سرهنگ علیرضا ابوطالبی شنبه در گفت و گو با ایرنا، گستره عرصه های طبیعی استان سمنان را بیش از ۹.۷ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: برغم وجود مشکلات گوناگون، کارکنان یگان حفاظت منابع طبیعی به صورت جدی مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه میانگین کشوری برای حفاظت از عرصه های طبیعی یک تن در ازای ۳۰هزار هکتار است، افزود: با توجه به شرایط جوی مناسب که ابتدای امسال به لحاظ بارش برف و باران ایجاد شد پوشش گیاهی بسیار خوب و متراکمی در سطح حوزه استحفاظی وجود دارد که نیازمند مراقبت بیشتر هستند.
سرهنگ ابوطالبی اعتبارات و تجهیزات مربوط به حفاظت از عرصه های طبیعی را بسیار کم اعلام کرد و گفت: این موضوع از سوی مسوولان امر در حال پیگیری است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در باره رفع تصرفات منابع طبیعی نیز گفت: امسال در حدود ۴۲ هکتار از عرصه های تصرف شده استان بازپس گرفته شد و چند پرونده نیز در محاکم قضایی استان مطرح است .
وی،علت وقوع ۹۵ درصد آتش سوزیها در عرصههای منابع طبیعی استان سمنان را عامل انسانی عنوان کرد و افزود: آموزش و اطلاع رسانی به مردم نقش مؤثر در کاهش آتش سوزی در عرصهها دارد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان یادآورشد: ۱۳ مورد آتش سوزی در پنج ماه نخست امسال در عرصههای طبیعی استان سمنان رخ داد که بیشتر موارد مربوط به علفزارهای مرتعی بود و درختان جنگلی آسیب چندانی ندیدند.
سرهنگ ابوطالبی تصریح کرد: از ۱۳ مورد آتشسوزی در عرصههای مرتعی استان سمنان، چهار مورد در شاهرود، هفت مورد در مهدیشهر، یک مورد در شهرستان دامغان و یک مورد در سرخه روی داد.
وی با بیان اینکه بارشهای اخیر موجب رویش گیاهان و ایجاد پوشش گیاهی مناسب و متراکم در عرصههای منابع طبیعی استان سمنان شده است، خاطرنشان کرد: گرمای هوا،خشک شدن گیاهان و وزش بادهای موسمی احتمال وقوع آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی را افزایش داده است.
ابوطالبی گفت: شهروندان برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی از انداختن ته سیگار روشن و بطریهای شفاف یا شیشهای در طبیعت پرهیز کنند و همچنین پیش از ترک طبیعت از خاموش شدن آتش مطمئن شوند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تاکید کرد: مردم هنگام مراجعه به عرصههای منابع طبیعی با رعایت نکات ایمنی و پرهیز از روشن کردن آتش، در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی فوراً مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری یا با شمارههای تلفن ۱۲۵ و ۱۱۰ اطلاع دهند.
از ۹.۷ میلیون هکتار از عرصه های طبیعی استان سمنان، فقط ۳۵۲ هزار هکتار مناطق جنگلی و ۳.۷ میلیون هکتار مرتع است و از ۵.۲ میلیون هکتار بیابان سمنان ۱.۲ میلیون هکتار مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در ۲۰ نقطه است.
۷۳۵۹/۶۱۶۷