سازمان سنجش موافق مازادشدن سهمیه‌های کنکور است

تهران- ایرنا- رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سنجش آموزش کشور موافق مازادشدن سهمیه‌های کنکور هستند.

«ابراهیم خدایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش تاکید کرد: برای مازاد شدن سهمیه‌ها باید قانون وجود داشته باشد، مجلس قانون را تصویب کند ما هم اجرا خواهیم کرد.

وی همچنین اعلام کرد که این سازمان پذیرش کارشناسی ارشد سال ۹۸ دانشگاه ها را بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی انجام داده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: برای اعمال این ظرفیت به صورت مازاد قانون باید اصلاح شود و این مسئله هم در اختیار وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و  سازمان سنجش آموزش کشور نیست.
وی خاطرنشان کرد: این قانون توسط سازمان سنجش آموزش کشور در حال اجرا است، و امسال ظرفیت دو تا سه رشته در برخی دانشگاه ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته هر چند ظرفیت کلی پذیرش در کارشناسی ارشد تغییر نکرده است.
 

قانون در مورد سهمیه‌های کنکور شفاف نیست

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه در بحث اختصاص سهمیه‌ها باید شفافیت بیشتر وجود داشته باشد، گفت: قانون در مورد سهمیه‌های کنکور شفاف نیست و این موضوع موجب برداشت‌های متفاوت شده است.

حجت الاسلام «علیرضا سلیمی» در مورد اعتراض داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد به سهمیه ایثارگان اظهار داشت: برخی بر این باور هستند که سهمیه ایثارگران در کنکور کارشناسی ارشد باید مازاد باشد.
وی افزود: در هفته آینده جلسه‌ای با حضور ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار می کنیم تا از کمّ و کیف این سهمیه ها و اختصاص آن به داوطلبان کارشناسی ارشد مطلع شویم.
سلیمی با بیان اینکه قانون صریح تر و شفاف تری برای سهمیه های کنکور باید تنظیم شود، خاطرنشان کرد: قرار بود قانون شفاف تری برای سهمیه ها تنظیم شود که برخی نمایندگان در مجلس اجازه ندادند شفاف سازی قانون با سرعت پیش برود؛ نتیجه این فقدان شفافیت هم همین مشکلی است که امروز با آن مواجه شده ایم.
در پی انتشار نتیجه نهایی آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، تعدادی از داوطلبان این آزمون ادعای قبول نشدن با وجود رتبه دو رقمی دارند. عده ای دیگر نیز خبر می دهند که به عنوان مثال با رتبه ۱۴۰ به جای قبولی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علامه طباطبایی مقصد تحصیل آنها اعلام شده است.
داوطلبان تاکید دارند که ظرفیت پذیرش غیرسهمیه ای ها به سایر سهمیه ها اختصاص نیابد.

برخی از داوطلبان کنکور ارشد که دارای رتبه بالا هستند در نامه های جداگانه به رئیس و اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، رئیس جمهوری، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، دیوان عدالت اداری، بازرسی کل کشور و با توجه به ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه خواستار اصلاح ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی شدند تا حقوق داوطلبان سهمیه آزاد تضییع نشود.

داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در این نامه ها تاکید کرده اند که بهترین و منطقی ترین کار این است که سهمیه های ۲۵ درصد، پنج درصد و استعدادهای درخشان همگی مازاد بر ظرفیت های اعلامی سازمان سنجش در دفترچه انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد باشد که این تبعیض و بی عدالتی و دو دستگی بین داوطلبان آزاد و سهمیه دار ایجاد نشود./

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha