۲۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83472983
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۷۰۰ محله ناکارآمد در کشور شناسایی شده است

۲۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83472983
۲۷۰۰ محله ناکارآمد در کشور شناسایی شده است

بیرجند- ایرنا-معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ هزار و ۷۰۰ محله ناکارآمد در قالب طرح بازآفرینی شهری در کشور شناسایی شده است که این محلات در ۵۴۶ شهر واقع شده‌اند. 

سید محمد پژمان روز پنجشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری خراسان جنوبی افزود: پس از شناسایی، محلات ناکارآمد کشور برای بازآفرینی اولویت‌بندی شده‌اند که اکنون ۴۸۰ محله در اولویت قرار دارد. 

وی گفت: تا قبل از درآمدهای نفتی حتی مخارج دولت هم توسط مردم تامین می‌شد اما اکنون در اجرای پروژه تنها راه حل باقی‌مانده کمک دولت است. 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه نباید راه حل‌ها منحصر به کمک‌های دولت باشد افزود: امروز باید هر چه زودتر نارسایی‌های بافت‌های ناکارآمد رفع شود تا گرفتاری‌ها به سایر نقاط سرایت نکند. 

وی از بافت‌های ناکارآمد به عنوان یک موضوع اجتماعی یاد کرد و گفت: سکونت مردم و اشتغال آنها در این بافت ها از اهمیت زیادی برخوردار است ولی در حال حاضر سرانه خدمات در این محلات کافی نیست. 

پژمان با بیان اینکه در چند دهه قبل بافت‌های فرسوده و تاریخی جزو با رونق‌ترین مناطق بوده‌اند اضافه کرد: برای کارآمد کردن دوباره این بافت‌ها نیازمند همت، عزم و اراده جدی جمعی است. 

وی بر ایجاد هماهنگی و همراهی در این مناطق تاکید کرد و افزود: باید نقش مردم، ظرفیت‌ها و توانمندی آنان در دور کردن آسیب‌ها از این مناطق نیز مورد توجه قرار گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی، اعتمادسازی در بافت‌های ناکارآمد را در پیشرفت اهداف مد نظر موثر دانست و گفت: معضل بافت‌های ناکارآمد در کشور آنقدر بزرگ است که تمام بخش‌های حاکمیت باید وارد میدان شوند. 

وی بر ورود جدی شهرداری‌ها به حل مشکلات ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده تاکید کرد و گفت: طبقه‌بندی شهرها باید اصلاح شده و همه مجموعه‌ها برای بهبود رفاه و افزایش درآمد مردم وارد کار شوند. 

پژمان با بیان اینکه بخشی از موفقیت‌ها این است که هزینه‌ها را کاهش دهیم افزود: در راستای سیاست‌ها باید برای نقاطی که بیشترین آسیب را دیده‌اند برنامه‌ریزی شود. 

وی یادآور شد: مردم باید حلاوت و شیرینی نتایج برنامه‌ریزی را درک کنند و نیاز است که طرح‌های اقتصادی و اجرایی برای این مناطق تعریف شود. 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: نباید پروژه‌های کلان مقیاس در این بافت‌ها پیاده شود و تطبیق یک الگوی واحد کافی نیست بلکه باید به دنبال طرح‌های متنوع باشیم که برای آیندگان نیز قابل توجیه باشد. 

وی با تاکید مجدد بر اعتمادسازی بین مردم و انبوه‌سازان افزود: برای ایجاد اطمینان باید به دنبال امتیاز و کاربری‌هایی باشیم که رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد. 

پژمان با بیان اینکه قوانین میراث فرهنگی در بافت‌های تاریخی باید جوابگوی زندگی روزمره و اقتصاد مردم باشد افزود: شهرداری‌ها نیز می‌توانند با صدور پروانه و اعمال تخفیف‌ها از بروز آسیب‌های بیشتر جلوگیری کنند. 

وی خواستار تصویب این موضوع در شوراهای شهر شد و افزود: هر میزان تخفیفی که شهرداری‌ها برای ساکنان بافت‌های ناکارآمد در ساخت و ساز جدید قائل شوند در حساب آنها ذخیره خواهد شد و زمان گشایش اعتبار جبران می‌کنیم. 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم همکاری نظام مهندسی افزود: از هر آیتم و مشوقی باید در کاهش هزینه‌های این مناطق استفاده کرد تا منزل اجتماعی افزایش یابد. 

وی با اشاره به تصویب چهار میلیون تن قیر رایگان در مجلس گفت: از این میزان ۲ میلیون تن مربوط به وزارت راه و شهرسازی است که سهم شرکت توسعه و عمران حدود ۱۱ درصد است و از این میزان سهم خراسان جنوبی نیز مشخص خواهد شد تا توزیع در محلات هدف شروع شود. 

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران امروز( پنجشنبه) با سفر به خراسان جنوبی از محلات هدف بازآفرینی شهری در بیرجند بازدید کرد و از پروژه‌ها و بافت تاریخی شهرهای بشرویه، سرایان و فردوس بازدید می‌کند.

کنلگ‌زنی یک پایگاه خدمات اجتماعی در محله کارگران شهر بیرجند نیز از دیگر پروژه‌های سفر یک روزه معاون وزیر راه و شهرسازی به خراسان جنوبی بود. برای این پروژه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در ۲۵۰ متر زیربنا تا یکسال آینده ساخته می‌شود.

۹۸۹۳ * ۶۰۵۴
 

برچسب‌ها

اخبار مرتبط