به گزارش ایرنا، به منظور ایجاد بسترهای تولید در زیربخش شیلات و آبزیان و تنوعبخشی به تولیدات این حوزه، دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه پرورش ریزجلبک در قالب تفاهمنامهای سهجانبه با حمایت مدیریت شیلات و امور آبزیان استان آذربایجان غربی و با مشارکت یک واحد بخش خصوصی، تجاریسازی می شود.
دکتر محمد امین حجازی، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به انعقاد این تفاهمنامه سهجانبه، دستیابی به بیوتکنیک اقتصادی پرورش ریزجلبک در سیستم های مختلف و سویههای متفاوت با اولویت سویههای موجود در منطقه را از جمله مفاد این تفاهمنامه برشمرد.
وی توسعه و تجاریسازی دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه با مشارکت بخش خصوصی، جلب مشارکت بخش خصوصی برای توسعه و ترویج صنعت پرورش ریزجلبک به منظور تنوع بخشیدن به محصولاتی شیلاتی استان در اراضی حاشیه دریاچه ارومیه را از دیگر موضوعات مطرح در این تفاهمنامه عنوان کرد.
حجازی خاطرنشان کرد: از دیگر اهداف مورد توجه در این تفاهمنامه، استفاده بهینه از ظرفیتهای و پتانسیلهای بیولوژیکی و اقتصادی موجود در حاشیه دریاچه و سواحل آن برای توسعه اشتغال پایدار بر مبنای صنعت ریزجلبک است.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: ریزجلبکها به عنوان منبع تغذیه آبزیان محسوب شده ضمن آنکه پرورش ریزجلبکها در صنایع مختلف دارویی و آرایشی، بهداشتی، تولید بتاکاروتن و مکملهای غذایی و دارویی نیز کاربرد دارد.
وی اظهار امیدواری کرد که با حمایتهای ملی و استانی و مشارکت بخش خصوصی به توسعه و ترویج این صنعت اشتغالزا و پایه در سطح استان و کشور کمک کنیم.
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران از سال ۱۳۷۹ با هدف توسعه و استفاده از فناوریهای نوین کشاورزی به منظور حل مشکلات بخش کشاورزی، تامین امنیت غذایی کشور، ارتقای سطح سلامت غذایی جامعه، حفاظت از منابع پایه و بسترهای زیست محیطی در راستای توسعه پایدار، تولید علم و ثروت و کمک به ایجاد اشتغال مولد و خوداتکایی در محصولات کشاورزی در کرج تاسیس شده است.
۶۱۵۶/ ۶۱۵۵
نظر شما