توسعه گردشگری در منابع و تاسیسات آبی ممکن شد

۲۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۷:۱۳
کد خبر: 83477952
توسعه گردشگری در منابع و تاسیسات آبی ممکن شد

تهران- ایرنا- با ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی، سرمایه‌گذاری برای ایجاد مراکز اقامتی و سکونت‌گاهی در اطراف مخزن سدها و حاشیه رودخانه با طی فرآیندهای قانونی پیش‌بینی شده در این نظام‌نامه میسر شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، شیوه‌نامه اجرایی فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آن که توسط وزیر نیرو پیشنهاد شده بود، از سوی دفتر رئیس جمهوری به وزارت کشور و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابلاغ شد.
طبق شیوه‌نامه اجرایی، فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها با طی فرآیندهای قانونی پیش‌بینی شده در این شیوه‌نامه و رعایت ملاحظات محیط زیستی بلامانع است و دولت نیز از این فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها حمایت می‌کند.
بر اساس این شیوه‌نامه که به همه استان‌های کشور نیز ابلاغ شده است، در کمیته‌ای مشترک با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت به صدور مجوز به فعالان حوزه گردشگری برای استفاده از فضاهای در اختیار وزارت نیرو اقدام خواهد شد.
نکته مهم در توسعه فعالیت‌های گردشگری سدها و رودخانه‌ها موضوع محیط زیست و تضمین امنیت کیفی آب است که برای تاکید و رعایت این موضوع در متن این شیوه‌نامه، ایجاد مراکز اقامتی و سکونتگاهی در حاشیه سدهای کشور در خارج از حریم بالادست مخزن مجاز بوده و در حاشیه رودخانه‌ها نیز محدوده‌های خارج از حد بستر و حریم کمی و کیفی رودخانه دارای امکان صدور مجوز ذکر شده است.
در فرایندهای انجام کار و فعالیت در این بخش تاکید شده که همه شرکت‌های آب منطقه‌ای، سازمان آب و برق خوزستان و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران باید نسبت به شناسایی ظرفیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و احصای چارچوب‌های کلی برای استفاده از این ظرفیت‌ها اقدام کنند.در ادامه شرکت‌های مذکور کمیته هماهنگی استانی را تشکیل داده و فهرستی از ظرفیت‌های گردشگری را نهایی و برای تصویب، به کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان مطابق قانون، فراخوان‌های جذب سرمایه‌گذار برای استفاده از ظرفیت‌های گردشگری را به شکل مقتضی منتشر می‌کنند.
پس از اعلام فراخوان‌های جذب سرمایه‌گذار، متقاضیان با مراجعه به شرکت‌های مذکور و دریافت اسناد مزایده و فرم‌های همسان، طرح اولیه گردشگری مورد نظر خود را بر اساس فراخوان‌های اعلامی و در قالب فرم‌های مصوب تهیه و ارائه می‌کنند.

بر همین اساس، همه شرکت‌های آب منطقه‌ای، سازمان آب و برق خوزستان و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران می‌بایست پیشنهادهای دریافتی را در کمیته‌های ارزیابی فنی و واحدهای تخصصی ذیربط بررسی کرده و در صورت تایید، نسبت به انتخاب برنده بر اساس پیشنهاد مالی اقدام کنند.
این شرکت‌ها نسبت به صدور موافقت اولیه برای طرح پیشنهادی متقاضی اقدام کرده و ضمن تعیین مهلت، شرح خدمات انجام مطالعات و مجوزهای قانونی لازم را به وی اعلام می‌کند. متقاضی نیز بر اساس موافقت اولیه، نسبت به انجام مطالعات بر اساس ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی شرکت اقدام کرده و پس از اخذ مجوزهای قانونی، مستندات را به شرکت مذکور ارائه می‌کند.
در طرح‌های گردشگری که هدف گردشگر استفاده از اراضی بستر رودخانه است، رعایت الزامات مندرج در قانون توزیع عادلانه آب و نامه اجرایی آن از جمله پروژه اول طرح بهبود مدیریت رودخانه‌ها و سواحل تحت عنوان مجوزهای بهره‌برداری از اراضی بستر رودخانه‌ها ضروری ذکر شده است.
بنا بر این گزارش، اخذ و ارائه مجوز تخصیص آب برای فعالیت‌های گردشگری این شیوه‌نامه به‌صورت جداگانه توسط متقاضی یا بهره‌بردار طرح در چارچوب نظام‌نامه تخصیص آب ضروری عنوان شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha