صلاح نصراللهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در قالب طرح های مردم نگاری دانش بومی، ادبیات شفاهی و مراحل حیاتی زندگی (تولد، ازدواج و مرگ) از دهم شهریور ماه امسال آغاز شده است.
وی با بیان اینکه طرح مردم نگاری توسط هیاتی هشت نفره به سرپرستی عبدالهادی قادرپور فوق لیسانس مردم شناسی انجام میشود افزود: این طرح مقدمه ای برای مردم شناسی است و اطلاعات اولیه از آداب و رسوم و آیین های کهن منطقه را در می یابد و به عنوان یک مستند جامع مورد استفاده قرار می گیرد.
وی یادآور شد: این پروژه، تمام حوزه شهرستان را در بر خواهد گرفت و بر اساس آن، جشن ها و مراسمات مختلف و نیز فنون و دانشهای محلی همچون حجامت، داروهای گیاهی و پزشکان معالج منطقه ثبت و ضبط گردیده و گام بسیار مهمی در جهت جلوگیری از فراموشی این ذخایر فرهنگی و تمدنی منطقه و انتقال آن به نسله های بعدی است.
نصراللهی فراموشی آیین های منطقه ای کردستان از سوی مردم را ورود تکنولوژی و آداب و رسوم های جدید دانست و تاکید کرد: با اجرای شدن این طرح و تهیه یک مستند جامع از مردم نگاری منطقه سقز می توان از این مستند در کتاب های مدارس، دانشگاه ها و مقالات پژوهشی و همایش های مرتبط با این موضوع استفاده کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز با اشاره به اینکه طرح مردم نگاری در ۹۰ روستای هر چهار بخش سقز انجام میشود، اظهار داشت: کارشناسان برای تهیه و جمع آوری این اطلاعات به میان مردم روستایی می روند تا دقیق ترین و جزئی ترین اداب و رسوم از قلم نیفتد.
شهرستان سقز دارای ۲۷۳ روستا در چهار بخش سرشیو، امام، مرکزی و زیویه و سه شهر سقز، صاحب و سنته است.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
۷۳۴۵ / ۳۰۳۴
نظر شما