت و گو با اروپایی ها در ۲ روز حاصل شود.

پس از خروج یکجانبه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ای و بازگرداندن تحریم های اقتصادی علیه ایران، تهران و سه کشور اروپایی( فرانسه، آلمان و انگلیس) در تلاش هستند تا توافق به دست آمده در سال ۲۰۱۵ که قرار است برنامه هسته ای ایران را محدود کند، نجات دهند.

شانس حصول نتیجه سریع از این بحث ها بسیار ضعیف است. اما «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه روز سه شنبه گفت که "هنوز چیزهای زیادی برای حل و فصل وجود دارد". او یک روز پس از نشست کارشناسان فرانسوی و ایرانی در پاریس گفت: "این بسیار شکننده است."

خبرگزاری فرانسه تصریح کرد: بین تهران و دولت رئیس جمهوری «دونالد ترامپ»، تنش فزاینده ای ایجاد شده که سیاست بسیار خصمانه ای را در قبال ایران که با وجود انکارهایش متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای و پشتیبانی از تروریسم است، اتخاذ کرده است.

اما در اواخر ماه اوت، در جریان اجلاس سران گروه ۷ در فرانسه ، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه و همتای آمریکایی اش، احتمال دیدار بین «دونالد ترامپ» و «حسن روحانی» را مطرح کرده بودند.

روحانی به نمایندگان مجلس ایران گفت: "ما بارها این را گفته ایم و تکرار می کنیم هیچ تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با ایالات متحده گرفته شده است. اصلا، ما مذاکرات دو جانبه با ایالات متحده را نمی خواهیم."

با این حال، روحانی گفت که مذاکرات با واشنگتن در صورتی که آمریکا تحریم های خود را لغو کند، می تواند "مانند گذشته" در مورد مسائل هسته ای با فرمت "۱+ ۵" انجام شود.





خبرگزاری فرانسه همچنین با اشاره به اعلام آغاز گام سوم ایران در کاهش تعهدات هسته ای نوشت: به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای و اعمال مجدد تحریم ها علیه تهران که ایران را از مزایای اقتصادی پیش بینی شده در این توافق محروم می کند، تهران شروع به کاهش برخی از تعهدات خود برای مجبور کردن طرف های دیگر این توافق در عمل به تعهداتشان کرده است.

ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را فراتر از حد معین در این توافق افزایش داده و فعالیتهای غنی سازی خود را فراتر از حد اعلامی در این توافق (بیش از ۳.۶۷درصد) افزایش داده است.

در هفته‌های اخیر، مکرون بر تلاش های خود افزود تا ایالات متحده را متقاعد کند تحریم هایی را که موجب توقف صادرات نفت ایران می شود، کاهش دهد.

روحانی گفت: "اگر تا پایان پنجشنبه، این مذاکرات به نتیجه نرسد ، ما مرحله سوم کاهش تعهدات خود را اعلام خواهیم کرد."

با این حال او تصریح کرد که این اقدام ها قابل برگشت است و مذاکرات پس از مرحله سوم نیز می توانند ادامه یابد.

خبرگزاری فرانسه در ادامه مدعی شد: ایران ۸۰درصد منابع ارزی خود را از طریق فروش نفت یا فرآورده های نفتی به دست می آورد. بازگشت تحریم ها باعث می شود که این کشور تقریباً تمام خریداران نفت خود را از دست بدهد.

آمریکا اردیبهشت ‌ماه سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم‌های سنگین علیه ملت ایران را برگرداند. این اقدام واشنگتن با مخالفت جهانی روبرو شد و سایر کشورهای امضاکننده برجام اعلام کردند که با پیش‌بینی سازوکارهایی برجام را حفظ می‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران بعد از یک سال صبر راهبردی و برآورده نشدن انتظاراتش، اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد که برخی از تعهدات خود را طبق برجام کاهش می‌دهد.

ایران تاکنون دو گام شامل بالا بردن درصد غنی سازی اورانیوم از ۳.۶ درصد و افزایش ذخیره اورانیوم غنی شده را برداشته است.

رئیس جمهوری ایران، چهارشنبه شب در پایان جلسه سران قوا که به میزبانی قوه قضائیه برگزار شد، تاکید کرد: هر آنچه کشور در زمینه تحقیق و توسعه فناوری هسته ای نیاز دارد، سازمان انرژی اتمی اقدام کند.

رئیس جمهوری همچنین روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت نیز روند مذاکرات میان ایران با طرف های برجام را رو به جلو خواند و تصریح کرد: به رغم حل بخش مهمی از اختلافات در مذاکرات با اروپا، هنوز به نقطه توافق نهایی نرسیده ایم، در همین چارچوب ایران گام سوم کاهش تعهدات برجامی خود را برخواهد داشت.

به گفته وی ظاهر این گام سوم، خیلی تکان‌دهنده نیست ولی باطن آن فوق‌العاده مهم است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین از اجرایی شدن گام سوم کاهش تعهدات برجامی کشورمان از روز جمعه خبر داد. جزئیات گام سوم ایران روز شنبه در یک نشست خبری توسط «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام و تشریح شود.

حسن روحانی گفت: هر آنچه کشور در زمینه تحقیق و توسعه فناوری هسته ای نیاز دارد، سازمان انرژی اتمی اقدام کند.



وی افزود:‌ اقدام های ایران در چارچوب مقررات آژانس خواهد بود البته مهلت ۶۰ روزه دیگری پیش روی اروپاست، هر زمان به تعهدات خود برگردند ما هم به تعهدات برجامی بر می گردیم.

در این ارتباط، وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه با ارسال نامه ای خطاب به موگرینی نماینده عالی سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا اعلام کرد به دلیل تبعات ناشی از خروج آمریکا از برجام و تحمیل مجدد تحریم های آن کشور و ناتوانی سه کشور اروپایی به اجرای تعهدات خود در برجام و در بیانیه‌های کمیسیون مشترک، جمهوری اسلامی ایران از امروز تمامی تعهدات خود در برجام در حوزه تحقیق و توسعه هسته ای را متوقف می کند.

با توجه به نزدیک شدن زمان عملیاتی شدن گام سوم کاهش تعهدات ایران در توافق هسته‌ای، وزارت امورخارجه فرانسه هم روز پنجشنبه در بیانیه ای از ایران خواست تا به تعهدات خود در توافق برجام متعهد باشد.

دستگاه دیپلماسی فرانسه از ایران خواست تا از انجام هر اقدامی که مطابق با تعهداتش نیست، خودداری کند.

بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه در حالی منتشر می شود که تهران پیش از این اعلام کرده بود در گام سوم کاهش تعهدات خود در توافق برجام از سانتریفیوژهای توسعه یافته برای غنی سازی اورانیوم استفاده خواهد کرد.

«آگنس وان در مول»، سخنگوی وزارت امورخارجه فرانسه درپاسخ به خبرنگاران گفت: ایران باید از انجام هرگونه اقدامی که ناقض تعهدات توافق هسته ای است خودداری کند زیرا ممکن است این اقدامات تلاش های تنش زدایی را دچار اخلال کند.

او افزود که پاریس در مورد گام سوم ایران با شرکای خود و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت‌وگو خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha