مرادعلی تاتار روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مرز رسمی خسروی روز گذشته با حضور وزرای کشور جمهوری اسلامی و ایران و عراق پس از سال ها انتظار مرزنشینان بازگشایی شد و در دومین روز فعالیت برای عزیمت زوار ایرانی به عراق، با استقبال خوب زائران کشورمان مواجه است.
وی اظهار داشت: روز گذشته ۵۰۰ تن در قالب چهار کاروان و صبح امروز نیز تاکنون بیش از ۲۲۰ تن از زائران از طریق این مرز رسمی به عراق تردد کرده اند.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: به طور یقین روزهای آینده این مرز رسمی با حجم انبوه زائران عتبات عالیات همراه خواهد بود و ما نیز آمادگی کامل را داریم.
وی ادامه داد: مرز خسروی به صورت روزانه پذیرای زائران عتبات عالیات کشورمان است و تمامی امکانات و زیرساخت های لازم نیز برای خدمات دهی به زائران فراهم است.
تاتار اضافه کرد: ستاد اربعین نیز با تشکیل ۱۸ کمیته تمام توان و تلاش خود را به کار گرفته که زائران با خاطری آسوده از این مرز رسمی و با سابقه عازم عراق شوند.
او اظهار داشت: تمامی زائرانی که قصد خروج از کشور را دارند می توانند با مراجعه به مرز رسمی خسروی و با همراه داشتن گذرنامه معتبر با پرداخت عوارض خروج از کشور بدون روادید به عراق عزیمت کنند.
فرماندار قصرشیرین گفت: تمامی دستگاه های مستقر در مرز و مجموعه پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی پای کار هستند و برای خدمت رسانی به زائران آمادگی کامل دارند.
تاتار اظهار داشت: مرز رسمی خسروی قدیی ترین ، سهل الوصول ترین، باسابقه ترین و اصلی ترین مرز برای تردد زائران به کشور عراق است و تمامی زائرانی که از این مسیر به عراق عزیمت می کنند به طور یقین در سفرهای بعدی خود به مقصد عتبات عالیات نیز با توجه به امکانات و زیرساخت های مناسب و مطلوب، این مرز را برای ترددهای خود انتخاب خواهند کرد.
وی افزود: مرزنشینان استان کرمانشاه و بخصوص قصرشیرین نیز که دیرباز مدال نوکری و خادمی زائران عتبات عالیات را برگردن داشته اند هم اکنون مشتاقانه برای خدمات دهی به زائران پای کار هستند.
او اعلام کرد: همچنین قرار است امسال تمامی زائران اتباع بیگانه نیز از مرز رسمی خسروی برای حضور در پیاده روی بزرگ اربعین تردد کنند.
وی گفت: هم اکنون روزانه سه هزار زائر عراقی از مرز رسمی خسروی برای عزیمت به کشورمان از مرز رسمی خسروی تردد می کنند.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا نیز ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
۳۰۱۲/۸۰۶۶