به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، شبکیه داخلیترین لایه چشم و شامل سلولهای گیرنده نور و نورون است. این لایه بسیار نازک ۷۵ درصد مساحت کره چشم را در بر میگیرد. شبکیه یک لایه حساس به نور را تشکیل میدهد و با تبدیل جریان الکترومغناطیسی نور به پیام عصبی و انتقال آن از طریق عصب بینایی به مغز فرآیند دیدن را امکانپذیر میکند.
مطالعات جدید محققان دانشگاهی در مادرید نشان میدهد شبکیه یک نشانگر زیستی قوی برای شناسایی بیماری آلزایمر است و تغییراتی مانند افزایش یا کاهش ضخامت و وجود التهاب میتواند حاکی از بروز آلزایمر باشد. این مطالعه نشان میدهد معمولا شروع بیماری با نازک شدن لایه عصبی همراه است و این تغییر متداولتر از ضخیمشدن این لایه است.
در ادامه مطالعات آمده است نخستین تغییرات دیده شده در شبکیه ناشی از آلزایمر در ماکولا دیده میشود. ماکولا یک ناحیه کوچک در شبکیه و مسئول بینایی مرکزی است که باعث میشود چشم قادر به دیدن جزییات باشد.
محققان معتقدند تشخیص آلزایمر در مراحل اولیه با بررسی شبیکه بسیار غیرتهاجمیتر و کارآمدتر از روشهای دیگر است.
نتایج این مطالعه در نشریه Scientific Report منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه کامپلوتنس در مادرید موفق به شناسایی نواحی از شبکیه شدند که هنگام بروز آلزایمر تغییر میکند. بر اساس این مطالعه شبکیه یک نشانگر زیستی دقیق برای شناسایی آلزایمر است.
اخبار مرتبط
-
ساخت دستگاه جديد براي آزمايش سلول هاي شبكيه
تهران– ايرنا– محققان موفق به ساخت دستگاهي شده اند كه تغييرات فيزيكي سلول هاي شبكيه را به منظور…
-
مشاهده سلول هاي زنده شبكيه امكان پذير شد
تهران – ايرنا – محققان موسسه ملي چشم آمريكا با تركيب دو روش تصويربرداري، قادر به مشاهده جزييات…
نظر شما