این پایگاه قطری در گزارشی با اشاره به این که عربستان نیمی از تولیدات نفتی خود را پس از این حمله از دست داد، افزود: هر چند که مسؤولان دولتی اطمینان داده اند که از ذخایر نفتی این کسری را جبران می کنند، اما حمله اخیر در نوع خود بزرگ ترین و وحشتناک ترین ضربه به عربستان بود.
العربی الجدید تاکید کرد: عربستان طی ۵ ماه گذشته تقریبا ۴حمله تاثیر گذار را به تأسیسات نفتی خود تجربه کرده که خسارات ناشی از حمله های اول را عنوان نکرده است اما این موضوع پس از بیانیه های رسمی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در خصوص کاهش تولید نفت عربستان در ماه ژوئن (خرداد- تیر) فاش شد.
در همین راستا "خالد المشعان" کارشناس اقتصادی کویتی در گفت و گو با این پایگاه خبری تاکید کرد: طبق بیانیه های وزارت دارایی عربستان، کسری بودجه این کشور در نیمه نخست سال کنونی میلادی به ۵.۷ میلیارد ریال سعودی (معادل ۱.۵ میلیارد دلار) می رسد این در حالی است که این میزان در مدت مشابه در سال گذشته میلادی ۴۱.۷ میلیارد ریال (معادل ۱۱.۱۱ میلیارد دلار) بوده است.
این کارشناس اقتصادی افزود: بدهی عمومی این کشور در نیمه نخست سال جاری میلادی ۶۲۷.۸ میلیارد ریال سعودی (معادل ۱۶۷.۴ میلیارد دلار) بوده است اما این مبلغ در پایان سال ۲۰۱۸، ۵۵۹.۹ میلیارد ریال (معادل ۱۴۹.۲ میلیارد دلار) بوده است.
وی در ادامه تاکید کرد: حمله اخیر به تأسیسات نفتی عربستان ضربه ای بسیار کاری بود و خسارت های ناشی از آن حتما به کاهش صادرات نفت و درآمدهای حاصل از آن منجر می شود، همچنین برخی از مشتریان آسیایی نیز به دنبال جایگزین های دیگری برای نفت عربستان خواهند گشت.
از سویی یگر "مروان سلامه" مدیر کل مرکز بین المللی مشاوره های اقتصادی کویت به العربی الجدید گفت: عربستان ممکن است سهمی قابل توجه در بازار جهانی نفت را در پی وضعیت کنونی از دست بدهد و این موضوع بر بازار جهانی نفت نیز تأثیر خواهد گذاشت و در نتیجه بازیگرانی جدید و در رأس آن آمریکا، روسیه و ایران وارد این بازار می شوند.
سلامه خاطرنشان کرد: توقف تولید در میدان های نفتی آرامکو تنها در مدت ۷ روز به معنای خسارت بیش از دو میلیارد دلار است و خسارت های مادی عربستان در صورتی که این توقف تولید ادامه پیدا کند، بسیار هنگفت خواهد بود.
از سویی دیگر دو منبع آگاه به خبرگزاری "رویترز" گفتند که ماه ها طول می کشد که آرامکو به حالت عادی خود در تولید نفت باز گردد.
یکی از این منابع آگاه نیز تاکید کرد: که اوضاع همچنان نامناسب است و با این که یک منبع آگاه در بخش نفت عربستان گفته بود که صادارات نفت خام در این هفته با استفاده از ذخایر مانند گذشته خواهد بود، اما اگر توقف تولید ادامه داشته باشد، ممکن است آرامکو در روزهای آینده صادرات خود را کاهش دهد.
طبق گزارش های اوپک نفت عربستان سعودی نزدیک به یک سوم تولید این سازمان را تشکیل می دهد و کل تولید اوپک روزانه ۳۱ میلیون بشکه است که ۱۰ میلیون بشکه از این میزان به عربستان تعلق دارد.
نظر شما