اصرار مکرون بر تداوم سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی

۲۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۶:۱۴
کد خبر: 83479470
امیر خانزاده
اصرار مکرون بر تداوم سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری فرانسه گرچه حق پناهندگی را یکی از مهمترین حقوق انسانی می‌داند اما در عین حال با تاکید بر سیاست‌های سختگیرانه خود در این زمینه تاکید کرد که حمایت بیش از حد از پناهجویان خطرناک است؛ اظهاراتی که از سوی جناح مقابل دولت «امانوئل مکرون» مورد انتقاد قرار گرفته و تبلیغاتی در جهت جلب آرا برای انتخابات پیش رو تفسیر شده است.

روزنامه "لا نوول ابزروتوآر" فرانسه روز سه شنبه نوشت: رئیس جمهوری  فرانسه خواستار مقاومت بیشتر در زمینه مهاجرت است. 

امانوئل مکرون روز گذشته(دوشنبه) در جمع 200 نفر از نمایندگان حزب "جمهوری به پیش" و دیگر احزاب متحد با دولت از جمله رهبران حزب مردم، تاکید کرد که باید در مقابل سوءاستفاده از حق پناهندگی و آسان سازی مهاجرت ایستاد تا این حزب را به عنوان یک حزب بورژوایی مورد خطاب قرار ندهند.

او در آستانه برگزاری دو مناظره بزرگ در زمینه مساله مهاجرت و سیاست های مهاجرتی که قرار است روزهای 30 سپتامبر(8 مهر) و دوم اکتبر(10 مهر)، برگزار شود، مجددا" ضمن تاکید بر تعهد خود به اصل حقوق پناهندگی، در عین حال ادعاهایی را که در مورد سوء استفاده از این حقوق می شود، رد کرد.

پارلمان فرانسه در هفته های پیش رو، دو مناظره مهم درباره سیاست‌های مهاجرتی خواهد داشت.

مکرون گفت: هجوم پناهجویان به اروپا هرگز کم نبوده اما در فرانسه تقاضای پناهندگی هرگز زیاد نیست.

وی در واکنش به منتقدان خود که معتقدند سیاست های مهاجرتی او جنبه تبلیغاتی دارد، افزود، نباید بگذاریم طبقه «مردمی و مستضعف» جامعه با واکنش های «حزب ما» به سمت گروه های راست افراطی بروند.

«مارین لو پن» رهبر جبهه ملی فرانسه که در انتخابات 2017 موفق نشد امانوئل مکرون را شکست دهد و کلید کاخ الیزه را به دست آورد، گفته است که اظهارات مهاجرتی مکرون جنبه تبلیغاتی داشته و او اعتقادی به این حرف ها ندارد.

مخالفان دولت، مکرون را متهم می کنند برای جذب رای طبقه فرودست و مردمی فرانسه در زمینه مهاجرت سیاست های «راست گرایان افراطی» از جمله مارین لوپن را در پیش گرفته است.

مکرون در عین حال خواست که همه شهروندان و دولتمردان بدون حاشیه به بحران مهاجرت نگاه کنند تا بهتر بتوانند برای آن راه حل پیدا کنند.

رئیس جمهوری فرانسه با بیان این که در برخی مواقع حس بشردوستی زیاد، شهروندان را به ‌صورت افراطی مداراطلب می کند، آن را خطرناک خواند و گفت: حمایت بیش از حد از پناهجویان انسان را کاملا از واقعیت ها دور می کند.

سیاست‌های دولت امانوئل مکرون در زمینه مهاجرت از ابتدای ورود به کاخ الیزه سختگیرانه بوده است.

برخی کارشناسان حقوق پناهندگان می گویند، سیاست‌های سختگیرانه دولت امانوئل ماکرون با هیچکدام از دولت‌های راست‌گرای پیش از وی قابل مقایسه نیست.

مکرون اولویت‌های کاخ الیزه در دو سال پیش رو را محیط زیست، مبارزه با بیکاری و تامین امنیت و مهاجرت عنوان کرد.

روزنامه فرانسوی "لزکو" هم روز سه شنبه نوشت: مخالفان دولت، اهداف انتخاباتی مکرون در زمینه مساله مهاجرت را مورد انتقاد قرار می دهند.

به نوشته این روزنامه اقتصادی، مخالفان دولت صبح سه شنبه اهداف انتخاباتی مکرون را که روز دوشنبه از نمایندگان هم حزبی خود خواست به مساله مهاجرت بدون حاشیه نگاه کنند و نسبت به بورژوا خواندن این حزب در برابر کمونیسم هشدار داد محکوم کردند.

مارین لو پن با انتخاباتی خواندن اظهارات مکرون در زمینه موضوع مهاجرت گفته است که این اظهارات نشان می دهد که مکرون برای انتخابات 2020 شرکت خواهد کرد.


لوپن گفته که سخت شدن لحن مکرون در زمینه مهاجرت را باور ندارد. دو سال و نیم است که چیزی ندیده است. مکرون به چیزی گوش نکرده است.

شاید چیزی به اندازه سیل مهاجران جدید برای اروپایی ها ترسناک نباشد؛ مساله ای که این روزها به یکی از بحران های جدی قاره سبز در بزنگاه انتخابات پارلمانی با اوج گیری بحث و جدل ها بر سر برگزیت و نگرانی ها از بابت نابودی فرصت های شغلی در این قاره تبدیل شده است.

این اظهارات مکرون در حالی مطرح شد که سه ماه پیش، او از توافق 14 کشور اروپایی در خصوص سازوکار جدید تقسیم‌ پناهجویان به توافق رسیده‌اند.

به گفته او نیمی از کشورهای اتحادیه اروپا با پیشنهاد فرانسه و آلمان برای سازوکار جدید تقسیم پناهجویان "توافقی اصولی" کرده‌اند.

براساس اطلاعات اداره آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) در سال 2018 میلادی حدود 40 درصد از پاسخ های مثبت به تقاضاهای پناهندگی در اتحادیه اروپا را آلمان صادر کرده بود. ایتالیا و فرانسه نیز در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا خود همواره با مشکلات اقتصادی بسیاری گریبانگیر بوده اند و این مساله در طول سال های گذشته بویژه یکی دو دهه اخیر به معضلی جدی تبدیل شده و اوج نارضایتی های مردمی نسبت به سیاست های اقتصادی دولت از جمله در فرانسه و ایتالیا را به دنبال داشته است.

مساله مهاجرت های جدید به این قاره نگرانی هایی را برای مقامات کشورهای اروپایی از جمله آلمان، یونان، سوئد و اتریش ایجاد کرده است؛ البته در یونان و اسپانیا، نگرانی های مربوط به مهاجرت بسیار زیاد است زیرا احتمالا مهم تر از هر کشور دیگری در بحث مهاجرت ها در جهان به شمار می روند.

دغدغه های ناشی از سیل مهاجران به اروپا در حالی این روزها جدی تر از گذشته مطرح می شود که یکی از مهمترین مسایل برای اروپایی ها حفظ هویت اروپایی است.

1071 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha