۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۱۳
کد خبر: 83474257
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یزد میزبان جشنواره ملی فیلم «ساباط» است

۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۱۳
کد خبر: 83474257
یزد میزبان جشنواره ملی فیلم «ساباط» است

یزد- ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با بیان اینکه جشنواره ملی فیلم « ساباط » به مدت سه روز از ۱۵ تا ۱۸ دیماه ۹۸ برگزار می‌شود از آغاز فعالیت دبیرخانه آن در خانه « حیرانی» واقع در بافت قدیم مرکز این استان خبر داد.

ساباط‌ها از ویژگی‌های معماری زیست‌بوم‌های گرمسیر و کویری هستند و در استان‌هایی مانند یزد، کرمان، اصفهان، خوزستان، خراسان جنوبی و .... یافت می‌شود و یکی از کارکردهای آن پدید آوردن سایه و جایگاهی خنک برای رهگذران است.

مجید جوادیان زاده، نشر و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی و ایرانی با توجه به میراث گذشتگان، حفظ و احیای آداب و سنت‌های اجتماعی، معرفی بناهای تاریخی، میراث کهن و شخصیت‌های تاثیرگذار به مردم، آموزش نسل جوان و انتقال تجربه و آموزه‌های استادان برای ارتقای هنر و صنعت فیلم سازی را از اهداق این برنامه فرهنگی ذکر کرد .

دبیر جشنواره فیلم ساباط یزد دیگر اهداف را بالا بردن سواد بصری مردم و مخاطب‌سازی بیشتر برای فیلم‌های

مستند و کوتاه، نکوداشت پیشکسوتان و ارائه الگوهای فرهنگی مناسب به نسل جوان، شناسایی استعدادهای جوان و فراهم‌سازی زمینه یادگیری هنر فیلم‌سازی و خلق آثار تصویری برشمرد.

به گزارش روز شنبه  اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، و ی با بیان اینکه جشنواره‌های سینمایی نسبت به دیگر جشنواره‌ها، قابلیت بین‌المللی شدن بیشتری دارند، اظهار داشت: زبان مورد استفاده در سینما، زبانی جهانی است، به صورت طبیعی ظرفیت ویژه‌ای برای جهانی شدن دارد، برای دستیابی به جشنواره‌ای با برند جهانی، بهترین روش برگزاری آن با موضوع فیلم است. 

وی اظهار داشت: در تلاش هستیم بذرهای جهانی شدن را بپاشیم و با توجه به اینکه بخشی از بافت قدیم یزد تیر ماه ۱۳۹۶ در فهرست آثار یونسکو ثبت شده است، رغبت بیشتری نیز برای بین‌المللی شدن جشنواره ساباط از سوی مسئولان وجود دارد.

جوادیان‌زاده اضافه کرد: جشنواره یادشده می‌تواند آیینه‌ای برای تبلور و درخشش هرچه بیشتر هنرمندان ملی و سینماگران یزدی‌تبار. فیلمسازان باشد که می‌توانند امواج اجتماعی را ایجاد و بسیاری از پیام‌ها را منتقل کنند.

به گفته دبیر جشنواره فیلم ساباط یزد، امروزه سینمای یزد جدیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرد، و در حال حاضر با توجه به برخی زیرساخت‌های ایجاد شده از جمله دانشکده‌های سینما، شرکت‌های فیلمسازی، انجمن سینمای جوان که پویاتر از گذشته در حال فعالیت است، فارغ‌التحصیلان رشته سینما و جشنواره‌های فیلم برگزار شده در یزد، می‌توانند از مفهومی به نام سینمای یزد صحبت کنند.

جوادیان‌زاده اظهار امیدواری کرد که با همکاری دست‌اندرکاران و همفکری اصحاب سینما، سینمای یزد به ابزاری خوب برای فرهنگ‌سازی و طرح موضوعات و مسائل اجتماعی تبدیل شود و در نهایت به راهکارجویی و راهکار اندیشی که در این خصوص لازم است، دست یابد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد تأکید کرد: این شهر به برندی سینمایی همچون جشنواره فیلم نیاز دارد تا با گذر زمان بتواند عمق لازم را ایجاد کرده و پس از برگزاری چند دوره متوالی، شکل نهایی خود را پیدا کند.

وی ادامه داد: بر آنیم در هر دوره از جشنواره فیلم ساباط یزد، اصلاحات لازم را انجام دهیم تا به شکل مطلوب دست پیدا کنیم. متأسفانه جشنواره‌های فیلم که در دوره‌های مختلف در یزد برگزار شده استمرار طولانی نداشته است.

به نوشته بابک اسلامی مجاوری،ـ استاد معماری، در بسیاری از شهرهای اصیل کویری شاهد مسقف بودن بخشی از کوچه هستیم که به آن «ساباط» می‌گویند، که این سازه به شکل پل، دو طرف کوچه را به هم وصل می‌کند و مردم از زیر آن عبور می‌کنند و روی آن هم یا خالی است یا در قسمت بالایی، اتاقکی ساخته شده که در بسیاری از اوقات محل جمع شدن اعضای یک محله در منزل بزرگ محل است. ‏

وی می‌افزاید:‌ «ساباط» که به عنوان یک شاهکار معماری ایرانی در همه جای دنیا شناخته شده، از ۳ بُعد عملکردی، سازه‌ای و زیبایی‌شناسی، قابل بررسی است.

۲۰۸۸/ ۲۰۴۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha